Ο φθινοπωρινός Πάρνωνας είναι αξεπέραστος!

Μια μέρα από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αξίζει να τη διαθέσεις σε μια ημερήσια εξόρμηση, με την επιμέλεια και τις τιμές του MG Travel. Μεθαύριο Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου το πρόγραμμα λέει Τρίπολη – Καρυές. Την Κυριακή 30/10 Γιορτή του Ροδιού στην Ερμιόνη.

Πιο αναλυτικά:

MG TRAVEL, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850 w: www.mgtravel.gr e: [email protected]

Τρίπολη – Πάρνωνας – Καρυές

Ημερήσια, 20 ευρώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10

Αναχώρηση στις 08:00 για την Τρίπολη, με ενδιάμεση στάση στο Αρτεμίσιο (Ε.Ο.). Στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Άφιξη στην πόλη και επίσκεψη στο μεγαλοπρεπές Μνημείο των Αρκάδων Πεσόντων, από όπου θα παρακολουθήσουμε την παρέλαση. Το μνημείο κατασκευάστηκε προς τιμή των νεκρών του 1940-41. Στον εξωτερικό χώρο, επάνω σε  στήλες, αναγράφονται τα ονόματα όλων των πεσόντων (603), ενώ στο εσωτερικό βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Σκέπης και παρεκκλήσια των Αγίων Γεωργίου και Νικολάου. Μετά το τέλος της παρέλασης, θα επισκεφθούμε το Πολεμικό Μουσείο, στην πλατεία της πόλης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το κέρινο ομοίωμα του Κολοκοτρώνη και μοναδικές  συλλογές από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας. Επόμενος σταθμός οι Καρυές, το υπέροχο παραδοσιακό χωριό  στους πρόποδες του Πάρνωνα, κατάφυτο από καρυδιές και καστανιές, όπου θα παραμείνουμε για το γεύμα μας. Επιστροφή το βραδάκι στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό.

Γιορτή ροδιού, Ερμιόνη

Ημερήσια, 20 ευρώ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/10

Αναχώρηση στις 07:30 για την περιοχή της Ερμιονίδας με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Επίσκεψη Άφιξη στη Μονή των Αγίων Αναργύρων, το στολίδι της αργολικής γης, που είναι χτισμένη σε ειδυλλιακή τοποθεσία, σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από τη θάλασσα, σε θέση που παλαιότερα υπήρχε αρχαίος ναός. Επόμενος σταθμός η Ερμιόνη, όπου θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού, θα παρακολουθήσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη Γιορτή του Ροδιού και θα παραμείνουμε για το γεύμα μας στα δύο λιμανάκια της περιοχής. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό.