ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πέτσας για 9ο Δημοτικό: Είναι θέμα του Υπ. Παιδείας η άμεση επίταξη

“Είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης να περάσει άμεσα η νομοθετική ρύθμιση και να ψηφιστεί στην Βουλή”, δήλωσε σε αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, για το θέμα της επίταξης του κτηρίου του 9ου Δημοτικού Σχολείου. Το ραντεβού της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κο Πέτσα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/2/2023.

Στην γραφείο του Υπουργού από την Ένωση Γονέων παρευρέθησαν η Πρόεδρος Βιργινία Γεωργοπάνου και το μέλος Δώρα Βασιλοπούλου, ενώ στην συνάντηση συμμετείχαν  και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κος Μπίρμπας και Κος Σκλαβούνος, ο κος Βαϊνάς επικεφαλής & εκπρόσωπος των δασκάλων, ο Αντιδήμαρχος κος Μανδραφλής καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 14ου Δημοτικού , Άρης Τσούτσιας και ο Ηλίας Ηλιόπουλος εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού.

Στον Υπουργό τέθηκαν εκ νέου τα θέματα της έξωσης του 9ου και η συστέγαση στο 14ο δημοτικό με τα προβλήματα που δημιουργούνται σε πραγματικές συνθήκες που δεν διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και την ασφάλεια των μαθητών.

Ζητήθηκε επίσπευση των διαδικασιών και άμεση κατάθεση της τροπολογίας για την αναγκαστική εκμίσθωση του 9ου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης.

Ο κος Πέτσας απάντησε ότι όπως είχε δεσμευθεί και στην προηγούμενη συνάντησή μας, κατέθεσε την τροπολογία στην κυβέρνηση και είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης να περάσει άμεσα η νομοθετική ρύθμιση και να ψηφιστεί στην Βουλή.

Η ρύθμιση θα αφορά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ,την τρέχουσα σχολική χρονιά και έως την επόμενη και πρέπει να διευθετηθεί οριστικά το θέμα.

Επίσης είπε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον Δήμο Αιγάλεω πριν την συνάντηση, είχε σταλεί ο φάκελος με συμπληρωμένα τα απαραίτητα έγγραφα για την επιτροπή καταλληλότητας για την συστέγαση στο 14ο.

Στο ζήτημα των σεισμόπληκτων σχολείων που έθιξε με στοιχεία η Ένωση Γονέων, έδειξε ενδιαφέρον και προβληματισμό, έκπληξη και δυσφορία για την σημερινή κατάσταση και κυρίως γιατί δεν υπήρξε τότε χαρακτηρισμός του Δήμου ως σεισμόπληκτου ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες άμεσα και μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ενέργειες ώστε να επισπευστούν έστω και τώρα οι διαδικασίες και τα έργα. Του κατατέθηκε εκ μέρους της Ένωσης Γονέων και υλικό, έγγραφα και φωτογραφίες, όπως επίσης πλήρης φάκελος  εγγράφων και στοιχείων  για τα Ειδικά Σχολεία που στεγάζονται στον Δήμο Αιγάλεω και στερούνται υποδομών και έργων!

Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω έχει καταθέσει σε όλα τα αρμόδια υπουργεία το Υπόμνημα για τα προβλήματα σχολικής στέγης στον Δήμο Αιγάλεω και έχει αιτηθεί θεσμικά συναντήσεις τόσο με τον κο Γεραπετρίτη, όσο και με τον Κο Τασούλα Πρόεδρο της Βουλής, για να ενημερωθούν και να στηρίξουν την άμεση επίλυση των ζητημάτων! 

Εν αναμονή των εξελίξεων και των ενεργειών των υπουργείων και του Δήμου εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για τα σχολεία που αξίζουν στα παιδιά μας!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button