ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Χαϊδάρι Ξανά”: ΝΑΙ, έχουμε αντιπολιτευτικό άγχος, που όμως οφείλεται…

“ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ” – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με το ειρωνικό και αλαζονικό δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής προς την δημοτική μας παράταξη “Χαϊδάρι Ξανά” με τίτλο “Όποιος βιάζεται σκοντάφτει”                  

Όπως αναφέρθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, η ερώτηση για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης έγινε βάσει του λινκ από την έγκριτη ιστοσελίδα “michanikos-online”, όπου δεν γίνεται λόγος για κανέναν αποκλεισμό από την Περιφέρεια Αττικής και για καμία εξαίρεση.

Αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Δήμου ότι η παράταξή μας βιάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση “πριν λάβουμε απάντηση”. Ήδη είχαν περάσει 10 ημέρες χωρίς καμία απάντηση από τη Δημοτική Αρχή. Αναρωτιόμαστε πόσο χρονικό διάστημα θα έπρεπε να περιμένουμε για να μας απαντήσει;

Από  το ύφος του κειμένου της Δημοτικής Αρχής προκύπτει για άλλη μία φορά ότι εξακολουθεί να έχει τη γνωστή κουτοπόνηρη και μικροπολιτική αντίληψη για το ρόλο της Αντιπολίτευσης.

Η παράταξη “Χαϊδάρι Ξανά” έχει αποδείξει ότι δεν επιδιώκει ούτε περιμένει να λυθούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα της πόλης μας μετά τις εκλογές, αλλά άμεσα και προς όφελος όλων των Χαϊδαριωτών ανεξαρτήτως ποια είναι η δημοτική αρχή.

 Ο κ. Σελέκος δυστυχώς κρίνει εξ ιδίων, καθώς είναι μαθημένος από τα 20 χρόνια της δικής του “αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση” και της ισοπέδωσης των πάντων. Του είναι δύσκολο, όπως έχει φανεί ήδη σε μία ομολογουμένως αποτυχημένη τετραετία διοίκησής του, να αντιληφθεί ότι μπορεί να υπάρξουν άλλα ήθη, να υπάρχει περιθώριο συνεργασίας όλων μας για το καλό των Χαϊδαριωτών.

Εύλογα λοιπόν και εμείς θέσαμε ένα ακόμη ερώτημα -και φυσικά δεν “καταγγείλαμε” όπως ο ίδιος ακόμα και σήμερα ξέρει πολύ καλά να κάνει- για ζήτημα που θα μπορούσε ίσως να ωφελήσει την πόλη μας.

Είναι γνωστό ότι οι πρωτοβουλίες που παίρνουμε στο Χαϊδάρι Ξανά ως αντιπολίτευση προς όφελος της πόλης είναι συνεχείς (πχ Ιστορικός Τόπος ο χώρος του Στρατοπέδου, παραχώρηση 66 στρεμμάτων, η Προβλήτα Σκαραμαγκά στο Δήμο, επέκταση Μετρό στο εσωτερικό της πόλης και γενικότερος σχεδιασμός συγκοινωνιών, Haidari-Agenda, ελεύθερο Wi-Fi, κριτική για τις αλόγιστες κοπές δέντρων).

Δυστυχώς, η απραξία της σημερινής διοίκησης του Δήμου (ενδεικτικά: παντελής έλλειψη καθαριότητας, μείωση του πράσινου, διάλυση της τοπικής συγκοινωνίας, υποβάθμιση αστικής συγκοινωνίας, κανένα  δημοτικό έργο, καμία αξιοποίηση χρηματοδοτικών ευκαιριών, κανένα οραματικό σχέδιο για το παρόν και το μέλλον της πόλης), δημιουργεί σε κάποιους μία εσφαλμένη εντύπωση ότι μπορεί να υπάρχουν 2 Δημοτικές Αρχές. (Αυτή η παρανόηση εκδηλώθηκε πρόσφατα και με την επιτυχημένη εγκατάσταση και λειτουργία του wi-fi από εμάς, όταν κάποιοι συμπολίτες μας στην απελπισία τους για την σημερινή κατάσταση της πόλης, μας προέτρεπαν να δώσουμε προτεραιότητα στην καθαριότητα, τοποθετώντας καθαρούς κάδους…).                                                  

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι εμείς είμαστε στην αντιπολίτευση και λειτουργούμε με τις δικές μας δυνάμεις. Δεν είμαστε διοίκηση στο Δήμο, δεν διαχειριζόμαστε δημόσιους οικονομικούς πόρους και δεν έχουμε υπηρεσιακό προσωπικό που μπορεί με ευκολία και αμεσότητα να διερευνά συνεχώς όλα τα θεματα και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που τρέχουν.

Μία δημοτική αρχή, η αντιπολίτευση και φυσικά οι Χαϊδαριώτες που περιμένουν εναγωνίως τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

ΝΑΙ, λοιπόν, έχουμε αντιπολιτευτικό άγχος, που όμως οφείλεται στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ζούμε σε μια πόλη όπου χρειάζεται να «σπρώξουμε» πράγματα, καθώς σχεδόν τίποτα δεν προχωρά. 

“ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ” ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

– Βαγγέλης Ντηνιακός: Να αξιοποιήσουμε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης στο Χαϊδάρι

– Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει… λέει ο σοφός λαός

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button