ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Δεν θα ξεμπλέξουν εύκολα μαζί μας”

Με το σύνθημα “Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι – Με το ΚΚΕ επίθεση και πάλι” και ένα θερμό χειροκρότημα υποδέχτηκαν τον Μιχάλη Σελέκο τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαϊδαρίου στο εκλογικό κέντρο της Καραϊσκάκη, μόλις οριστικοποιήθηκε η έκβαση της εκλογικής μάχης. Η Λαϊκή Συσπείρωση ήρθε δεύτερη με 45,94%.

Ο Μ. Σελέκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ανέφερε:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους εσάς που στον α΄ και στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών τιμήσατε με την ψήφο σας το συνδυασμό της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και εμένα προσωπικά.

Όλους εσάς που ξεπεράσετε προκαταλήψεις, επιφυλάξεις ή και επιμέρους διαφωνίες και φτάσατε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο.

Όλους εσάς που αψηφήσατε τους εκβιασμούς και τις βρώμικες επιθέσεις και στο βασικό δίλημμα των εκλογών, πήρατε ξεκάθαρη θέση ότι ο δήμος πρέπει να μείνει δίπλα στο χαϊδαριώτικο λαό στηρίζοντας τις δικές του ανάγκες και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλες και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και συμπορευτήκατε δίπλα μας, σε έναν δύσκολο, αλλά όμορφο αγώνα. Έναν τίμιο αγώνα με αυταπάρνηση, μαχητικότητα, πέρα από προσωπικές σκοπιμότητες.

Όλοι μας δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό χωρίς να λογαριάσουμε χρόνο και κούραση για να φτάσει το μήνυμα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε κάθε γειτονιά του Χαϊδαρίου, σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Είχαμε πλήρη συνείδηση ότι ο πραγματικός μας αντίπαλος ήταν και είναι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να βάλουν στο χέρι περιοχές-φιλέτα στην πόλη μας, τον Σκαραμαγκά, το όρος Αιγάλεω, το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου. Ήταν και είναι η πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των στηριγμάτων τους στους δήμους και τις Περιφέρειες που φορτώνουν τα βάρη στο λαό για τα κέρδη των λίγων. Κι αυτός ο αντίπαλος κατεβαίνει με πολλά πρόσωπα και στις δημοτικές, και στις περιφερειακές, και στις βουλευτικές εκλογές.

Πέντε χρόνια στη διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου πορευτήκαμε με σημαία τις ανάγκες του χαϊδαριώτικου λαού, σε πραγματικά δύσκολες, ασφυκτικές συνθήκες. Με την ίδια σημαία, της υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, θα πορευτούμε και τα επόμενα χρόνια από τη θέση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελώντας το μοναδικό στήριγμα του χαϊδαριώτικου λαού. Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με εμάς.

Είμαστε πιο δυνατοί, έχουμε δίπλα μας νέες δυνάμεις όλους και όλες εσάς που δώσαμε μαζί με αισιοδοξία και ενθουσιασμό αυτήν τη μάχη, αλλά και όλους τους Χαϊδαριώτες, τους εργαζόμενους του δήμου που στάθηκαν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια, αναγνωρίζοντας ότι στέκονται δίπλα σε μια αγωνιστική δημοτική αρχή.

Με την ίδια αισιοδοξία και τον ίδιο ενθουσιασμό συνεχίζουμε! Μπροστά μας έχουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιούλη, τη μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εκφράσει τα συμφέροντα του λαού, να οργανώσει την αντεπίθεσή του απέναντι και στη νέα αντιλαϊκή κυβερνητική εναλλαγή. Γιατί το ΚΚΕ είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα, μαχητικά. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος αλλά είναι ο δρόμος του αγώνα, όμορφος και τίμιος».

Ο κόσμος παρέμενε συγκεντρωμένος μέχρι αργά στο εκλογικό περίπτερο με πολιτικά και αντάρτικα τραγούδια να δίνουν τον τόνο στις συζητήσεις και τα πηγαδάκια. 


Έκλεισε με το στίχο “λαέ μου ευκολόπιστε και χιλιοπροδομένε”.

Δήλωση για τα αποτελέσματα του Β’ γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες, όσοι και όσες στήριξαν σήμερα τους συνδυασμούς της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Στο Δήμο Πάτρας, όπου επανεκλέγεται δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης, με μεγαλύτερη δύναμη και ορμή, με νέες δυνάμεις, συνεχίζουμε την αγωνιστική πορεία για να ανακουφίσουμε τη λαϊκή οικογένεια, για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά δικαιώματα, τις ανάγκες, κόντρα στο ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης, αλλά και τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, για να διεκδικήσουμε έργα προστασίας της ζωής του λαού μας.

Αλλά και στους υπόλοιπους δήμους, από θέση αντιπολίτευσης πλέον, θα δώσουμε τη μάχη για τις μεγάλες λαϊκές ανάγκες, με όλους και όλες, όσοι και όσες συμπορεύτηκαν μαζί μας, πλαισίωσαν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτιά μας.

Μπαίνουμε από σήμερα στη μάχη για τις εθνικές εκλογές της 7ης του Ιούλη, με μεγαλύτερο πείσμα, αλλά και με μεγάλη αισιοδοξία.

Σε αυτές τις εθνικές εκλογές, σε συνθήκες μάλιστα ανόδου της συντηρητικής πολιτικής -εξαιτίας και της σημερινής κυβέρνησης, που αναστήλωσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική- κρίνεται κυρίως πόσο ισχυρός θα είναι ο ελληνικός λαός, το λαϊκό κίνημα την επόμενη μέρα, για να οργανώσει την αντεπίθεσή του.

Κι αυτό σήμερα μπορεί να το δώσει μόνο ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Γι’ αυτό η ψήφος όχι μόνο των κομουνιστών, αλλά όλων των αριστερών, των προοδευτικών ανθρώπων, των ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου, δεν πρέπει αυτή τη φορά να σκορπιστεί δεξιά ή αριστερά, σε κόμματα που κυβέρνησαν, σε πρόσωπα που διετέλεσαν υπουργοί, που μας μάτωσαν όλα αυτά τα χρόνια με την πολιτική τους, σε αναχώματα και επιλογές που με άλλα συνθήματα υπηρετούν όμως την ίδια πολιτική. Αλλά ούτε και σε ακόμα πιο αντιδραστικές, φασιστικές, ακροδεξιές λύσεις, τύπου Χρυσής Αυγής ή Ελληνικής Λύσης.

Τα δύσκολα δεν πέρασαν. Όλες οι αιτίες των αδιεξόδων και των μεγάλων προβλημάτων για το λαό μας είναι παρούσες. Όλοι οι παραπάνω είναι συνυπεύθυνοι και βεβαίως τα προβλήματα αυτά είναι εδώ.

Γι’ αυτό τώρα είναι η στιγμή για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, που είναι σταθερός αντίπαλος της πολιτικής των κυβερνήσεων του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που είναι σταθερή δύναμη στο πλευρό του ελληνικού λαού.

Καλό βράδυ και από αύριο πιο δυνατά όλοι και όλες στη μάχη!».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button