Μεταφορά προσφύγων από την Κάλυμνο στον Σκαραμαγκά

Αφίξεις χτες το πρωί, Τρίτη 5 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά, καθώς μεταφέρθηκαν 75 πρόσφυγες από την Κάλυμνο.

Από αυτούς περίπου 40 είναι Σύριοι, 20 Αφγανοί, ενώ οι υπόλοιποι 15 είναι Ιρακινοί και Κούρδοι. Σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται πέντε οικογένειες, ενώ οι υπόλοιποι είναι μεμονωμένα άτομα.

Χωρίς παρατράγουδα

Η εγκατάστασή τους έγινε με την παρουσία ανδρών του Α.Τ. Χαϊδαρίου και του Τμήματος Ασφάλειας. Χρειάστηκε να γίνει νέα κατανομή και συστέγαση των ήδη διαμενόντων στους οικίσκους, προκειμένου να εξασφαλιστεί στέγη και για τους νεοαφιχθέντες.  Η επιχείρηση των αστυνομικών σε συνεργασία με τη διοίκηση της δομής, διήρκησε από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, με κάποιες μικρές εντάσεις.

Το πρωί της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου ο δήμαρχος Βαγγέλης ξεναγήθηκε στο χώρο της δομής από τον διοικητή του Α.Τ. Χαϊδαρίου Κωνσταντίνο Παχή, όπου ενημερώθηκε για τις νέες συνθήκες διαβίωσης.

Να σημειώσουμε πως με τις νέες αφίξεις ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Σκαραμαγκά, ξεπερνάει τους 2.600. 

Και μια σύλληψη

Την ώρα που γινόταν η κατανομή στους χώρους της δομής, άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Χαϊδαρίου εντόπισαν σε οικίσκο μια γλάστρα με ένα δενδρύλλιο χασίς. Ο ένοικος υποστήριξε πως δεν είναι δική του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου