ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

OREXI Bar + Restaurant by Baxevanis, στην Αυστραλία

Χαϊδάρι Σήμερα Στην Αυτραλία ο Γιάννης Μπαξεβάνης, για το νέο του Bar + Restaurant 2

 
Το επιχειρηματικό project έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρουσιάζει στο κοινό της Αυστραλίας μία μικρογραφία του καθημερινού ελληνικού πολιτισμού, τις γεύσεις μας, τις διατροφικές μας συνήθειες και τα προϊόντα  μας. Όλα αυτά μέσα από την ματιά του δικού μας, διεθνώς αναγνωρισμένου σεφ, Γιάννη Μπαξεβάνη.
Ο πολυβραβευμένος Χαϊδαριώτης ανοίγει εστιατόριο στην Καμπέρα, μετά τις επιτυχημένες συνεργασίες που είχε στο Ντουμπάι, τη Νότια Αφρική και την Ελβετία, όπου εξακολουθεί να είναι σύμβουλος.Το όνομα του εστιατορίου Orexi Bar + Restaurant by Baxevanis. Το άνοιγμα θα γίνει τον Σεπτέμβριο, στην Ελληνική Λέσχη Καμπέρας, στο Woden. Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους αναγνώστες μας, καθώς συνεργάζεται με την ιστοσελίδα μας και την εφημερίδα μας Good Life West, προσφέροντας συνταγές του στο κοινό της πόλης από όπου κατάγεται και ζει.

Ο Μπαξεβάνης με την Ιωάννα Σταβάρα (tensteps), διαμορφωτή και εκτελεστή της όλης ιδέας,
με την οποία συνεργάζεται χρόνια. 

 

Το νέο εστιατόριο είναι μέρος μιας επένδυσης 2 εκατ. δολαρίων της Ελληνικής Λέσχης και ο πρόεδρός της, Andrew Satsias, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα ανοίξουμε το πρώτο εστιατόριο του Μπαξεβάνη στην Αυστραλία, και θα παρουσιάσουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο για τα μέλη μας και την Καμπέρα. Γνωρίζουμε ότι μαζί με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών μας πρέπει επίσης να καινοτομούμε συνεχώς στον χώρο του φαγητού, των τροφίμων και των ποτών μας, προσφέροντας ανταγωνιστικές γεύσεις και υπηρεσίες στο κοινό της Καμπέρας”.

Ο Γ. Μπαξεβάνης θα φτιάξει το μενού και θα το ελέγχει στο Orexi, το οποίο και θα επισκέπτεται τακτικά. Στόχος είναι να εισάγει στην Αυστραλία μια αυθεντική εκδοχή της ελληνικής γαστρονομίας και της μεσογειακής κουζίνας, που διαρκώς κερδίζει έδαφος διεθνώς.

Ο  Χαϊδαριώτης σεφ αποκαλείται από τον Τύπο της Καμπέρας “Έλληνας μάγος των αρωματικών φυτών”. Ο ίδιος είναι ενθουσιασμένος που θα ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο στην Αυστραλία. Σαν ηγετική φυσιογνωμία στην παγκόσμια αγορά της ελληνικής γαστρονομίας, “προσβλέπει στην εκπαίδευση του κοινού στην Αυστραλία σχετικά με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και προϊόντα μέσα από τη δική του νέα ματιά”, όπως λέει.

Ο Γ. Μπαξεβάνης δηλώνει στον ειδικό Τύπο της Αυστραλίας ότι είναι “ερωτευμένος με την ελληνική γη και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγει.” Τα ίδια έντυπα αναφέρουν ότι το στυλ του μαγειρέματός του διαθέτει αυθορμητισμό, φρεσκάδα, ζωηρά χρώματα και πολλά αρώματα. Ο Γιάννης αναγνωρίζει τη σημασία της διατήρησης της ελληνικής γεύσης στη δεύτερη και τρίτη γενιά Ελλήνων της Αυστραλίας και θέλει να την φέρει σε επαφή με την καλή ελληνική κουζίνα, ώστε τα ελληνόπουλα αυτά να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button