ΕΞΟΔΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Βασίλης Ξενόπουλος με το Unity Jazz Quartet στο Jazzét Music Hall

Ο διακεκριμένος σαξοφωνίστας, συνθέτης και εκπαιδευτικός Βασίλης Ξενόπουλος έρχεται στην νέα τζαζ σκηνή του Jazzét Music Hall, με το Unity Jazz Quartet.

O Βασίλης Ξενόπουλος ζει στο Λονδίνο και έχει χαρακτηρισθεί “ως ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες τζαζ μουσικούς της γενιάς του και γνήσιος εκπρόσωπος της “straight ahead jazz” ενώ o Guardian τον επευφημεί “ως ένα από τα κορυφαία παραδείγματα Ευρωπαίων μουσικών της τζαζ που φέρει το ευρωπαϊκό στοιχείο στην τζαζ σκηνή”.

Θα παρουσιάσει για 1η φορά το νέο του κουαρτέτο Unity Jazz Quartet το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον ιστορικό δίσκο του οργανίστα Larry Young “Unity” (Blue Note, 1966) λόγω της ιδιαιτερότητας του σχήματος με τα δύο πνευστά να συνοδεύονται από το hammond organ και τα τύμπανα καθώς επίσης θα παίξουν και κάποιες κλασικές συνθέσεις από την ίδια περίοδο.

Μαζί με τον εξαιρετικό ντράμερ και συνθέτη Βασίλη Ποδαρά που πλέον διαμένει στο Λονδίνο, μετά από δύο σχεδόν χρόνια απουσίας από την ελληνική τζαζ σκηνή, θα συναντηθούν με δύο παλιούς συνεργάτες τους και εκλεκτούς καλλιτέχνες τους Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα και Γιάννη Παπαδόπουλο στο hammond organ.

To Jazzét Music Hall υπόσχεται στο αγαπημένο του κοινό, μία εκρηκτική ”post bob classic” συναυλία, υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής.

JAZZET  – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 99, 210 5815626

www.musicenterathens.com  /  [email protected]

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button