ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Απαγόρευση κυκλοφορίας στα περιαστικά άλση

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) καταγράφεται σήμερα για την Αττική και άλλες 9 περιοχές της χώρας, όπως δείχνει ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Πολιτική προστασία του Δήμου Χαϊδαρίου βρίσκεται σε επιφυλακή και το βράδυ θα γίνπονται περιπολίες. Από το πρωί βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στους δασικούς δρόμους στο Ποικίλο Όρος και το Αιγάλεω.

Η Πολιτική Προστασία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button