ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ωραία εκδήλωση για την απλευθέρωση της Μυροβόλου Χίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ”

Σε κλίμα ενθουσιασμού και αποθέωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο βράδυ, στη φιλόξενη αίθουσα του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, η ξεχωριστή εκδήλωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ”, για τα 110 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ της Μυροβόλου Χίου!

Ωραία εκδήλωση για την απλευθέρωση της Μυροβόλου Χίου 3

Οι συντελεστές της εκδήλωσης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα! Ο Χιώτης ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς με την ομιλία του ”Από τη σφαγή στην απελευθέρωση” και ο Πυργούσης ηθοποιός Γιάννης Τσικής διαβάζοντας κείμενα εποχής, καθήλωσαν το κοινό σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, σε συνδυασμό με την Χιώτισσα Αμαλία Αυγουστάκη που ερμήνευσε μοναδικά τα τραγούδια του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη, μαζί με τους συνεργάτες της Γιώργο Ζαρρή και Παναγιώτη Μαραγκό! Ο ερευνητής Παναγιώτης Καπάτος έκανε αναφορά στην ανταλλαγή επιστολών του τελευταίου Τούρκου Διοικητή Ζιχνή Μπέη με τον Κεφαλλονίτη Γεώργιο Μολφέτα.

Η πρόεδρος Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου απηύθυνε χαιρετισμό και τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την “Μυριανθισμένη γη… της Χίου” και ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και τον κόσμο για την παρουσία του! Χαιρετισμό για την απελευθέρωση επίσης απηύθυνε και ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κος Βαγγέλης Ντηνιακός, εξυμνώντας την Χίο και το Πυργί, που επισκέφθηκε εφέτος, και συνεχάρη την πρόεδρο και το ΔΣ για την όμορφη βραδιά και γενικά για την προσφορά τους στον πολιτισμό!

Η Χορευτική Ομάδα του Συλλόγου αποθεώθηκε χορεύοντας Χιώτικους παραδοσιακούς χορούς, με τις πλουμιστές Πυργούσικες φορεσιές!

Την εκδήλωση τίμησαν: εκπρόσωποι του υπουργού Νότη Μηταράκη, υφυπουργοί, βουλευτές, περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι υπουργών, Σύσσωμο το ΔΣ του Δρομοκαϊτείου, πρόεδροι και εκπρόσωποι Χιακών και τοπικών Συλλόγων και φορέων, υποψήφιοι πολιτικοί, εκλεκτοί προσκεκλημένοι κ.ά.

Η Πρόεδρος, Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, και το ΔΣ. ευχαριστούν όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση!

Παρόμοια Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button