ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μπροστά σε ένα φιάσκο: Απλήρωτος ο εργολάβος στην παραλιακή, δεν παραδίδει την πεζογέφυρα!

Με βάση την συμβατική ημερομηνία παράδοσης του έργου των δύο πεζογεφυρών της Λεωφόρου Αθηνών, θα έπρεπε αυτές να έχουν παραδοθεί τον Μάιο του 2021 (τρίτη κατά σειρά αναθεώρηση). Ωστόσο σε αυτή στο Δάσος βλέπουμε μόνο μπετά και στην άλλη, στο Παλατάκι, τίποτε! Πρόκειται για ένα καθαρό φιάσκο, με αιτία που επιβεβαιώθηκε μέσω… Φαλήρου, ακθώς η γέφυρα που φτιάχτηκε εκεί έχει τον ίδιο εργολάβο και ανήκει στο ίδιο έργο με τις δικές μας.

Σε άρθρο μας του Οκτωβρίου 2020 (Τρία χρόνια φαγούρα! – Να τι συμβαίνει με τις πεζογέφυρες της Λ. Αθηνών) είχαμε γράψει: “Η νέα συμβατική ημερομηνία παράδοσης μάς πάει στις 24 Μαΐου του 2021. Αλλά ποιος την πιστεύει κι αυτήν;“.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του notia.gr, ο εργολάβος δεν παραδίδει την πεζογέφυρα στον Φλοίσβο, γιατί δεν τον πληρώνουν από το Υπουργείο Υποδομών. Έτσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου χιλιάδες άτομα διασχίζουν την παραλιακή και κινδυνεύει η ζωή τους (αυτό ήταν το σκεπτικό για την κατασκευή της πεζογέφυρας).

Από τις 6 συνολικά γέφυρες του προγράμματος αυτού, του οποίου η υλοποίηση ξεκίνησε το… 2017, έχει παραδοθεί μόνο μία, αυτή στον Άλιμο. Αλλά και εκεί, σύμφωνα με το notia.gr, οι μισοί από τους πεζούς, προτιμούν να διασχίζουν την παραλιακή, με κίνδυνο πολλές φορές για τη ζωή τους, παρά να τη χρησιμοποιούν. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια, την αποφεύγουν γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που πολίτες έχουν εγκλωβιστεί στα ανσανσέρ.

Το έργο της τοποθέτησης πεζογεφυρών σε έξι θέσεις υψηλής επικινδυνότητας του οδικού δικτύου της Αττικής, αποτελεί έργο με  προϋπολογισμό 13 εκατ. ευρώ. Το έργο δημοπρατήθηκε και εκτελείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους περίπου 2,8 εκατ. ευρώ και η Κοινοτική Συνδρομή φτάνει τα 2,4 εκατ. ευρώ. Φορέας διαχείρισης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής.

Τι θα γίνει παρακάτω, δεν ξέρει κανένας. Το μόνο βέβαιο, προς το παρόν, είναι ότι καταστράφηκε το γήπεδο του μπάσκετ στην οδό Αρεοπόλεως και ένας θεός ξέρει πότε και αν θα αποκατασταθεί.

Διαβάστε κι αυτό: Μέχρι το καλοκαίρι έτοιμες οι δύο πεζογέφυρες της Λ. Αθηνών;

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button