ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Να τιμήσει ο Δήμος Χαϊδαρίου τη Γενοκτονία των Ποντίων”

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ελλήνων του Πόντου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής, επισκέφτηκε τον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο.

Οι φοιτητές του έθεσαν την ιδέα για υλοποίηση κοινών δράσεων, τις προσεχείς ημέρες. Σκοπό θα έχουν να κάνουν ευρύτερα γνωστό αυτό το θλιβερό γεγονός της νεότερης ιστορίας. Παράλληλα μέσα από αυτές τις δράσεις να απαιτήσουν την αναγνώριση της γενοκτονίας, από όλα τα κράτη.

Ακόμα οι φοιτητές πρότειναν κάποιες από τις εικαστικές δημιουργίες που υλοποιεί ο Δήμος σε δημοτικά κτήρια να είναι αφιερωμένες στο Ελληνισμό του Πόντου. Επίσης να προσφέρει ως αναμνηστικό δώρο στους επισήμους, τον συγκεντρωτικό τόμο του Καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη. Πρόκειται για ένα καρπό μιας πολύχρονης έρευνας, που αποδεικνύει τη Γενοκτονία που διεπράχθη σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις στα σχολεία για την Γενοκτονία των Ποντίων

Παράλληλα πρότειναν στον δήμαρχο να συνδιοργανώσουν με το Δήμο εκδηλώσεις στα σχολεία του Χαϊδαρίου. Στόχος οι μαθητές να γνωρίσουν την αλησμόνητη πατρίδα των προγόνων τους, την ιστορία τους και τα έθιμά της.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Χαϊδαριώτες φοιτητές Χριστιάννα Μαυροπούλου, Αναστάσιος Τριανταφυλίδης, Αρετή Σεραφείδου και οι συμφοιτήτριές τους Ανατολή Σολωμονίδου και Μαρία Μακρυδήμου.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button