ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 “Όταν η φωτογραφία συναντά την ποίηση”

Γράφει η Σοφία Δημητρίου, πρόεδρος ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

Στις 15/3/23 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ  εκδήλωση, τιμώντας την ημέρα της ποίησης, με θέμα: «Όταν η φωτογραφία συναντά την ποίηση».   

Η εκδήλωση περιελάμβανε φωτογραφίες σχετικές με το περιβάλλον και την ιστορία του τόπου μας, ποιήματα σχετικά με τη φωτογραφία,  μουσική και χορό.

Λεπτομέρειες της εκδήλωσης υπάρχουν : https://xpolis.blogspot.com/2023/03/blog-post.html και https://www.oiko-polis.com/

 "Όταν η φωτογραφία συναντά την ποίηση" 3

Για την επιτυχία της εκδήλωσης τα μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ είχαν εργαστεί ένα χρόνο πριν κάνοντας διαδικτυακά μαθήματα φωτογραφίας. Συμμετείχαν 16 άτομα. Οι συμμετέχοντες στην έκθεση  εκθέτουν κάποιες φωτογραφίες τους. Το κόστος των μαθημάτων καλύφθηκε από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

Η έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Φωτογραφικό ρεπορτάζ – Χαϊδάρι χτες και σήμερα (1910-2010)» είναι βασισμένη στο φωτογραφικό αρχείο του Γιάννη Ιγγλέση με τη συμβολή της Μαρίας  Μπουρδάκη και του Κώστα Φωτεινάκη. Μια δράση του 2010 που μας έχει ήδη εμπνεύσει για μελλοντικές δράσεις.

 Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Ειρήνη Μπουρολιά. Τρία χρόνια πάνε από το Μάρτιο του 2020 που η Ομάδα Ανάγνωσης Ποίησης του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ έχασε ένα πολύ αγαπημένο μέλος της, την Ειρήνη Μπουρολιά! Καλό ταξίδι, Ειρήνη μας! Θα είσαι πάντα μέσα στην καρδιά μας!

 "Όταν η φωτογραφία συναντά την ποίηση" 5

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: φίλες, φίλοι και μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, ο βουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Βίτσας, ο τέως Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, η Δημοτική Σύμβουλος Αγγελική Γκανά- Ρηγάκη, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέας Μποζίκας.

Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Χαϊδαρίου για την παραχώρηση του χώρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για την εκδήλωση και την έκθεση φωτογραφίας.

Σοφία Δημητρίου Ψαρρού

 "Όταν η φωτογραφία συναντά την ποίηση" 7

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button