LIFESTYLEΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

Οι εκδρομές της 28ης Οκτωβρίου – Η Ελλάδα στα καλύτερά της

MG TRAVEL, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850, www.mgtravel.gr[email protected]

ΕΔΕΣΣΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ2ΗΜΕΡΗ, 27-28/10

Οι εκδρομές της 28ης Οκτωβρίου - Η Ελλάδα στα καλύτερά της 3

Τρίτη: Αναχώρηση στις 07:30, στάση στη Λαμία στο ύψος της Εθνικής Οδού, και κατόπιν στον  Πλαταμώνα, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Συνεχίζουμε προς Βέροια  και Έδεσσα, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Από τις πιο όμορφες πόλεις της Μακεδονίας, η Έδεσσα είναι χτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου και φημίζεται για τους καταρράκτες, τα άφθονα νερά και την πλούσια βλάστηση. Το βραδάκι, άφιξη στην Αριδαία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Τετάρτη: Μετά το πρωινό μας, προαιρετικό μπάνιο στα φημισμένα Λουτρά. Το ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή και αποτελεί πηγή των ιαματικών Λουτρών Πόζαρ. Με σταθερή θερμοκρασία 37oC, τα νερά των λουτρών αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, που συνδυάζει το υγρό στοιχείο με το πυκνό πράσινο της περιοχής. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Παναγίας Δοβρά, το οποίο ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα και ίσως οφείλει την ονομασία του σε ομώνυμο χωριό του Βερμίου. Στο μοναστήρι έχει χτιστεί ναός αφιερωμένος στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό και αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως. Εδώ βρίσκεται ένα τμήμα από το λείψανό του, καθώς και σαράντα καμπάνες και εικόνες που έχουν έρθει από τη Ρωσία. Επόμενη στάση, στον Πλαταμώνα, όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Το βράδυ επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.

Τιμή: 80 €.

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 28/10

Οι εκδρομές της 28ης Οκτωβρίου - Η Ελλάδα στα καλύτερά της 5

Αναχώρηση στις 08:00 για Λεβίδι, Βλαχέρνα και κατόπιν Βυτίνα, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Χτισμένη στους πρόποδες του Μαινάλου σε υψόμετρο 1.000μ., η Βυτίνα είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, της Πελοποννήσου. Λιθόστρωτα σοκάκια, πέτρινα αρχοντικά, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πολλά τοπικά προϊόντα, με γνωστότερο το μέλι ελάτης, συμβάλλουν στη φήμη του τόπου. Επόμενος σταθμός, η εξίσου ατμοσφαιρική και ιστορική Δημητσάνα, η οποία εκτός από τον υπέροχο παραδοσιακό οικισμό διαθέτει και άλλα αξιοθέατα: το μοναδικό στην Ελλάδα υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, όπου θα δούμε πώς φτιαχνόταν το μπαρούτι την προβιομηχανική εποχή (η Δημητσάνα υπήρξε κέντρο ανεφοδιασμού σε μπαρούτι την περίοδο της Επανάστασης του 1821), η ιστορική βιβλιοθήκη με σπάνιες εκδόσεις, το εκκλησιαστικό μουσείο και άλλα. Μετά το γεύμα μας στα παραδοσιακά ταβερνάκια, αναχωρούμε για την πανέμορφη Στεμνίτσα, που είναι χτισμένη σε επιβλητικό τοπίο, στο Φαράγγι του Λούσιου. Σύμφωνα με τη μυθολογία, στον ομώνυμο ποταμό, που διασχίζει το φαράγγι, λούστηκε ο Δίας και από εκεί προκύπτει και η ονομασία του.  Επιστροφή το βραδάκι στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση (Σπαθοβούνι/Ισθμός).

Τιμή: 18 €

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ – ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 28/10

Αναχώρηση στις 15:30 για τη Μονή του Οσίου Εφραίμ, που πανηγυρίζει στις 5 Μαΐου, στις 10 Ιανουαρίου (ημερομηνία ευρέσεως των ιερών λειψάνων) και στις 25 Μαρτίου, του Ευαγγελισμού. Θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία του εσπερινού, και  θα συνεχίσουμε για την παραλία της Νέας Μάκρης για καφέ ή ουζάκι.  Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα.

Τιμή: 9 €

ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ, 3ΗΜΕΡΗ, 30/10 – 1/11

Οι εκδρομές της 28ης Οκτωβρίου - Η Ελλάδα στα καλύτερά της 7

Παρασκευή: Αναχώρηση στις 07:30 για Ρίο-Αντίρριο, με ενδιάμεση στάση στο ύψος της Ακράτας (Ε.Ο.). Συνεχίζουμε προς Αμφιλοχία, Άρτα και Μπιζάνι, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα. Επόμενος σταθμός, τα Γιάννενα, όπου θα έχουμε γεύμα και κατόπιν θα επισκεφθούμε τη μαγευτική Λίμνη Παμβώτιδα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να περάσει στο γραφικό Νησάκι, με τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα και το σπίτι που σκοτώθηκε ο Αλή Πασάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Σάββατο: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Καλπάκι, που έχει μείνει στην ιστορία για την περιβόητη μάχη και τη συντριβή των ιταλικών στρατευμάτων τον Νοέμβριο του 1940. Στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, θα παρακολουθήσουμε βίντεο με πλούσιο ιστορικό υλικό. Επόμενος σταθμός, η Μονή Μολυβδοσκέπαστου, που βρίσκεται δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα και είναι από τις γνωστότερες της Ηπείρου. Ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα, και η ονομασία της οφείλεται στα φύλλα μολύβδου που καλύπτουν τη στέγη του καθολικού. Συνεχίζουμε για την Κόνιτσα, όπου θα κάνουμε στάση, και κατόπιν για τη Βίτσα και το Μονοδένδρι. Στο όμορφο αντιπροσωπευτικό χωριό του Ζαγορίου με τα γραφικά καλντερίμια και τα πετρόκτιστα κτίρια θα έχουμε το γεύμα μας. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν και το Βυζαντινό Μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια (30 λεπτά), και απ’ όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τμήμα του εντυπωσιακού Φαραγγιού του Βίκου. Το βράδυ, επιστροφή στα Γιάννενα, διανυκτέρευση.

Κυριακή: Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για το γραφικό Μέτσοβο, όπου θα δούμε το αναπαλαιωμένο αρχοντικό του Τοσίτσα-Αβέρωβ, τη Μητρόπολη και την Πινακοθήκη, μεταξύ άλλων αξιοθέατων. Μέσω της Εγνατίας Οδού, συνεχίζουμε προς την Καλαμπάκα και τα όμορφα Τρίκαλα, όπου θα γευματίσουμε. Το βράδυ, επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας.

Τιμή: 135 €.

MG TRAVEL, Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, Χαϊδάρι
Τ: 210 5324850, www.mgtravel.gr[email protected]

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button