ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτης Κουρουμπλής: “Σήμερα τα πάθη του λαού είναι οπαδικά, όχι κομματικά”

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον ΠΑΟΚ, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην εκπομπή «Παρεμβάσεις», με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.  

Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε ότι «σήμερα δεν υπάρχουν πια τα παλιά κομματικά πάθη. Σήμερα τα πάθη του Λαού είναι στις ομάδες και πυροδοτείται μία σύγκρουση που μπορεί να πάρει πελώριες διαστάσεις . Είπε ακόμα ότι «η εισήγηση που έγινε μετά την αλλαγή σύνθεσης της ΕΕΑ δείχνει ότι εξυπηρετούνται σκοπιμότητες και ότι η Επιτροπή είναι στρατευμένη.»

Αναφερόμενος  στα προβλήματα που δημιουργούν οι χειρισμοί της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης   στο μεταναστευτικό ζήτημα, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να χειριστεί το μεταναστευτικό ως εθνικό θέμα,  στη βάση της εθνικής συνεννόησης και με τη δέουσα σοβαρότητα. «Όταν λέμε στους Ευρωπαίους ότι πρέπει να σηκώσουμε  το βάρος όλοι μαζί, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια απέναντι σε μια πραγματικότητα δύσκολη στα νησιά. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, δεν μπορούμε οι πολιτικοί να κοροϊδεύουμε τον κόσμο, γιατί έτσι βολεύει.  Ένα ποσοστό από τους μετανάστες ενδεχομένως θα μείνει στη χώρα, επομένως πρέπει να ενσωματωθούν. Τα κλειστά κέντρα δε θα δώσουν λύση. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι παραβατικοί. Πώς θα τους φυλακίσουμε;», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Αναφερόμενος στα κρούσματα αστυνομικής βίας, από τις επιχειρήσεις εκκενώσεων κτιρίων  της ΕΛ.ΑΣ. ως το χαστούκι αστυνομικού σε ανήλικο παιδί, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι  «ακόμα κι αν η κυβέρνηση δεν έχει  “δώσει αέρα” στην αστυνομία, υπάρχουν στοιχεία στο αστυνομικό σώμα που θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει αλλάξει στάση.  Αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα αυτά θα συνεχιστούν και η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει καταστάσεις που θα τις πληρώσει με πολύ μεγάλο κόστος.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε τη γραμμή ότι πρέπει να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο Λαό και στην Αστυνομία.  Η προσπάθεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι πρέπει να καλλιεργείται ένας σεβασμός», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής. 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button