ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Περιφέρεια Αττικής, δημοσκόπηση ABACUS: Αδύναμος Πατούλης – Πόσοι προτιμούν Λοβέρδο, Σγουρό, Πολάκη

Σημαντικά είναι τα ευρήματα του τρίτου και τελευταίου μέρους της δημοσκόπησης της ABACUS για το aftodioikisi.gr, που αφορούν την Περιφέρεια Αττικής. Στην περίπτωση αυτή το αντιπροσωπευτικό δείγμα είναι 369 κάτοικοι της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, από τις απαντήσεις των οποίων προκύπτει ότι:

-Μετά από 2,5 χρόνια θητείας, σχεδόν 3 στους 4 πολίτες (72,4%) δηλώνουν ότι είναι “καθόλου” (29,3%) και “λίγο” (43,1%) ικανοποιημένοι από το έργο του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, έναντι λίγο παραπάνω από 1 στους 5 (22,3%) που απαντούν ότι είναι “απολύτως” (1,5%) και “αρκετά” (20,8%).

-Με αυτά τα δεδομένα, ο Γ. Πατούλης έρχεται τρίτος στις προτιμήσεις των πολιτών αναφορικά με μία νέα υποψηφιότητα του, μετά από τους Ανδρέα Λοβέρδο και Γιάννη Σγουρό. Ιδιαίτερα χαμηλά βρίσκεται και μια υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη που συζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, που συζητούν στη ΝΔ ως αντικαταστάτη του νυν περιφερειάρχη.

Συγκεκριμένα:

-Μια υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδο αντιμετωπίζεται θετικά από το 26,5% των πολιτών, ουδέτερα από το 33,9% και αρνητικά από το 31,3%.

-Δεύτερος στις θετικές προτιμήσεις έρχεται ο πρώην περιφερειάρχης και νυν επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην Π. Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με 22,1%, 39,3% ουδέτερες και μόλις 16,4% αρνητικές.

-Ακολουθεί στις θετικές προτιμήσεις ο Γιώργος Πατούλης με 17,9%, ενώ ουδέτερα αντιμετωπίζεται από το 37,8% και αρνητικά από το 38,4% των πολιτών.

-Ακόμη λιγότερες θετικές προτιμήσεις (12,6%) έχει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αντιμετωπίζεται ουδέτερα από το 22,3% και αρνητικά από το 58,4% των πολιτών.

-Τέλος, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δείχνει να είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό της περιφέρειας, καθώς το 50,9% επιλέγει το Δεν ξέρω/Δεν απαντώ, ενώ το 33,4% αντιμετωπίζει μια προοπτική υποψηφιότητάς του ουδέτερα. Αναφορικά με τις θετικές γνώμες ανέρχονται σε 7,8% και οι αρνητικές σε 10,8%.

Το δείγμα της έρευνας ήταν 1031 άτομα και διενεργήθηκε από 2 έως 4/3/22. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button