ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΟΑΣΑ: Έρχεται γενικευμένη αναθεώρηση στο συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας

Τα άμεσα σχέδια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών περιλαμβάνουν γενικευμένη αναθεώρηση και ανασχεδιασμό του συγκοινωνιακού έργου. Στόχος είναι η βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών του Λεκανοπεδίου. Είναι γενικά παραδεκτό ότι το σήμερα παραγόμενο έργο στο συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας υπολείπεται των αναγκών των πολιτών.

Η διοίκηση του ΟΑΣΑ προχωρά στην εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για να καταλήξει σε ένα νέο γενικό σχέδιο μεταφοράς, με ορίζοντα υλοποίησης τον Φεβρουάριο του 2020.

Η μελέτη κρίθηκε απαραίτητη, μιας και το υφιστάμενο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών θεωρείται παρωχημένο. Είναι βασισμένο σε στοιχεία μελετών ζήτησης, μετακινήσεων και προέλευσης προορισμού, προ 15 περίπου ετών, με βάση τις τότε κοινωνικές, οικονομικές, μεταφορικές συνθήκες της Αττικής. Το 2009 είχε γίνει προσπάθεια για την εκπόνηση ενός Γενικού Σχεδίου Μεταφορών Αττικής. Δεν προχώρησε όμως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Και περιβαλλοντικοί στόχοι στο νέο συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας

Το νέο Γενικό Σχέδιο Μεταφορών, θα περιλαμβάνει προτάσεις και δράσεις για τη διαμόρφωση όλων των μεταφορικών δικτύων της Αττικής. Επίσης, θα αναλύει και θα επιδιώκει την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αυτό θα γίνει με τη χρήση νέων φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων και την προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης (ποδήλατο, πεζή μετακίνηση).

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button