ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Φτωχός ο στολισμός στο Χαϊδάρι, λείπει το χριστουγεννιάτικο χωριό”

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” ζήτησε από τον κ. Ανδρέα Καραγιάννη, πρόεδρο του Επαγγελματικού Εμπορικού Συλλόγου Χαϊδαρίου, να σχολιάσει τον φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό στο Χαϊδάρι, στις πρώτες γιορτές της νέας δημοτικής αρχής. Θεωρεί αρνητική τη συγκέντρωση των περισσότερων εκδηλώσεων στην Καραϊσκάκη και επισημαίνει έλλειμμα στον στολισμό της πόλης. Βλέπει την κίνηση στα μαγαζιά της πόλης περιορισμένη. Σε επόμενο δημοσίευμα θα φιλοξενήσουμε την άποψη του κ. Τάκη Σπίνουλα, προέδρου του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χαϊδαρίου.

«Η πόλη δεν έχει στολιστεί όπως θα έπρεπε, ενώ δεν στήθηκε χριστουγεννιάτικο χωριό. Διαβάζοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρατήρησα ότι είναι φορτωμένες στην Καραϊσκάκη. Οι άλλες αγορές (Φαβιέρου, Αγωνιστών Στρατοπέδου, Δάσος), είναι λίγο εκτός. Βέβαια προσωπικά δεν μπορώ να μπω στα οικονομικά του Δήμου.

Και τις προηγούμενες χρονιές υπήρχε ένα έλλειμμα στο στολισμό της πόλης, αλλά τα μικρά παιδιά μπορούσαν να αισθανθούν γιορτές και να διασκεδάσουν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό που στηνόταν στην πλατεία Δημαρχείου.

Φέτος δεν βλέπω να έχει στηθεί κάτι ανάλογο σε κάποιο σημείο, για να συγκεντρώσει τον κόσμο και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το μόνο που βλέπω είναι τα πάρτι που γίνονται στην Καραϊσκάκη, δίπλα στις επιχειρήσεις εστίασης. Καλό είναι αυτό βέβαια, αλλά Χαϊδάρι δεν είναι μόνο η εστίαση και η οδός Στρατάρχου Καραϊσκάκη. Υπάρχουν και άλλες γειτονιές, όπως και οι «μικρές αγορές». Αντίθετα για τα εμπορικά καταστήματα δεν έχει γίνει κάτι ιδιαίτερο, προκειμένου να δώσει κάποια ένταση.

Πιστεύω πως θα έπρεπε να γίνουν πιο πολλά events σε όλους τους εμπορικούς δρόμους και πως θα έπρεπε- αν το επέτρεπαν τα οικονομικά του Δήμου- να στηθούν μικρά χωριά. Αφού αυτές οι γιορτές είναι πιο πολύ για τα παιδιά. Από την άλλη οι εκδηλώσεις που θα γίνουν από πλευράς Δήμου, όπως με ταχυδακτυλουργούς, θα πραγματοποιηθούν σε κλειστούς χώρους και όχι σε κάποιον ανοικτό, για να έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά να βαφτούν και να παίξουν.

Παράλληλα η Καραϊσκάκη δεν στολίστηκε πλήρως όπως θα περίμενε ο Δήμος, αλλά οι επιχειρηματίες στόλισαν μόνο τις προσόψεις των καταστημάτων τους. Με λίγα λόγια φέτος το Χαϊδάρι δεν δίνει την εντύπωση της στολισμένης πόλης, αλλά μόνο της στολισμένης οδού Καραϊσκάκη.

Επί δημαρχίας Σελέκου σαν Εμπορικός Σύλλογος καταφέραμε να τροποποιήσουμε το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και να το φέρουμε πιο κοντά στις γειτονιές. Ο σύλλογός μας μοίραζε μπαλόνια σε όλες τις αγορές, όπως επίσης και ευχητήριες κάρτες. Και όλα αυτά με δαπάνες του Δήμου. Επίσης -εκείνη την εποχή- επισκεπτόμασταν τα μαγαζιά της πόλης για ανταλλαγή ευχών, συνοδευόμενοι από τον Αη Βασίλη και ξωτικά. Αυτή τη διαφορά παρατηρώ, παρότι και τότε οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου ήταν περιορισμένες.

Φέτος βέβαια η κίνηση είναι περιορισμένη στα εμπορικά καταστήματα του Χαϊδαρίου.

Κλείνοντας θα ήθελα και από τη μεριά μου να εκφράσω τις ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος. Επίσης να ευχηθώ, να περιμένουμε καλύτερες δουλειές στον εμπορικό και βιοτεχνικό χώρο, γιατί τα πράγματα σήμερα είναι πάρα πολύ δύσκολα».

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button