“Έτσι έχασε τη ζωή της η γυναίκα στην οδό Ηπείρου”

Φωτό από τη στιγμή του ατυχήματος στην οδό Ηπείρου, Τρίτη 9 Ιουλίου. 12 μμ.
Η χτεσινή είδηση του τραγικού θανάτου μιας νέας γυναίκας, της Αικατερίνης Φουσιάνη, σε τροχαίο δυστύχημα στην οδό Ηπείρου συγκλόνισε την πόλη μας. 
Το θύμα του τροχαίου Κατερίνα Φουσιάνη, 38 ετών, κάτοικος Περιστερίου, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Στην εφημερίδα μας ήρθαν μηνύματα και φωτογραφίες από συμπολίτες μας που έτυχε να βρεθούν στο σημείο όπου συνέβη το δυστύχημα και ταιριάζουν με αυτά που δημοσιεύσαμε στο χτεσινό άρθρο. Θα επιχειρήσουμε από τις μαρτυρίες και όσα συζήτησαν μεταξύ τους οι παρόντες να συνθέσουμε τις λεπτομέρειες του δυστυχήματος.

Η ώρα ήταν περίπου 12.00 τα μεσάνυχτα της 9ης Ιουλίου. Το απορριμματοφόρο άδειαζε κάδους στην Ηπείρου. Οι δυο γυναίκες κατέβαιναν τον δρόμο, για να πάρουν το αυτοκίνητό τους. Τα στην Ηπείρου είναι αδιάβατα σχεδόν σε όλο το μήκος τους και περπατούσαν στο οδόστρωμα. Επίσης οι συνθήκες φωτισμού δεν ήταν καλές. 
Το απορριμματοφόρο τις προσπέρασε μια φορά, σταμάτησε για να αδειάσει κάδο, συνέχισε και τις ξαναέφτασε. Στο σημείο όπου στάθηκε η κοπέλα στον στενό δρόμο, ανάμεσα σε αυτοκίνητα, καθώς περνούσε δίπλα της το μεγάλο όχημα, βρισκόταν ένα φρεάτιο. Κάποιοι από τους παριστάμενους, λοιπόν, πιστεύουν ότι το θύμα αιφνιδιάστηκε και παραπάτησε στο φρεάτιο, ίσως και επειδή φορούσε ψηλά παπούτσια. Έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο απορριμματοφόρο, στο πίσω μέρος του μπροστινού φτερού. Τραυματίστηκε από το κινούμενο όχημα, χωρίς αυτό να την πατήσει. Χτύπησε στο πρόσωπο, το πόδι και το χέρι, αλλά διατηρούσε επαφή με το περιβάλλον. Δυστυχώς, στο νοσοκομείο εξέπνευσε. 
Όπως μάς είπαν οι αναγνώστες μας, στη μαρτυρία των οποίων στηρίζονται όσα γράψαμε, ο οδηγός ήταν σοκαρισμένος, όπως και οι δύο εργάτες συνοδοί του απορριμματοφόρου.

Πεζοδρόμιο

Αν πράγματι ισχύουν όσα αναφέρθηκαν, τα οποία διερευνά η Τροχαία, συνάγεται ότι, αν υπήρχε πεζοδρόμιο επαρκές στο πλάτος και ελεύθερο για βάδιση, τίποτε από αυτά που γράφουμε τώρα δεν θα είχε συμβεί και ένας νέος άνθρωπος θα ζούσε. 
Καλούμε καθέναν που διαβάζει αυτές τις γραμμές να βγάλει συμπεράσματα και όχι να αρκεστούμε σε “πυροτεχνήματα” και κατάρες. Το πρόβλημα των πεζοδρομίων είναι πολύ παλιό. Με απλά λόγια, έτσι φτιάξαμε την πόλη μας. Για να αλλάξει αυτό χρειάζονται χρόνια προσπάθειας, αλλά και να ξεβολευτούμε όλοι μας. Δεν είναι μόνο η οδός Ηπείρου σε αυτή την κατάσταση, φυσικά, αλλά πάρα πολλοί δρόμοι σε όλη την πόλη.
Έχουμε δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα για την κατάσταση των πεζοδρομίων στο και κάθε φορά σκεφτόμασταν “είμαστε πολύ τυχεροί”. Μα η τύχη δεν κρατάει για πάντα. 
Το συμβάν έγινε έξω από το σπίτι μου. Ούτε ο οδηγός φταίει ούτε η συγχωρεμένη“, γράφει στο σχόλιό του ένας συμπολίτης, που επισημαίνει και αυτός την προβληματική κατάσταση του πεζοδρομίου.