ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Οι υπερωρίες της πανδημίας – Σύγκριση με την εποχή προ κορωνοϊού

Η πανδημία δημιούργησε τις δικές πιεστικές συνθήκες στους φορείς του Δημοσίου. Σε κάποιους, όπως τα νοσοκομεία, αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές. Για τις νέες ανάγκες που προέκυψαν στον Δήμο Χαϊδαρίου ρωτήσαμε τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Γιώργο Αργυρόπουλο. Ενδεικτικό κομμάτι της αύξησης της πίεσης στις λειτουργίες Δήμου θεωρήσαμε τις επιπλέον υπερωρίες που χρειάστηκε να πληρωθούν σε εργαζόμενους.

Σαν πεδίο σύγκρισης εστιάσαμε στα ποσά που καταβλήθηκαν τον Ιανουάριο του 2020 (εποχή προ Covid-19) με τον αντίστοιχο φετινό μήνα, που βρισκόμαστε σε λοκντάουν.

Όπως μας είπε, λοιπόν, ο κ. Αργυρόπουλος, τον περυσινό Ιανουάριο οι δαπάνες για υπερωριακή απασχόληση ήταν κάτι περισσότερο από 15.000 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες φετινές αγγίζουν τις 18.000 ευρώ. Η μηνιαία διαφορά δηλαδή σε σχέση με πέρυσι είναι μεταξύ 2.500 – 3.000 ευρώ, παραπάνω.

“Εντατική εργασία στις πιο νευραλγικές υπηρεσίες”

Τα ποσά αυτά καταβλήθηκαν κυρίως σε εργαζομένους από τα τμήματα Καθαριότητας και Πρασίνου.

«Οι θέσεις αυτές είναι νευραλγικές, λόγω της υγειονομικής κατάστασης που βιώνουμε από τον κορωνοϊό. Άδειες δίνονται σε εργαζομένους για κάποιους λόγους, όπως γονικές ή στις ευπαθείς ομάδες. Οι υπάλληλοι όμως που προσέρχονται εργάζονται εντατικά, πολλές φορές και με υπερωρίες. Δεν υπάρχουν αναστολές εργασίας ούτε μερική παροχή υπηρεσιών, αφού είναι οι πιο κρίσιμες υπηρεσίες σε κάθε Δήμο», κατέληξε ο κ. Αργυρόπουλος.   

Παρόμοια Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button