ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πετώντας παντού μπουκαλάκια, ενώ τρέχεις σε αγώνα αφιερωμένο στην Ιερά Οδό!

Ευγενικός -στη σύλληψή του- αγώνας, με αγενέστατη όμως συμπεριφορά προς τη φύση και την ίδια την ιερή διαδρομή, ο οποίος θέλει κατά τα άλλα να αναβιώσει και να φέρει στο προσκήνιο μια αρχαία ιερή πορεία με υψηλούς συμβολισμούς.

Να τι παρατηρεί ο κ. Αλέξανδρος Καραΐσκος για “παραλειπόμενα” του κυριακάτικου αγώνα δρόμου από την Αθήνα έως την Ελευσίνα, ενώ ταυτόχρονα στέλνει και το βίντεο που ακολουθεί:

Από τα 200 μπουκαλάκια το 1% να καταλήξει στη θάλασσα, που απέχει μόνο πέντε με έξι μέτρα, ονομάζεται οικολογική καταστροφή. τα μπουκαλάκια αυτά βρίσκονται εκεί από την Κυριακή που έγινε ο αγώνας Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού“.

Λοιπόν, οι δρομείς δροσίζονταν και πέταγαν. Όχι όλοι, αλλά πολλοί αυτό έκαναν. Την ίδια ώρα οι δήμοι τους εφοδίαζαν. Αν είχαν συνειδοτοποιήσει όλοι τους πού ακριβώς συμμετείχαν εκείνη την ώρα, ότι δηλαδή δεν μετράει η επίδοση ή το “πλασάρισμα” πάνω από τον ίδιο τον δρόμο, κάπως αλλιώς θα έπρατταν. Γιατί στην περίπτωση αυτή ισχύει σαφέστατα το “όλα είναι δρόμος”. Κυρίως όμως οι διοργανωτές αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Επειδή φοβόμαστε ότι ενδεχομένως κανένας φορέας δεν θα επιληφθεί και τα μπουκαλάκια θα καταλήξουν εκεί που απεύχεται ο επιστολογράφος μας, ας αναλάβουν δράση εθελοντές. Γιατί όχι και οι ίδιοι οι δρομείς με κάλεσμα των συλλόγων τους.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button