ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Προβληματισμός για την επίθεση ιδιωτών στη δημοτική περιουσία – Κενό ενημέρωσης επισημαίνει η αντιπολίτευση

Όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, τα 2/3 της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, διεκδικούνται από ιδιώτες, στη διαδικασία του Εθνικού Κτηματολογίου (Από τα 330 ακίνητα που δήλωσε ο Δήμος, μόνο τα 119 έγιναν δεκτά. Τα υπόλοιπα 211 απορρίφτηκαν προς όφελος ιδιωτών). Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κώστας Βορέας, έχει μιλήσει στην εφημερίδα μας για “επίθεση οικοπεδοφάγων”… Ωστόσο στελέχη της της αντιπολίτευσης επισημαίνουν κενό ενημέρωσης, με βασικό πρόβλημα το γεγονός ότι οι κρίσιμες Επιτροπές Κτηματολογίου και Δημοτικής Περιουσίας υπολειτουργούν και το έργο τους έχει μείνει στα «χαρτιά». Αντίθετα, ο Κ. Βορέας κατηγόρησε στο Δημοτικό Συμβούλιο την αντιπολίτευση ότι δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο στη διοίκηση του Δήμου, για τη διευκόλυνση της άμυνάς της απέναντι στις διεκδικήσεις.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (4 Μαΐου 2017) με ερώτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καρατζαφέρης, αφού υπενθύμισε προς τη δημοτική αρχή τη σύσταση των Επιτροπών αυτών, ζήτησε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις δεκάδες υποθέσεις οικοπέδων του Δήμου, που αμφισβητούνται από ιδιώτες.

«Δεν νοείται τρία χρόνια δημοτικοί σύμβουλοι να μην έχουμε πλήρη ενημέρωση για το τι γίνεται ακριβώς. Πρέπει να έχουμε στα χέρια μας τις πρώτες αναρτήσεις του Κτηματολογίου με τις δικές σας ενστάσεις και ό,τι νομίζετε εσείς πως είναι επίσημο και δημοσιεύσιμο. Να βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να ενημερωθούμε», κάλεσε τη δημοτική αρχή ο κ. Καρατζαφέρης.

 

Κώστας Βορέας: «Δεν μας βοηθάτε στο έργο μας»

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κώστας Βορέας εξέφρασε τα παράπονα του στην αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας πως στο πρόσφατο παρελθόν μοίρασε κάποιες καταστάσεις με τα αμφισβητούμενα στα μέλη των δύο Επιτροπών. Υποστήριξε πως δεν είναι παντογνώστης και πως κάποιοι γνωρίζουν καλύτερα τα θέματα, γι’ αυτό το λόγο τους είχε ζητήσει να φέρουν στοιχεία προκειμένου να βοηθήσουν τον Δήμο στην επίθεση των ιδιωτών και να διαπιστώσουν οι Επιτροπές τι γίνεται με τη δημοτική περιουσία, δηλαδή για να δουν ποιος έχεις καταπατήσει και πώς ο Δήμος μας μπορεί  να το υπερασπίσει με στοιχεία. «Δεν επιτρέψαμε να μάς πάρουν κομμάτια με ψεύτικα στοιχεία που επικαλέστηκαν κάποιοι και ζητούσαν όλη την πόλη! Ακόμα τη ζητάνε! Ούτε ένα στοιχείο, δεν έφερε κάποιος από την αντιπολίτευση», είπε με θυμό ο κ. Βορέας.

Να υπενθυμίσουμε πως σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από σχετική ερώτηση του  κ. Καρατζαφέρη, ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος είχε αναγνωρίσει το σημαντικό ρόλο  αυτών των δύο επιτροπών και είχε υποσχεθεί πως θα αναβαθμιστούν και οι συνεδριάσεις θα γίνονται συχνά. Έκτοτε όμως  δεν έγινε καμιά συνεδρίαση, όπως ισχυρίστηκε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο κ. Καρατζαφέρης!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

– Κεραυνός για το Χαϊδάρι! Το Εθνικό Κτηματολόγιο αμφισβητεί τα 2/3 της περιουσίας τού Δήμου
– “Οι οικοπεδοφάγοι στο Χαϊδάρι έχουν κάνει επίθεση. Δεν θα μείνουν έτσι!”
– Προκαταρκτική έρευνα με εντολή Εισαγγελέα, για την υπόθεση του Άνω Δάσους!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button