ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αναρχικοί εναντίον αντιεμβολιαστών – Και στη μέση… Πετράκος

Η παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στο “αντιεμβολιαστικό συλλαλητήριο” που θα γινόταν την Κυριακή στην Πλατεία Γεωργίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση μελών του αναρχικού χώρου! Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα flamis.gr, οι αντιεξουσιαστές κατέλαβαν την Πλατεία και οι αντιεμβολιαστές «υποχώρησαν» στο άνω μέρος του πεζοδρόμου της Γεροκωστοπούλου μέχρι και τη Ρήγα Φεραίου, ψάλλοντας το “τη Υπερμάχω” και τον Εθνικό Ύμνο.

Τα γεγονότα της Κυριακής κινητοποίησαν την τοπική ΕΛ.ΑΣ., η οποία είχε σε επιφυλακή την ΟΠΚΕ και δύο διμοιρίες ΜΑΤ. Αυτό όμως που προβληματίζει την Αστυνομία είναι ότι ο Νοέμβριος προβλέπεται “καυτός”, αφού είναι βέβαιο πως το περιστατικό θα επαναληφθεί!

Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο που ανέβασαν οι αντιεξουσιαστές: «Εν μέσω της “εποχής” του κoρονοϊού, κομμάτια της ακροδεξιάς και φασιστικές γκρούπες κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να ξαναβγούν στο δημόσιο χώρο. Συγκεντρώσεις πατριωτών, εθνικιστών, ψεκασμένων και κάθε άλλου μισαλλόδοξου σχηματισμού, με πρόσχημα την δήθεν αντισυστημική εναντίωσή τους στον εμβολιασμό και στα lockdown, επιδιώκουν να σπείρουν τον εθνικιστικό οχετό τους. Προσπαθούν να ανακτήσουν το χαμένο τους έδαφος πίσω από ανυπόγραφα καλέσματα, με περιεχόμενο ένα συνονθύλευμα από εθνικιστικά, συντηρητικά και συνομωσιολογικά προτάγματα (αντιμεταναστευτικό, εθνική προδοσία, 5G κ.α.), όπως έχουμε δει και στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι μία γνωστή τακτική που επιλέγουν οι φασίστες προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο, όταν έχουν πιάσει πάτο στην κοινωνία και θέλουν να ξαναχτίσουν βάσεις για να σπείρουν το φασιστικό τους δηλητήριο».

Από την άλλη πλευρά κάποιοι από τους “αντιεμβολιαστές”, οι οποίοι κινούνται στον ακροδεξιό χώρο, επιχείρησαν να “βαπτίσουν” τις αναρχικές ομάδες… παρακρατικούς, λέγοντας στα “πηγαδάκια” πως… «τους έστειλε ο Μητσοτάκης για να διαλύσουν την συγκέντρωση»!

Την τελευταία στιγμή απετράπησαν τα χειρότερα το απόγευμα της Κυριακής, αφού 200 αναρχικοί κατέβηκαν από την Πλατεία και επιχείρησαν να πλησιάσουν τους αντιεμβολιαστές. Μία διμοιρία μπήκε ανάμεσά τους και έτσι δεν προκλήθηκαν επεισόδια! Οι αναρχικοί έκαναν πορεία και τότε ο συνταξιούχος ψυχίατρος και «επικεφαλής» των αντιεμβολιαστών Γιώργος Ευαγγελάτος πήρε την «ντουντούκα» και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να προχωρήσουν προς την Ρήγα Φεραίου προκειμένου εκεί να κάνουν το… πικ νικ τους.

Πάτρα: Αναρχικοί εναντίον αντιεμβολιαστών - Και στη μέση... Πετράκος 3
Αντιεμβολιαστικό πικ νικ στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Ήταν βέβαιος πως αν προχωρούσαν σε εκ νέου προσπάθεια συγκέντρωσης στην Πλατεία… θα δεχόντουσαν επίθεση. Στους αντιεμβολιαστές πήγε αργότερα και ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος, γνωστός για τις απόψεις του, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.

Η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζεται για την αυριανή επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, ενώ αν οι αυτοαποκαλούμενοι «Αγωνιζόμενοι Πολίτες Πάτρας» (αντιεμβολιαστές) προχωρήσουν σε νέα συγκέντρωση την προσεχή Κυριακή, είναι βέβαιο πως… θα υπάρξει εκ νέου πρόβλημα! Το οποίο θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο αν η συγκεκριμένη ομάδα «ενισχυθεί» με παλιά μέλη της Χρυσής Αυγής οι οποίοι δεν θα έχαναν την «ευκαιρία» για «αντιπαράθεση» με αναρχικούς.

ΠΗΓΗ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button