ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

Πού πάμε Απόκριες; 15 επιλεγμένες εκδρομικές προτάσεις από το MG Travel

Αξέχαστες οργανωμένες εκδρομές, στις καλύτερες τιμές 

M.G. Travel,  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΝ, ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ  – ΠΟΥΛΜΑΝ                Χαϊδάρι, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, 210 53 24 850                                        Κολονός, Πλάτωνος 122, 210 51 50 851. 

28/2 – 5/3, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ, 6 ΜΕΡΕΣ

28/2/2019 ΠΕΜΠΤΗ: Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας/Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.
1/3/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την Πάντοβα, μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ιταλίας που ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα του Βένετο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2/3/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πόλη των δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία, την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: 4η μέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Βενετία για να παρακολουθήσουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου τη μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού, τη μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών και το έθιμο του Πετάγματος του αετού στη πλατεία του Αγίου Μάρκου. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
4/3/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο της επιστροφής μας περιμένει. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
5/3/2019 ΤΡΙΤΗ: Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τον τελικό προορισμό σας.
Τιμή συμμετοχής: 395 ευρώ
Περιλαμβάνονται:
– Ακτ/κά εισιτήρια με Minoan Lines Πάτρα–Ανκόνα –Πάτρα σε 4κλινες εσ. καμπίνες με w/c και ντουζ (ΑΒ4).
– Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις.
– Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*(Best western hotel Biri ή παρόμοιο) .
– Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου).
– Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
– Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
– Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
– Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
– Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά,πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
– Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
– Checkpoint 20€.
– Βαπορέτο Βενετίας 15€ για κάθε μεταφορά.
– Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείου το άτομο τη βραδιά 2,85€.

8-11/3, ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ – ΚΑΒΑΛΑ, 4 ΜΕΡΕΣ, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΟΧΟΥ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

Οι κουδουνοφόροι τράγοι και οι αράπηδες που από παλιά έως σήμερα τις Απόκριες γεμίζουν του δρόμους και ξεσηκώνουν τους πάντες, προκαλούν την φύση και την κοινωνία. Ομάδες μεταμφιεσμένων με μαύρες γιδοπροβιές με κουδούνια ζωσμένοι παρουσιάζονται από παντού, χοροπηδούν και τραγουδούν.

8/3/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση 07.00 πμ. για ΛΑΜΙΑ EO στάση, παραλία ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ γεύμα κατόπιν ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΣΕΡΡΕΣ (ΕΟ) στάση και στη συνέχεια για ΔΡΑΜΑ. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με τη πόλη στο κέντρο της οποίας δεσπόζει το καταπράσινο πάρκο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
9/3/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ, επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικότερα και ωραιότερα Σπήλαια της χώρας μας με σταλακτίτες και σταλαγμίτες ύψους μέχρι και 15 μ.  που αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο της Ευρώπης. Στη συνέχεια για την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ  γνωστή για την θαυματουργή εικόνα της που συγκεντρώνει πλήθος προσκυνητών και από εκεί για ΦΙΛΛΙΠΟΥΣ επίσκεψη στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας εκεί όπου ο Απ. Παύλος βάπτισε την πρώτη Ευρωπαία χριστιανή. Κατόπιν για την όμορφη πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ η οποία εντυπωσιάζει με το αμφιθεατρικό της χτίσιμο και το αρχαίο υδραγωγείο της. Παραμονή στη παραλία της πόλης για γεύμα και το απόγευμα επιστροφή στη ΔΡΑΜΑ. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα (15 ευρώ το άτομο).
10/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για επίσκεψη στο εκκλησιαστικό Μουσείο της πόλης, όπου εκτίθενται εκκλησιαστικοί θησαυροί ανεκτίμητης πνευματικής και καλλιτεχνικής αξίας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην περιοχή ΣΟΧΟΥ στο ΛΑΓΚΑΔΑ, όχι πολύ μακριά από την πόλη. Οι κουδουνοφόροι τράγοι και οι αράπηδες που από παλιά έως σήμερα τις Απόκριες γεμίζουν του δρόμους και ξεσηκώνουν τους πάντες, προκαλούν την φύση και την κοινωνία. Ομάδες μεταμφιεσμένων με μαύρες γιδοπροβιές με κουδούνια ζωσμένοι παρουσιάζονται από παντού, χοροπηδούν και τραγουδούν. Το απόγευμα επιστροφή στις ΣΕΡΡΕΣ στάση για καφέ και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στη ΔΡΑΜΑ, διανυκτέρευση.
11/3/2019 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την ΘΕΣ/ΚΗ στάση, επίσκεψη στον ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ και στο ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ. Συνεχίζουμε για τον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ όπου θα έχουμε το σαρακοστιανό μας γεύμα. Άφιξη το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 160 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελή πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό

9-11/3, ΓΥΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, 3 ΗΜΕΡΕΣ 

Καρναβάλι στο Ληξούρι… «Καρναβοβουρλισμένοι»: Την Κυριακή της Αποκριάς το επτανησιακό ταπεραμέντο των Κεφαλλονιτών ευθύνεται για μια από τις τρελές αποκριάτικες γιορτές της Ελλάδας. Η μεγάλη καρναβο-ζουρλοπομπή μ’ άρματα, μασκαράτες, ζουρλούς, κουρλούς και τρομοκράτες θα ξεκινήσουν ορμητικά για να κορυφώσουν ούλες τσι στιγμές του γέλιου και τση χαράς. Και όποιος αντέξει. Στην πλατεία μετά από εφκιό το καρναβάλι και συφερτό θα παρελάσουν πάνω στο πάρκο, θα αμπαλαριστούν οι Κοντρίλιες και θα λάβει μέρος σκετς «αποχώρηση» των ζουρλο-καρναβομουρλισμένων . Θα ακολουθήσει φωταψία και λαμπαδοδρομία, νεκρώσιμη τελετή του βασιλιά του γέλιου, κάψιμο πυροτεχνημάτων και ανατίναξη του Πόρτου.
Κούλουμα στη Σκάλα: Την Καθαρή Δευτέρα στα Σκάλα γιορτάζουν παραδοσιακά τα κούλουμα με λαγάνες, ταραμοσαλάτα, φασολάδα και φυσικά με πολύ κέφι.

9/3/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 06:30 για ΙΣΘΜΟ στάση, ΠΑΤΡΑ, ΚΥΛΛΗΝΗ και με το φέρρυμποτ μετάβαση στον ΠΟΡΟ της ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ. Άφιξη και παραμονή για γεύμα. Εν συνεχεία αναχώρηση για ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, επίσκεψη στην ΠΑΝΑΓΙΑ με τα φιδάκια και συνεχίζουμε για το ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
10/3/19 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον γύρο της ΛΑΣΣΗΣ (παραλιακός δρόμος) που οδηγεί από το ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ στην ΛΑΣΣΗ. Επίσκεψη στις περίφημες ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ του ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ  που αποτελούν σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο του Νησιού και συνεχίζουμε για το Μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, προσκύνημα στο Ιερό Λείψανο και από εκεί για το ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, όπου θα επιβιβαστούμε στο φέρριμποτ και θα μεταβούμε στο ΛΗΞΟΥΡΙ, την όμορφη Χωριοπούλα του Λασκαράτου, για να  παρακολουθήσουμε το Ληξουριώτικο Καρναβάλι. Παράδοση και καλαμπούρια όπως μόνο οι τρελοκεφαλλονίτες ξέρουν, συνυπάρχουν άρματα, μαζορέτες χορευτικά και φιλαρμονικές;. Ο Ληξουριώτικος Καρνάβαλος σας καλεί να ντυθείτε και εσείς. Μετά το κάψιμο του Καρνάβαλου επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
11/3/2019 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό μετάβαση στα ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ σε ένα γραφικό χωριό του νησιού με θέα όλο τον κάμπο και τη θάλασσα, το οποίο μετά την ισοπέδωσή του από το σεισμό του 1953 ξαναχτίστηκε εξολοκλήρου από τον εφοπλιστή Βεργώτη. Γύρος της Λειβαθούς, συνεχίζουμε για την όμορφη παραθαλάσσια ΣΚΑΛΑ με την υπέροχη παραλία για ωραία Κούλουμα. Επιστροφή στο λιμάνι και παίρνοντας το φέρριμποτ φθάνουμε ΚΥΛΛΗΝΗ και από εκεί για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις.
Τιμή συμμετοχής: 135 ευρώ.
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτερεύσεις σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, πρωινά και τα εισιτήρια του φέρυμποτ.

9-11/3, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 3 ΗΜΕΡΕΣ, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ – ΚΑΨΙΜΟ ΤΖΑΡΟΥ
ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΙΣ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Είναι το μεγαλύτερο καρναβάλι της Βόρειας Ελλάδας και συγκεντρώνει καρναβαλιστές από όλη τη χώρα. Η παρέλαση με τα πρωτότυπα άρματα και τους 5.000 καρναβαλιστές διασχίζουν όλη την πόλη μεταδίδοντας το κέφι τους και καταλήγουν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Όλη η πόλη ξεφαντώνει και στο τέλος του καρναβαλιού υπάρχει το «Κάψιμο του Τζάρου», που συνοδεύεται από φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.

9/3/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07.30 για ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.) στάση, συνεχίζουμε για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Κατόπιν αναχωρούμε για την ΣΟΥΡΩΤΗ όπου βρίσκεται στο Μοναστήρι του ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ του ΘΕΟΛΟΓΟΥ ο τάφος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ προσκύνημα. Το απογευματάκι άφιξη στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
10/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Μετά το πρόγευμα ξεκινάει η εκδρομή μας. Παίρνουμε  την Εγνατία οδό θαυμάζοντας  τις δύο όμορφες λίμνες μας, την Κορώνεια και την Βόλβη. Μετά από μία ωραία και ξεκούραστη διαδρομή θα φτάσουμε  στην Ξάνθη, μία πόλη γεμάτη χρώματα, ήχους και ζωή. Αναπαλαιωμένα σπίτια καπνεμπόρων και πλακόστρωτοι δρόμοι, συνθέτουν τη σκηνή όπου διαδραματίζεται η ρομαντική ιστορία της Παλιάς Πόλης, που σήμερα κατακλύζεται από τραγούδια και μασκαράδες. Ξέφρενοι ρυθμοί, χαρούμενες φιγούρες καρναβαλιστών, φαντασμαγορικά άρματα, χοροί σε κάθε δρομάκι, σερπαντίνες και κομφετί, θα μας βάλουν στο κλίμα των Αποκριών. Θα έχουμε αρκετό χρόνο να ευχαριστηθούμε το μοναδικό Καρναβάλι, και να γευματίσουμε στα πάρα πολλά μαγαζάκια που υπάρχουν λόγω της ημέρας.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και μπορείτε να απολαύσετε την βραδιά στην όμορφη Θεσσαλονίκη.  Διανυκτέρευση.
11/3/2019 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Σήμερα  Καθαρά  Δευτέρα θα αναχωρήσουμε μετά το πρόγευμα από την Θεσσαλονίκη και θα κατευθυνθούμε προς το Βόλο που με τις ψαροταβέρνες του, τα θαλασσινά του και τα τσιπουράδικα κατά μήκος του λιμανιού φαντάζει σαν το ιδανικότερο μέρος για να περάσει κανείς την Σαρακοστή.
Εμείς σας ευχόμαστε καλή Σαρακοστή, καλή όρεξη και μετά το φαγητό μας, χαρούμενοι και ευδιάθετοι (από το καλό τσίπουρο) αλλά και γεμάτοι εικόνες από αυτό το όμορφο τριήμερο θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την βάση μας.
Τιμή συμμετοχής: 155 ευρώ
Περιλαμβάνει: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο, 2 πρωινά και 2 δείπνα.

9-11/3, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ  με «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ & ΜΠΟΥΛΕΣ», 3 ΗΜΕΡΕΣ  ΟΛΥΜΠΟΣ-ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΝΑΟΥΣΑ-ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Καρναβάλι στην Νάουσα …«Την Κυριακή της Αποκριάς θα απολαύσουμε το παραδοσιακό έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες». Έθιμο από την εποχή της Τουρκοκρατίας όπου αγωνιστές μεταμφιεσμένοι γυναίκες χόρευαν στην πλατεία και οι προύχοντες τους έδιναν χρήματα κρυφά για τον αγώνα. Οι Ναουσαίοι ντύνονται με την Αρματολίτικη στολή τους. Γενίτσαροι, φορούν το «πρόσωπο» για να μην τους αναγνωρίζουν οι Τούρκοι και το «θώρακα» με ασημένια κέρματα για να μην του χτυπήσουν. Μαζεύονται από σπίτι σε σπίτι μρ το λυπητερό ήχο του ζουρνά για να πάνε το Κονάκι (Δημαρχείο) να πάρουν την άδεια. Μαζί τους και η «Μπούλα», άντρας ντυμένος νύφη. Όταν παίρνουν την άδεια ο ζουρνάς παίζει το «Ως πότε παλικάρια». Κατόπιν Γενίτσαροι και Μπούλες κάνουν το γύρο της πόλης μεταδίδοντας με το χορό τους τα μυστικά του αγώνα.

9/3/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΜΙΑ, στάση στην Εθνική Οδό, συνεχίζουμε για ΤΕΜΠΗ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ παραμονή καθοδόν για προαιρετικό γεύμα. Συνεχίζουμε για ΛΕΠTΟΚΑΡΥΑ όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
10/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τα ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ (ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ) που βρίσκονται στην επαρχία ΑΛΜΩΠΙΑΣ, 13χλμ. Βορειοδυτικά της ΑΡΙΔΑΙΑΣ στον Ν. ΠΕΛΛΑΣ και απλώνονται στους πρόποδες τους όρους ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ, λίγα χιλιόμετρα από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Στάση. Συνεχίζουμε για την γιορτινή και αποκριάτικη ΝΑΟΥΣΑ γεμάτη κόσμο που γιορτάζει με κέφι και μουσικές εκδηλώσεις, όπου θα ζήσουμε την ατμόσφαιρα του καρναβαλιού στο κέντρο της πόλης. Θα παρακολουθήσουμε το περίφημο δρώμενο «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ» με τις παραδοσιακές φορεσιές και τις κουδούνες που γεμίζουν τους δρόμους της πόλης και την παρέλαση των μεταμφιεσμένων, παραμονή, γεύμα (ελεύθερο). Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας δείπνο, διανυκτέρευση.
11/3/2019 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τους πρόποδες του ΟΛΥΜΠΟΥ και συνεχίζουμε μέχρι την Ι. Μονή ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ για να απολαύσουμε πανοραμικά την περιοχή και τον Θερμαϊκό κόλπο, στάση. Ακολουθεί επίσκεψη στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ και συνεχίζουμε για τον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ για να παρακολουθήσουμε τα κούλουμα. Επιστρέφουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις καθ’οδόν.
Τιμή συμμετοχής: 135 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελή πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και 2 δείπνα.

9-11/3, ΣΠΑΡΤΗ–ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ–ΚΑΛΑΜΑΤΑ–ΜΕΣΣΗΝΗ–ΓΥΘΕΙΟ, 3 ΗΜΕΡΕΣ

Καρναβάλι στις Κροκεές: ένα αυθεντικό καρναβάλι από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα της Πελοποννήσου με πολλά άρματα και καρναβαλιστές, με έξυπνη πολιτική και κοινωνική σάτιρα. Κέφι, χορός, μεζέδες, άφθονο κρασί και πλούσια πυροτεχνήματα που κάνουν τη νύχτα μέρα.
Κούλουμα στη Μεσσήνη… «Κυρά Συκούς»: Την Καθαρή Δευτέρα αναβιώνει το έθιμο της «Γριάς Κυρά Συκούς»: Ξεκινάει με τη μετάβαση των τσολιάδων από την κεντρική πλατεία στην πλατεία της κρεμάλας. Εκεί γίνεται αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της «Γριάς Συκούς» από τον Ιμπραήμ Πασά. Στην πλατεία προσφέρονται σαρακοστιανά με άφθονο κρασί. Γλέντι – χορός.

9/3/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 08:00 από το γραφείο μας. Στον ΙΣΘΜΟ στάση και από ΤΡΙΠΟΛΗ θα φθάσουμε στο γραφικό καταπράσινο προάστιο της ΣΠΑΡΤΗΣ τον ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ για γεύμα. Στην επιβλητική ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ θα επισκεφθούμε την καστροπολιτεία με τα καλντερίμια της, τις βυζαντινές εκκλησίες και το σπίτι που γεννήθηκε ο Γιάννης Ρίτσος. Κατόπιν άφιξη στην πρωτεύουσα της Λακωνίας τη ΣΠΑΡΤΗ, στη μέση της όμορφης κοιλάδας του Ευρώτα, με καλή ρυμοτομία, πράσινο, πάρκα και όμορφα κτίρια, στην ίδια θέση που ήταν η αρχαία πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
10/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τα περίφημα ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ όπου ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η λιμναία διαδρομή με τους πανύψηλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να καθρεφτίζονται στο νερό. Στο ΓΥΘΕΙΟ γραφικό λιμανάκι-ψαροχώρι με πολλά ταβερνάκια θα έχουμε γεύμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τις ΚΡΟΚΕΕΣ όπου θα παρακολουθήσουμε ένα από τα παλαιότερα και αυθεντικότερα καρναβάλια της Πελοποννήσου. Επιστροφή στη ΣΠΑΡΤΗ στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
11/3/2019 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε μέσω ΤΑΫΓΕΤΟΥ για την ΚΑΛΑΜΑΤΑ όπου θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπή ναό της Υπαπαντής του 19ου αιώνα και τη Μονή Καλογραιών. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη ΜΕΣΣΗΝΗ για να απολαύσουμε το έθιμο της «Γριάς Κυρά Συκούς» με την αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της από τον Ιμπραήμ Πασά. Στην κεντρική πλατεία προσφέρονται σαρακοστιανά με άφθονο κρασί, γλέντι και χορό. Κατόπιν από ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ και ΤΡΙΠΟΛΗ και με στάση στον ΙΣΘΜΟ θα επιστρέψουμε στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 98 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελή πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και 1 δείπνο.

9-11/3, ΓΙΑΝΝΕΝΑ, 3 ΗΜΕΡΕΣ. ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ, ΝΙΚΟΠΟΛΗ-ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑ

9/3/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 από ΑΘΗΝΑ για ΑΚΡΑΤΑ (ΕΟ) στάση και στη συνέχεια θα διασχίσουμε τη καλωδιωτή γέφυρα ΡΙΟΥ για να εισέλθουμε μετά από λίγο στην Ιόνια Οδό, ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος ο οποίος φέρνει την Ήπειρο πιο κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μετά από ένα άνετο ταξίδι προς το μεσημέρι θα φτάσουμε στο ΜΠΙΖΑΝΗ για να επισκεφτούμε το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη. Κατόπιν για την πόλη των Ιωαννίνων και τη λίμνη ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ για επίσκεψη στο γραφικό νησάκι γνωστό για την τραγική ιστορία και τον θάνατο του Αλή Πασά αλλά και για τις παραδοσιακές βυζαντινές μονές του. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα γραφικά στενά του νησιού με τα καταστήματα γιαννιώτικης λαϊκής τέχνης και τα γραφικά ταβερνάκια όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Κατόπιν τακτοποίηση στο υπερπολυτελές  ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στη πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
10/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Μπουφέ πρόγευμα. Η μέρα μας αρχίζει με επίσκεψη στην ρωμαϊκή ΝΙΚΟΠΟΛΗ με τη μακραίωνη ιστορία, που ιδρύθηκε από τον Οκταβιανό το 31 π.Χ. Συνεχίζουμε για το χωριό ΑΜΜΟΥΔΙΑ, όπου καιρού επιτρέποντος θα κάνουμε την περίφημη βαρκάδα (έξοδα ατομικά) στις εκβολές του Ομηρικού ποταμού ΑΧΕΡΟΝΤΑ. Ακολουθεί επίσκεψη σε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, το Νεκρομαντείο. Από εκεί θα κατευθυνθούμε στις πηγές του ΑΧΕΡΟΝΤΑ για να απολαύσουμε το τοπίο. Χρόνος για γεύμα στην πανέμορφη εξοχή στη ΓΛΥΚΗ. Επιστροφή και ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο και ελάτε να παρελάσουμε στη μεγάλη με άρματα παρέλαση του μεγαλύτερου Καρναβαλιού σε ΗΠΕΙΡΟ και ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ τόσο από πλευράς εκδηλώσεων όσο και συμμετοχών, που διοργανώνει στην ΠΡΕΒΕΖΑ το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΚΟΜΙΤΑΤΟ.
11/3/2019 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Καναλάκι ΠΡΕΒΕΖΗΣ όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Πούντας, όπου βρίσκεται ο τάφος της Αγίας Παρασκευής (προσκύνημα). Συνεχίζουμε μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας και το ΑΚΤΙΟ για την παραλιακή ΒΟΝΙΤΣΑ, όπου θα γιορτάσουμε παραδοσιακά τα κούλουμα με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα. Το μεσημεράκι αναχωρούμε για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις στην Γέφυρα ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ και τον ΙΣΘΜΟ.
Τιμή συμμετοχής: 140 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο , πρωινό σε μπουφέ και 2 δείπνα.

10-11/3, ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ & ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ, 2 ΗΜΕΡΕΣ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΟΚΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ

Ένα αυθεντικό καρναβάλι από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα της Πελοποννήσου με πολλά άρματα και καρναβαλιστές, με έξυπνη πολιτική και κοινωνική σάτιρα. Kέφι, χορός, μεζέδες, άφθονο κρασί και πλούσια πυροτεχνήματα που κάνουν τη νύχτα μέρα.

KΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗ MΕΣΣΗΝΗ… «ΚΥΡΑ ΣΥΚΟΥΣ»
Tην Kαθαρή Δευτέρα αναβιώνει το έθιμο της «Γριάς Kυρά Συκούς». Ξεκινάει με τη μετάβαση των τσολιάδων από την κεντρική πλατεία στην πλατεία της κρεμάλας. Eκεί  γίνεται αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της «Γριάς Συκούς» από τον Iμπραήμ Πασά. Στην πλατεία  προσφέρονται σαρακοστιανά με άφθονο κρασί. Γλέντι-χορός.

10/3/19 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Αναχώρηση στις 07:30 για την Σύραγγα του Αρτεμησίου, στάση. Κατόπιν για ΣΠΑΡΤΗ-ΓΥΘΕΙΟ, γραφικό λιμανάκι-ψαροχώρι με πολλά ταβερνάκια, θα έχουμε το γεύμα μας και έπειτα θα αναχωρήσουμε για τις ΚΡΟΚΕΕΣ όπου θα παρακολουθήσουμε ένα από τα παλαιότερα και αυθεντικότερα καρναβάλια της Πελοποννήσου. Επιστροφή στην ΣΠΑΡΤΗ στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
11/3/2019 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Mετά το πρωϊνό μας θ’ αναχωρήσουμε μέσω Tαϋγέτου για την KAΛAMATA όπου θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπή ναό της YΠΑΠΑΝΤΗΣ του 19ου αιώνα και τη Mονή Kαλογραιών. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη MEΣΣHNH για ν’ απολαύσουμε το έθιμο της «Γριάς Kυρά Συκούς» με την αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της από τον Iμπραήμ Πασά. Στην κεντρική πλατεία προσφέρονται σαρακοστιανά με άφθονο κρασί, γλέντι και χορό. Κατόπιν από Μεγαλόπολη και Τρίπολη και με στάση στον IΣΘMO, θα επιστρέψουμε στην AΘHNA στα γραφεία μας.
Τιμή συμμετοχής: 75 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελή πούλμαν, διαμονή στο ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και 1 δείπνο.

10-11/3, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ, 2 ΗΜΕΡΕΣ

Η “νύχτα των φαντασμάτων” πρωταγωνιστεί το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα όπου οι “κουδουνάδες” προσπαθούν να ξορκίσουν τα πνεύματα που ταλαιπωρούσαν κατά την παράδοση τους βυρσοδέψες της περιοχής. Την επόμενη μέρα το πρωί διοργανώνεται γλέντι στην πλατεία της Ιτέας και στη συνέχεια ακολουθεί η καθιερωμένη παρέλαση των αρμάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ
Το έθιμο του «αλευρομουτζουρώματος» πραγματοποιείται την Καθαρά Δευτέρα στο Γαλαξίδι αλλά οι ρίζες του εθίμου ξεκινούν πολύ πριν το 1800. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στο λιμάνι όπου αρχίζει ο αλευρομουτζουροπόλεμος με αλεύρι ή φούμο ενώ τα παλιά ρούχα ή η ειδική στολή από νάιλον είναι απαραίτητα! Είναι ένα πολύ διασκεδαστικό έθιμο και το μόνο που πρέπει να κάντε είναι να οπλιστείτε με καλή διάθεση και κέφι και να λάβετε μέρος στον ¨πόλεμο¨ του αλευρομουτζουρώματος.

10/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΚΑΣΤΡΟ – ΟΡΧΟΜΕΝΟ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ, στάση καθοδόν για καφέ και συνεχίζουμε από ΔΕΣΦΙΝΑ για την παραλία της ΙΤΕΑΣ όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την ΑΜΦΙΣΣΑ όπου θα παρακολουθήσουμε το γνωστό καρναβάλι «ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ» με άρματα, παρελάσεις και συγκροτήματα. Το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ. Διανυκτέρευση.
11/3/2019 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το γραφικό ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ κτισμένο σε μικρό φιόρδ με πολλά αρχοντικά και όμορφες παραλίες, επίσκεψη στην εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ με το μοναδικό ξύλινο χρυσό τέμπλο και το ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. Κατόπιν θα γιορτάσουμε τα παραδοσιακά «ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ», η γιορτή αρχίζει με προσφερόμενα σαρακοστιανά και μουσική και στην παραλία ο γαμπρός και η νύφη μουτζουρώνουν τον κόσμο. Στη συνέχεια επιστροφή μέσω ΑΡΑΧΩΒΑΣ παραμονή και από εκεί με ενδιάμεση στάση άφιξη στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 70 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελή πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια και 2 πρωινά.

10/3, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 10:00 από τα γραφεία μας. Στον ΙΣΘΜΟ στάση και άφιξη στην ΠΑΤΡΑ. Το καρναβάλι της Πάτρας είναι το μεγαλύτερο χειμερινό πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα και έχει παράδοση 160 χρόνων. Πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες συνωστίζονται στην πόλη τις μέρες αυτές. Τα αποκριάτικα άρματα σατιρίζουν την επικαιρότητα και προκαλούν  ποικίλου είδους σχόλια. Όλοι χορεύουν σε ξέφρενους λατινοαμερικάνικους ρυθμούς, σάμπα, ρούμπα και τσατσά. Δικαίως αποτελεί το καλύτερο καρναβάλι της Ευρώπης. Μετά την μεγάλη παρέλαση του Καρνάβαλου θα αναχωρήσουμε για την ΑΘΗΝΑ και με στάση στον ΙΣΘΜΟ άφιξη στα γραφεία μας.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

pasxos-tsikno.jpg

10/3, ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 09:00 για την ΧΑΛΚΙΔΑ όπου θα παραμείνουμε για να περιπλανηθούμε στην πόλη και να απολαύσουμε το θαλασσίνο Καρναβάλι της. Το απόγευμα αναχώρηση για την ΑΘΗΝΑ
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

10/3, ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ – ΤΙΘΟΡΕΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση από το Γαλάτσι 8.00  στάση για καφέ και θα φτάσουμε στην Αμφίκλεια η οποία είναι κτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού ,θα δούμε και τις προετοιμασίες για το μεγάλο κοντοσούβλι που ετοιμάζουν οι ντόπιοι και από εκεί θα μεταβούμε στην Τιθορέα  παρακολουθήσουμε για το Γαϊτανάκι και να γευτούμε την πιο νόστιμη κοκκινιστή προβατίνα στα παραδοσιακά καζάνια που ετοιμάζει ο σύλλογος.  Το απόγευμα επιστροφή στην Αθήνα. Τιμή συμμετοχής:      ευρώ

11/3, ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΠΛΑΤΑΙΕΣ – ΘΗΒΑ – ΦΑΣΟΛΑΔΑ – ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

Αναχώρηση στις 07:30, σύντομη στάση για καφέ και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τις ΠΛΑΤΑΙΕΣ, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τα κούλουμα που οργανώνει ο δήμος με φασολάδα και άλλες λιχουδιές. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για να πάμε στη ΘΗΒΑ όπου είμαστε καλεσμένοι όλοι στον ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ, είναι κατάλοιπο της πανάρχαιας λατρείας του Θεού Διονύσου που διαιωνίζει την οργιαστική θρησκεία του γιου της Σεμέλης στη χώρα των μεγάλων θρύλων. Το απόγευμα αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 13 ευρώ

11/3, ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση ενδιάμεση στάση για καφέ, και συνεχίζουμε για την Υπάτη .Το Γαϊτανάκι θα στηθεί όπως επιβάλλει η παράδοση, ενώ τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου θα παρουσιάσουν αποκριάτικους χορούς και δρώμενα της Υπάτης, της Ρούμελης και όλης της Ελλάδας. Παλιές μνήμες θα ξυπνήσει και φέτος η περατζάδα της Γκαμήλας, δρώμενο που συνδέεται με την άλλοτε κραταιά παραγωγή καπνού που πραγματοποιούνταν στην πόλη μας, συνεχίζοντας στα χνάρια των παλαιών καρναβαλιστών της Υπάτης. Θα σερβιριστούν σαρακοστιανά εδέσματα, μαγειρεμένα από γυναίκες της Υπάτης, κρασί ενώ θα ακολουθήσει γλέντι με ελεύθερη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Παραμονή στο όμορφο χωριό για το μεσημεριανό μας γεύμα κ το απόγευμα αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 18 ευρώ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button