ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πώς ψωνίζουμε με click away

Χθες, Κυριακή, ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας του click away, του νέου τρόπου παραγγελίας και παραλαβής προϊόντων για το λιανεμπόριο, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα επιτρέπεται η πώληση μόνο με την διαδικασία προαγοράς και παραλαβής από εξωτερικό χώρο του καταστήματος (click away) και το λιανικό εμπόριο βιβλίων.  

Για το click αway, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους τα εξής:

Η παραγγελία γίνεται μέσω e-shop ή τηλεφωνικώς. Θα πρέπει να περιμένουν για SMS από το κατάστημα, για την παραλαβή με ραντεβού σε συγκεκριμένο χρόνο

Για την μετακίνηση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2. Επίσης έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, άδεια οδήγησης) και το αποδεικτικό παραγγελίας (έστω σε email) ή το SMS του καταστήματος.

Από τη στιγμή που θα στείλει το SMS για έξοδο από το σπίτι, ο καταναλωτής θα έχει στη διάθεσή του 2 ώρες για να παραλάβει το προϊόν και να επιστρέψει. 

Στις ουρές έξω από το κατάστημα δεν μπορούν να βρίσκονται περισσότερα από 9 άτομα με απόσταση δυο μέτρων ο ένας από τον άλλον.

Η αναμονή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά ανά πελάτη.

Οι αγορές γίνονται αποκλειστικά με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες (ή μέσω συστημάτων NFC στα κινητά) με POS και όχι με μετρητά. Ο πελάτης παραλαμβάνει το προϊόν εκτός του καταστήματος.

Υπάρχει δυνατότητα επιστροφής/αλλαγής του προϊόντος εντός 14 ημερών.  

Για τα καταστήματα που δεν έχουν e-shop οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis. Δωρεάν η αποστολή του SMS στους καταναλωτές χωρίς να επιβαρύνεται η επιχείρηση.

Με τον κωδικό μετακίνησης 2 επιτρέπεται η μετάβαση σε κατάστημα άλλης περιοχής. Ωστόσο όχι εκτός της περιφέρειας στην οποία βρίσκεται η κατοικία.

Πώς θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια

Τα κομμωτήρια και κουρεία ανοίγουν από σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στα κομμωτήρια έως 100 τμ επιτρέπονται 4 θέσεις εργασίας με απόσταση 2 μέτρα η μία από την άλλη.

Όσον αφορά τη μετακίνηση προς τα κομμωτήρια θα πρέπει να οι πολίτες να στέλνουν SMS στο 13033 δηλώνοντας τον αριθμό 2.

Ειδικότερα, για το άνοιγμα κομμωτηρίων και κουρείων ισχύουν τα εξής:

  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ.
  • Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές ,13-20-27 Δεκεμβρίου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button