ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πέρσες: Λούλης, Πιττακή, Γάλλος στην Ελευσίνα σε πρωτοποριακή σκηνοθετική προσέγγιση Καραντζά

Οι “Πέρσες” του Ελευσίνιου Αισχύλου, έρχονται στην Ελευσίνα, μετά την θριαμβευτική παρουσίασή τους στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ενώπιον  14.000 θεατών. Ξεχωριστό στοιχείο της παράστασης είναι η πρωτοποριακή σκηνοθετική προσέγγιση του Δημήτρη Καραντζά. Στις 30 και 31 Ιουλίου η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου.

Η παράσταση, η οποία αποτελεί μια συμπαραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και της Εταιρείας «Το Θέατρο», αποδίδεται από έναν θίασο σπουδαίων ηθοποιών μεταξύ των οποίων η Ρένη Πιττακή, ο Χρήστος Λούλης ,ο Γιώργος Γάλλος κ.α. ενώ συμμετέχουν και 40 εθελοντές από την Ελευσίνα και τη γύρω περιοχή.

Οι «Πέρσες» του Δημήτρη Καραντζά θέτολυν κρίσιμα ερωτήματα για το τι συνιστά «κοινωνία», τι σημαίνει η επίμονη προσκόλληση στην εξουσία και η ανάγκη της πίστης σ’ έναν οδηγό, άνθρωπο ή θεό, μέσα σε έναν συντετριμμένο κόσμο. Το κοίλον και η ορχήστρα ενώνονται για να «συμμετάσχουν» σε μια κοινή συζήτηση για την ήττα, τη δυσκολία της παραδοχής της και την αμηχανία της συνέχειας, με τη συμμετοχή εθελοντών που εισέρχονται σταδιακά στον χώρο αναζητώντας το νήμα της ύπαρξής τους μετά την καταστροφή, σαν αντικατοπτρισμός της παρούσας, ιστορικής συγκυρίας.

«Πέρσες» του Αισχύλου
Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλλάς
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Παίζουν: Ρένη Πιττακή, Χρήστος Λούλης, Γιώργος Γάλλος, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Κλίνης, Αλεξία Καλτσίκη, Γιώργος Πούλιος, Θεοδώρα Τζήμου, Αινείας Τσαμάτης, Ηλίας Μουλάς, Μάνος Πετράκης, Τάσος Καραχάλιος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος
Στην παράσταση συμμετέχουν 40 πολίτες σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου – Εταιρεία «Το Θέατρο» – 2023 Eλευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button