ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ψεκασμός για τα κουνούπια στο Χαϊδαρόρεμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εφαρμογή Προγράμματος «Καταπολέμησης κουνουπιών» μέσω ψεκασμών προνυμφοκτονίας στην Π.Ε. του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Σε συνέχεια του τριετούς Ολοκληρωμένου Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών 2021-2023 από την Περιφέρεια Αττικής, με την επιστημονική υποστήριξη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, εφαρμόστηκαν οι από εδάφους ψεκασμοί σε περιοχές εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής, αξιοποιώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών προνυμφών κουνουπιών από το Παρατηρητήριο Ψεκασμών της Περιφέρειας Αττικής, προχώρησε στον 7ο επίγειο υπολειμματικό ψεκασμό υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας, κ. Α. Λεωτσάκου, την Πέμπτη 10 Ιουνίου στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (τεχνητές λίμνες και κανάλια) και στο ρέμα «Εσχατιάς». Αντίστοιχα, την Παρασκευή 11 Ιουνίου συνεχίστηκε ο ψεκασμός κουνουπιών από εδάφους στο ρέμα Αγίου Αντωνίου (πλησίον Μονάδας Φιλοξενίας Προσφύγων), στο ρέμα «Αγίου Ανδρέα» και στο Χαϊδόρεμα.

Προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, είναι η θωράκιση της δημόσιας υγείας, τόσο για τον πολίτη όσο και για το περιβάλλον. Με έγκαιρες και άμεσες παρεμβάσεις και σε συνεχή συνεργασία με τους Δήμους προστατεύουμε τις πόλεις μας ενάντια σε κάθε υγειονομική απειλή.

Πάρκο “Αντώνη Τρίτση”, τεχνητή λίμνη.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button