ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Παπαστράτος: Νέα επένδυση στον Ασπρόπυργο – 115 θέσεις εργασίας

Με αφορμή τα 90 χρόνια από τα εγκαίνια του εργοστασίου της στον Πειραιά και βασικό σύνθημα το «Ξαναγεννιόμαστε» η Παπαστράτος, θυγατρική του ομίλου PMI, ανακοίνωσε νέα μεγάλη επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ στο υφιστάμενο εργοστάσιο της στον Ασπρόπυργο. Παράλληλα, παρουσίασε τη στρατηγική της για Βιώσιμη Ανάπτυξη, με 5 πυλώνες και σαφείς, μετρήσιμους στόχους με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίτευξης.

Μέσω της νέας μεγάλης επένδυσης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022, αυξάνεται η δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου με εγκατάσταση 2 νέων γραμμών παραγωγής για Θερμαινόμενες Ράβδους Καπνού και 1 νέας γραμμής για Παραγωγή Φίλτρων. Αναβαθμίζονται, μόλις τρία χρόνια μετά, από την αρχική επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, οι υπάρχουσες γραμμές παραγωγής Θερμαινόμενων Ράβδων Καπνού για να παράγουν τα προϊόντα της επόμενης γενιάς του IQOS. Εκσυγχρονίζεται το Λιθογραφείο με 2 νέες γραμμές Ψηφιακής Εκτύπωσης και την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των γραμμών εκτύπωσης.

Όλα τα παραπάνω θα ενισχύσουν την παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου, επεκτείνοντας και τις εξαγωγές του, που σήμερα αφορούν στο 86% της συνολικής παραγωγής ράβδων. Η επένδυση θα δημιουργήσει 115 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ήδη 60 επιπλέον εργαζόμενοι έχουν ήδη προσληφθεί και εκπαιδεύονται, όπως ανάφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτης Πικραμένος, εκπρόσωποι της ελληνικής Πολιτείας και του επιχειρηματικού κόσμου, εργαζόμενοι και συνεργάτες της Παπαστράτος.

Όσον αφορά τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, που βασίζεται σε 5 πυλώνες και έχει σαφείς, μετρήσιμους στόχους με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίτευξης, ο κ. Χ. Χαρπαντίδης ανάφερε:

Καινοτομία προϊόντων

 • Α. Μέχρι το 2025, ο αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα να έχει μειωθεί κατά 1,5 εκατομμύριο. Είτε διακόπτοντάς το, είτε στρεφόμενοι σε εναλλακτικά, καλύτερα σε σύγκριση με το τσιγάρο προϊόντα.
 • Β. Μέχρι το 2023, το 75% των καθαρών εσόδων της Παπαστράτος να προέρχεται από καινοτόμα εναλλακτικά προϊόντα.

Υποδειγματική λειτουργία

 • Α. Μέχρι το 2023, το 100% των νέων ηλεκτρονικών συσκευών να φέρει τεχνολογία επιβεβαίωσης ηλικίας. Ένας επιπλέον, «έξυπνος» μηχανισμός που θα αποκλείει τη χρήση των προϊόντων μας από ανήλικους.
 • Β. Μέχρι το 2023, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, να έχει μειωθεί κατά 30% η φύρα του καπνού σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Εργαζόμενοι και συνεργάτες

 • Α. Μέχρι το 2023 το 40% των διευθυντικών θέσεων της Παπαστράτος να καλύπτεται από γυναίκες.
 • Β. Μέχρι το 2023, οι άνθρωποι της Παπαστράτος να συμμετέχουν τακτικά σε εθελοντικές πρωτοβουλίες, με την παροχή αντίστοιχων κινήτρων και στόχο τις 9.000 ημέρες εθελοντικής συνεισφοράς τον χρόνο.

Περιβάλλον

 • Α. Εντός του 2021 καταργούνται τα πλαστικά μιας χρήσης στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος.

  Β. Έως το 2025 να έχει μειωθεί κατά 20% η κατανάλωση ενέργειας και κατά 20% η κατανάλωση νερού.

Κοινωνία

Η Παπαστράτος διαθέτει κατά μέσο όρο 750.000 ευρώ κάθε χρόνο, σε τακτικές και έκτακτες πρωτοβουλίες στήριξης προς το κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό, κατευθύνει πλέον τους πόρους της:

 • Α. Κατά 50% σε δράσεις για την ενδυνάμωση της γυναίκας και τον ρόλο της στο κοινωνικό σύνολο.
 • Β. Κατά 50%, σε δράσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: news247.g

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button