ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όλα έτοιμα για το μεγάλο ηπειρώτικο πανηγύρι στο Χαϊδάρι

Οι Ηπειρώτες, που άφησαν πίσω τα χωριά τους και τα μεγάλα πανηγύρια του Αυγούστου για την φθινοπωρινή στην πόλη, δεν συμβιβάζονται με την ιδέα της αναμονής μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Πρώτος και καλύτερος ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, που μας έχει καλομάθει σε μεγάλες εκδηλώσεις, ετοιμάζει το δικό του χαϊδαριώτικο πανηγύρι, για να κρατήσει ζωντανή τη διάθεση για γλέντι και χορό. Το Σάββατο, λοιπόν, ετοιμάζεται ένα παραδοσιακό πανηγύρι στο Χαϊδάρι.

Όλα έτοιμα για το μεγάλο ηπειρώτικο πανηγύρι στο Χαϊδάρι 2
Ο Δημήτρης Σούκης, πρώτος στο χορό.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” μίλησε με τον πρόεδρου του Συλλόγου, κ. Δημήτρη Σούκη. Μάς είπε ότι το βράδυ του Σαββάτου, 16 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Δημαρχείου θα γίνει γνήσιο ηπειρώτικο πανηγύρι όπως γίνεται στα χωριά μας. Θα συμμετέχουν τα τρία χορευτικά τμήματα του συλλόγου. Το παιδικό θα εμφανιστεί με παραδοσιακές στολές, ενώ τα άλλα δύο με ομοιόμορφη ενδυμασία. Θα μας κρατήσει μουσική συντροφιά ο Δόκιμος Χαραλάμπους με την κόρη του Ελευθερία, η μικρή του κόρη που Ιωάννα, που είναι ταλαντούχα στο κλαρίνο, οι αδελφοί Κόντη στο τραγούδι και ο Στάθης Πολύζος. Θα στηθεί ένα μεγάλο γλέντι. Στο χώρο της πλατείας θα στηθούν ψησταριές για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Τον ρωτήσαμε για την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτές τις εκδηλώσεις που κάνει στη διάρκεια του χρόνου ο σύλλογος. Μας είπε ότι η συμμετοχή είναι τεράστια και όχι μόνο από Ηπειρώτες. Αυτό δίνει νόημα στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν τα μέλη του συλλόγου και είναι εγγύηση για το μέλλον του.

Ο κ. Σούκης είναι ικανοποιημένος και από την συμμετοχή της νεολαίας: “Σε σχέση με τα φαινόμενα της εποχής, μπορώ να πω ότι δραστηριοποιείται σε μεγάλο βαθμό. Είναι έντονη η παρουσία νέων στις εκδηλώσεις μας”.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button