ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου – Πίτα με γεύση παράδοσης

Ένα μεσημεράτικο πανηγύρι έστησαν την Κυριακή 13 Ιανουαρίου οι Θεσσαλοί στο Χαϊδάρι. Αφορμή στάθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας του συλλόγου τους, που αν και έχει λίγα χρόνια παρουσίας του στα τοπικά δρώμενα της πόλης μας, ξέρει πολύ καλά να διατηρεί και να διαδίδει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων «Ίριδα», παρουσία δεκάδων μελών και φίλων του συλλόγου.

Κώστας Τσιώρας: «Στις εκλογές που έρχονται, να αναπτυχθεί ένας πολιτικός πολιτισμός»

Ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Κώστας Τσιώρας, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους τόνισε πως από τη στιγμή που κατάφεραν μετά από χρόνια να εξασφαλίσουν στέγη, ο σύλλογος τους βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά. Με αφορμή την προεκλογική περίοδο που διανύουμε ευχήθηκε σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους να αναπτυχθεί ένας πολιτικός πολιτισμός και να αναδειχθούν τα μεγάλα προβλήματα που έχει η πόλη μας. Αφιέρωσε το κομμάτι στους απόδημους Θεσσαλούς.

Μιχάλης Σελέκος: «Ο Δήμος δίπλα στους συλλόγους»

Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, αφού έδωσε συγχαρητήρια σε όλο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για το πλούσιο έργο που παράγουν σε ετήσια βάση, παρατήρησε πως φέτος επέλεξαν μεγαλύτερο χώρο για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, κάτι που σηματοδοτεί πως πάνε καλά τα πράγματα. Υπογράμμισε πως ο Δήμος μας, θέλει να συμβάλει και να προβάλει το έργο των εθνικοτοπικών συλλόγων. Γιατί αυτοί αναδεικνύουν τις παραδόσεις μας, δεσμοί που δεν πρέπει να κοπούν με τους τόπους καταγωγής μας. Κάλεσε μάλιστα όλους τους συνδημότες μας να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια. Ευχήθηκε ότι καλύτερο στο σύλλογο και τον καθένα προσωπικά. Αφιέρωσε το κομμάτι του στους Θεσσαλούς της πόλης μας και σε όλους όσους ζουν στα χωριά τους.


Βαγγέλης Ντηνιακός: «Η Θεσσαλία πρωταγωνιστεί και αυτοδιοικητικά»

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός εξομολογήθηκε πως έχει επισκεφτεί κατά το πρόσφατο παρελθόν τα μέρη τους. Παρατήρησε πως οι πόλεις τους πρωταγωνιστούν και στα αυτοδιοικητικά, όπως η Καρδίτσα με τους ποδηλατοδρόμους και τα Τρίκαλα που χαρακτηρίζονται μια από τις εξυπνότερες πόλεις στην Ευρώπη. Ευχήθηκε να συνεχίσουν το έργο με τον ίδιο ζήλο το έργο τους στη φιλόξενη στέγη τους.

Θοδωρής Σπηλιόπουλος: «Αφήνεται στον κόσμο και πολιτιστική κληρονομιά»

Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ανάφερε πως τη χρονιά που μας πέρασε, ο σύλλογος έκανε σημαντικά βήματα. Κατά την άποψη του, οι εκδηλώσεις που κάνουν έχουν ένα ποιοτικό στοιχείο διαφορετικό από το παρελθόν. Διότι εκτός από το γεγονός πως περνά ο κόσμος καλά, αφήνουν και κάτι από την πολιτιστική τους κληρονομιά. Συμπαραστάτης τους σε αυτή την προσπάθεια είναι όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και πιστεύει πως αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Κώστας Φουρλής: «Ο σύλλογος μας απογειώθηκε»

Ο Κώστας Φουρλής, αφού υπενθύμισε την Καρδιτσιώτικη καταγωγή του, θέλησε να εκφράσει τη διαφωνία του σε σχέση με τους προηγούμενους, λέγοντας πως ο κόσμος περνά καλύτερα σε σχέση με τους υπολοίπους συλλόγους. Τόνισε ακόμα πως όσοι ασχολούνται με τα κοινά δεν είναι αντίπαλοι, αλλά αγαπάνε την πόλη μας και ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο. Κατά την άποψη του η φετινή καλοκαιρινή εκδήλωση απογείωσε το σύλλογο. Αφιέρωσε το κομμάτι του στους ξενιτεμένους Θεσσαλούς.


Στέφανος Κούτρας: «Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Θεσσαλών ξεκίνησε από το Παλατάκι»

Ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης, κ. Στέφανος Κούτρας, έδωσε τις ευχές του για καλή χρονιά με δημιουργία, πολιτισμό. Μια κοινωνία πολλή πιο ανθρώπινη και τα πολιτιστικά σωματεία να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο. Γιατί ο πολιτισμός και η παιδεία είναι το όχημα του μέλλοντος. Μόνο με αυτές τις δυο αξίες μπορούμε να προχωρήσουμε σε όλα αυτά που γίνονται σήμερα. Σημείωσε ακόμα πως από το Παλατάκι, όπου διοργανώθηκαν τα φετινά Καραϊσκάκεια, πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική διακήρυξη της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών. Κάτι που σημαίνει γι’ αυτούς πως το νέο έτος έρχεται δυναμικότερο σε σχέση με το προηγούμενο. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα το δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο που είναι συνοδοιπόρος στις εκδηλώσεις τους. Τον χαρακτήρισε μάλιστα ως έναν άνθρωπο που προάγει τον πολιτισμό. Κλείνοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους όσους θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο, γιατί οι σύλλογοι αν δεν έχουν την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν μπορούν να προχωρήσουν. Δεν παρέλειψε να συγχαρεί ιδιαιτέρως το χοροδιδάσκαλο Σωκράτη Παπά, που με το έργο του φέρνει τα μικρά παιδιά κοντά στην παράδοση.


Δημήτρης Σούκης: «Ηπειρώτες και Θεσσαλοί έχουν πολλά κοινά»

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, κ. Δημήτρης Σούκης, θεώρησε πως οι δύο εθνικοτοπικοί σύλλογοι της πόλης μας είναι πολύ στενά συνδεδεμένοι μεταξύ τους. Ευχήθηκε η νέα χρόνια να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες και να μπορούμε όλοι μας να στηρίζουμε τους συλλόγους, γιατί είναι ένα από τα εναπομείναντα κύτταρα του πολιτισμού στην Ελλάδα. Ακολούθησαν χαιρετισμοί και από εκπροσώπους Θεσσαλικών σωματείων.

Ελπίδα Βουτσίνου: «Να αναβαθμιστούν τα Καραϊσκάκεια»

Από την πλευρά της η γραμματέας του συλλόγου, κ. Ελπίδα Βουτσίνου, εξέφρασε το παράπονό της στη δημοτική αρχή και σε όλους τους παρόντες υποψηφίους δημάρχους. Όπως τόνισε κάθε φθινόπωρο που διοργανώνουν τα Καραΐσκάκεια και τιμάνε ταυτόχρονα και τη Μάχη του Χαϊδαρίου, δεν έχουν την πρέπουσα λαμπρότητα. Αντίθετα σημειώνονται κάθε χρόνο σημαντικές απουσίες επιφανών πολιτών και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Για αυτό το λόγο κάλεσε τη δημοτική αρχή να συμβάλει στο να γιορτάζεται με τη λαμπρότητα που της ταιριάζει, με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων αλλά και των σχολείων της πόλης μας. Έτσι να γίνεται μια επετειακή εκδήλωση όπως της αρμόζει. Ακόμα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα καταστήματα της πόλης μας που απλόχερα πρόσφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά του συλλόγου.

Ακολούθησε ένα μεγάλο γλέντι. Ιδιαίτερο χειροκρότημα απέσπασε η μουσικοδιδάσκαλος και ερμηνεύτρια δημοτικών τραγουδιών Ανδριάννα Μόκα. Παίρνοντας το μικρόφωνο ερμήνευσε το σαρακατσάνικο τραγούδι της τάβλας «καλώς ανταμωθήκαμε». Μικροί και μεγάλοι επιδόθηκαν σε έναν ατελείωτο χορό, που κράτησε μέχρι το απόγευμα. Την επιμέλεια της επιλογής των τραγουδιών είχε ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Σωκράτης Παπάς. Και του χρόνου με υγεία…

Ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης Στέφανος Κούτρας με τη σύζυγο του.
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ζώτος, Λαρισαίος στην καταγωγή, με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Θανάση Τσιώρα.


Η Ανδριάννα Μόκα ερμηνεύει ένα τραγούδι της τάβλας.

 

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button