ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Χαϊδάρι: “Πύρινοι λόγοι, μα άρνηση του ψηφίσματος ειρήνης. Γιατί;”

“Εκεί Υεμένη – Θάνατος – το βράδυ στη συναυλία έβαζε ένα ήχο – σαν τροχό οδοντογιατρού” (Δ. Σαββόπουλος)

γράφει ο Κώστας Ασπρογέρακας

Όπλα πουλάνε όπλα στην Σ. Αραβία. Θέλουν λεφτά – πολλά λεφτά. Το χρέος έχει συνέχεια το στόμα του ανοιχτό, δεν χορταίνει.

Δεν κάνουν διάκριση τα όπλα, σκοτώνουν άνδρες – γυναίκες – παιδιά, όλους άοπλους και άμαχους.

Ισόβια υψωμένη η λευκή σημαία της Υεμένης, χρόνια τώρα, κανένα δεν ξυπνάει στον μακάριο ύπνο του. Από κοντά και η δική μας “αριστερή” λένε, Κυβέρνηση. Είπα, ταπεινά, να κάνουμε το ελάχιστο: Μια φωνή διαμαρτυρίας, όσο μπορεί αυτή ν΄ ακουστεί.

Μια σελίδα κουβέντες ζήτησα να ψηφίσει το Δ. Συμβούλιο στις 27/11, εκτός ημερήσιας διάταξης, όπως ακριβώς βρίσκεται και η Υεμένη: “εκτός ημερήσιας διάταξης”.

Η υποκρισία και τα προσχήματα περίσσεψαν. Βρέθηκε το “πάτημα” που τους βόλευε. Η φράση μου στο ψήφισμα: “το Δ. Συμβούλιο σημειώνει ότι ο Χαϊδαριώτης αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ακυρώνοντας μια σε βάθος χρόνου προηγούμενη πολιτική διαδρομή του, θέλοντας να “δικαιολογήσει” την στάση του Υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου, απόρησε για τις εμμονές της αντιπολίτευσης να συντηρεί αυτή την υπόθεση ….”.

Αυτή η φράση τους οδήγησε σε σειρά “επιχειρημάτων” για να ψηφίσουν κατά σειρά:

1. Θοδωρής Σπηλιόπουλος (Πολίτες σε δράση – ΣΥΡΙΖΑ) Λευκό. Αφού έχει μια άλλη “λογική”. (Το βράδυ της ίδιας μέρας έγραψε στο τουϊτερ: “Πάντα υποστηρίζουμε ότι η Μεσόγειος, πρέπει να είναι μια θάλασσα Ειρήνης”!!!!)

2. Ηρακλής Δρούλιας: απείχε. Αιτιολόγηση; “Η αναφορά στο ψήφισμα για τον Δ. Βίτσα, κρύβει “ενδοπαραταξιακή σύγκρουση”. Προφανώς εκείνου και δική μου, όταν οι δρόμοι μας είναι “χτισμένοι” πολύ καιρό τώρα.

3. Αντρέας Μποζίκας: Απείχε, λόγω ακριβώς της αναφοράς του Υπουργού.

4. Γιάννης Κέντρης: “Πάντα πουλάγαμε και αγοράζαμε όπλα”

5. Τέλος η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου Μ. Σελέκου, μ΄εντολοδόχο τον Αντιδήμαρχο Καραγιάννη, που αφού έβγαλε “πύρινο λόγο” για τα κακά του ιμπεριαλισμού κλπ., αρνήθηκε να ψηφίσει, γιατί: δεν διαφέρει αν ο αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας είναι Χαϊδαριώτης, αλλά “οι πολιτικές”. Και ακόμη γιατί: “ο συγκεκριμένος δεν ακύρωσε καμιά προηγούμενη πολιτική του διαδρομή”, αφού πάντα προφανώς, ήταν αυτό που είναι και σήμερα!

Παρά το ότι την συγκεκριμένη ώρα τα “γυαλιά μου είχαν θολώσει”, και η πλάτη μου ήταν γυρισμένη προς την θάλασσα, διέκρινα στην τελευταία άρνηση, τον Δήμαρχο να βαδίζει χέρι – χέρι με τον αναπληρωτή υπουργό στα στρέμματα του Σκαραμαγκά… και κάπου κάπου οι πρόσφυγες να μπερδεύονται στα πόδια τους…

ΥΓ. Ο Βαγγέλης Ντηνιακός και η παράταξή του ψήφισαν το ψήφισμα και αυτό τους τιμά.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button