ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ “Επιμένουμε, διεκδικούμε”, Υγειονομικοί

Είμαστε εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και παρακολουθούμε με βαθιά ανησυχία την πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, που αρνούνται να εφαρμόσουν την οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για μαζικούς ελέγχους με διαγνωστικά τεστ.

Αυτή η πολιτική βάζει σε κίνδυνο τη ζωή μας. Η εμπειρία της Ιταλίας, αλλά και όσα βιώνουν οι συνάδελφοί μας στην Καστοριά, δεν μας επιτρέπουν να σιωπήσουμε.

Θέλουμε με όλη μας τη δύναμη να φωνάξουμε:

  • ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – εδώ και τώρα – ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Αφορά ανθρώπινες ζωές που μπορούν ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ. Είναι ΑΜΕΣΗ και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ανάγκη να μάθει όλος ο κόσμος ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος απ’ αυτόν που επιλέγεται στη χώρα μας.

Οι γιατροί:

ΤΣΙΠΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΜΠΟΥΤΣΟΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΑΒΟΥΖΟΥΚΛΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΣΙΛΙΚΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

…………………………………………………………

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ “Επιμένουμε, διεκδικούμε”, Εκπαιδευτικοί

Είμαστε εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου που σε αυτές δύσκολες συνθήκες δεν το βάζουμε κάτω. Επιμένουμε και διεκδικούμε, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή και τα δικαιώματα των μαθητών μας.

Τα σχολεία έκλεισαν. Η εκπαίδευση δε λειτουργεί και δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτή την πραγματικότητα προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση με την λεγόμενη «εξ αποστάσεως εκπαίδευση», δηλαδή, ένα εικονικό σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς. Όταν το εκπαιδευτικός είναι… οθόνη και πληκτρολόγιο και ο μαθητής γίνεται… οθόνη και πληκτρολόγιο.

Οι μαθητές μας περνούν δύσκολες στιγμές, κλεισμένοι στα σπίτια τους δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους. Η κυβέρνηση αμετακίνητη, σαν να μην εξελίσσεται μια τραγωδία, κάνει σαν να μπορεί να καλυφθεί η ύλη, πως μπορούν να γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις και πως, με εξ αποστάσεως μαθήματα, θα καλυφθεί το υπόλοιπο της ύλης να για δώσουν πανελλαδικές. Καμιά πρωτοβουλία δεν παίρνει η κυβέρνηση για να βοηθήσει τα παιδιά. Αντίθετα, μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον επιμένει στην θέση της για «γενναία μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ». Δε θα σωπάσουμε!

Διεκδικούμε:

  • Άμεση μείωση της ύλης
  • Ματαίωση προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων
  • Όχι στη μείωση των εισακτέων
  • Όχι στην απάτη της τηλε-εκπαίδευσης

Τα ζητήματα είναι πολύ σοβαρά. Η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα στον εφιάλτη της πανδημίας, να περάσει μια σειρά μέτρα που χτυπάνε τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί:

Χουντής Πάνος, Γκέρτζος Ζήσης, Μάνος Δημήτρης, Χαρτζουλάκης Δημήτρης, Κοτσιφάκη Αφροδίτη, Ζυβρακάκη Φανή, Φιτσιλής Αλέξης, Παπαβασιλείου Νίκος, Δερμιτζάκη Βαγγελιώ.