ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σε ποιον Δήμο της Δυτικής Αθήνας κατεδαφίζουν κτήρια για να φτιάξουν πάρκο;

Από την εποχή που Στέφανος Μάνος πρότεινε να αγοραστούν κτήρια στο Λεκανοπέδιο και να κατεδαφιστούν * για να δημιουργηθούν ελεύθεροι χώροι και πράσινο στην ασφυκτική μεγαλούπολη, δεν είχαμε ακούσει πάλι ούτε σαν κουβέντα κάτι τέτοιο. Να όμως που αυτές τις μέρες γίνεται πράξη στο Περιστέρι!

Η οδός Πελασγίας, στο Λόφο Αξιωματικών, είναι η εστία μιας θεαματικής ανάπλασης που υλοποιεί ο Δήμος Περιστερίου και, όπως αναφέρθηκε, το αξιοσημείωτο είναι ότι όχι μόνο κατασκευάζει πάρκο, αλλά ότι αυτό γίνεται με την κατεδάφιση κτηρίων, κάτι διόλου συνηθισμένο στην Αθήνα γενικότερα!

Η κατεδάφιση παλαιών κτηρίων γίνεται στην οδό Πελασγίας και Αγ. Πολυκάρπου (Λόφος Αξιωματικών & Νέα Ζωή), όπου ο Δήμος υπόσχεται ένα “σύγχρονο πάρκο αναψυχής για τους κατοίκους, με πολύ πράσινο και φως”.

Με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια: Απομάκρυνση παλιών και ακαλαίσθητων κτηρίων από τη γειτονιά, απελευθέρωση χώρου, φύτευση πρασίνου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Παχατουρίδης, χρειάστηκαν δύσκολες και χρονοβόρες διαδικασίες, ώστε ο Δήμος Περιστερίου να καταφέρει να αγοράσει τους εγκαταλελειμμένους μεγάλους χώρους, προχωρώντας σήμερα στη θεαματική ανάπλαση της περιοχής.

Δείτε σχετικό βίντεο από τις εργασίες ΕΔΩ.

* Το 2007 ο Στέφανος Μάνος είχε προτείνει να δοθεί σε κοινή χρήση (πάρκα, πλατείες, κήποι και δρόμοι) το 50% της έκτασης του αεροδρομίου του Ελληνικού και το υπόλοιπο 50% να γίνει οικοδομήσιμα οικόπεδα.

Η γνώμη του ήταν πως με τα χρήματα από την πώληση αυτών των οικοπέδων (περίπου 4 δισ. ευρώ) θα έπρεπε να απαλλοτριωθούν 20 εκτάσεις των 100 στρεμμάτων στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας και να δημιουργηθούν 20 Κήποι σαν τον Εθνικό Κήπο. Έτσι η Κυψέλη, ο Κολωνός, το Περιστέρι, το Αιγάλεω και άλλες συνοικίες της Αθήνας θα αποκτούσαν μεγάλους Κήπους.

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Και στο Χαϊδάρι, κλείνουν που και που, καμιά λακκούβα με μια φτυαριά πίσσα, για τα μάτια του κόσμου..

  2. Ωραία κίνηση αρκει να γινει χώρος πρασινου χωρίς καθόλου τσιμέντο με πολλά δεντρα οχι οπως το άλλο στη Πελασγιας που το εκαναν”πρασινο” παρκο ανακύκλωσης γεμάτο τσιμέντο (παντού βλέπεις “γκρι”). Μας λείπουν δεντρα απο αυτη τη πολη που αντεχουν χρονια δίνοντας μας δροσια και οξυγόνο και οχι πανσεδες για ένα μήνα. Φανταστείτε να κατεβενεις τη Πελασγιας και να βρεις μπροστά σου ενα μικρό ελαιωνα η πορτοκαλαιωνα περιποιημένο με παγκακια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button