ΕΛΛΑΔΑ

Πόσοι βουλευτές δεν έχουν εμβολιαστεί, από ποια κόμματα

Όπως ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, οι γιατροί, νοσοκόμοι και διοικητικοί υπάλληλοι στις δομές υγείας δεν θα μπορούν να εργαστούν και δεν θα πληρώνονται, για όσο καιρό αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Τι γίνεται όμως αντίστοιχα στη Βουλή; Υπάρχουν ανεμβολίαστοι και ποιοι;

Σε ρεπορτάζ της Σοφίας Γιαννακά (ιefimerida.gr), δημοσιογράφου και πρώην βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται ότι υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ωστόσο τα ονόματα δεν είναι γνωστά, ούτε η κομματική τους προέλευση. Η δημοσιογράφος σχολίαζει ότι είναι “περίεργη εχεμύθεια εκ μέρους του προέδρου της Βουλής, την ώρα που η Πολιτεία υποχρεώνει ολόκληρο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας να εμβολιαστεί και τιμωρεί τους αρνητές με στέρηση μισθού!”

Υπολογίζει ότι είναι πάνω από δέκα οι “αρνητές” βουλευτές, που δεν έχουν προσέλθει ακόμη στα εμβολιαστικά κέντρα. Στη λίστα βρίσκεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης. Ακόμη, οι δέκα βουλευτές του Κυριάκου Βελόπουλου, αν υποθέσουμε ότι όλοι ακολουθούν το παράδειγμα τού «δεν κάνω το εμβόλιο για να μη γίνω πειραματόζωο». Οι πληροφορίες της Σ. Γιαννακά λένε, ωστόσο, ότι υπάρχουν και τρεις βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι αρνούνται, ως σήμερα, να εμβολιαστούν. Οι δύο επικαλούνται την πίστη στην Ορθοδοξία, για τον τρίτο, σχετικά νεαρό βουλευτή επαρχίας, δεν είναι γνωστός ο λόγος. Κανείς δεν έχει αναφέρει πρόβλημα υγείας, βάζουν μπροστά τις πεποιθήσεις τους, σημειώνει.

Σύνολο 14, λοιπόν, σύμφωνα με τις παραπάνω εκτιμήσεις.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button