ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Προσοχή: Τάζουν επιδόματα στο όνομα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγάλεω

Συναγερμός έχει σημάνει στον Δήμο Αιγάλεω και το τοπικό Τμήμα Ασφάλειας, μετά τις καταγγελίες για εξαπάτηση πολιτών από δυο γυναίκες, οι οποίες υπόσχονται επιδόματα 1.500 ευρώ απαιτώντας το ποσό των 70 ευρώ, δήθεν για τη συμπλήρωση των αιτήσεων.

Σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος κοινωνικής υπηρεσίας και πρόνοιας του δήμου Αιγάλεω, κ. Ηλίας Μάνδρος, τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουν εμφανιστεί γυναίκες οι οποίες πηγαίνουν σε σπίτια και υπόσχονται επιδόματα από την Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου, ζητώντας όμως χρήματα προκειμένου να συμπληρώσουν και να καταθέσουν τις αιτήσεις για λογαριασμό των ανυποψίαστων πολιτών.

«Μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει τέσσερα κρούσματα στην περιοχή του Εσταυρωμένου και αμέσως ενημερώσαμε την αστυνομία η οποία ερευνά την υπόθεση. Εγώ ενημερώθηκα όταν μια από τις γυναίκες αυτές πλησίασε συγγενικό μου πρόσωπο το οποίο ευτυχώς δεν δέχτηκε να καταβάλει το ποσό των 70 ευρώ και με ενημέρωσε άμεσα». Για το ζήτημα ο Δήμος Αιγάλεω έβγαλε ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες.

«Στο Δήμο Αιγάλεω έχουν φτάσει καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες το τελευταίο διάστημα σπείρα απατεώνων προσεγγίζει πολίτες και υπόσχεται την καταβολή επιδομάτων ύψους 1.500 ευρώ μέσω της Πρόνοιας, απαιτώντας το ποσό των 70 ευρώ για την συμπλήρωση των αιτήσεων. Προς αποφυγή κάθε εμπλοκής σε περιστατικά οικονομικής απάτης ο Δήμος Αιγάλεω εφιστά στους πολίτες να έχουν αυξημένη προσοχή και στην περίπτωση που πέσει κάτι στην αντίληψή τους να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία», αναφέρει ο Δήμος.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button