ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Θανάσης Κάππος και το βιβλίο του «Αναμνήσεις και Ιστορίες» παρουσιάστηκαν από τους Πολίτες σε Δράση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θανάσης Κάππος, γιος του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ, Κώστα Κάππου.

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» κι ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος πραγματοποίησαν στις 21 Φεβρουαρίου, θεματική εκδήλωση στο χώρο εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου. Παρουσιάστηκαν ο συγγραφέας Θανάσης Κάππος και το βιβλίο του «Αναμνήσεις και Ιστορίες».

Μπροστά σε ένα θερμό κοινό, που αγκάλιασε την εκδήλωση, ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, ως οικοδεσπότης, μίλησε εισαγωγικά για τον «σκληρό», τρόπο γραφής του συγγραφέα. Έτσι αναδεικνύει μέσα από το βιβλίο του αντίστοιχες «σκληρές» περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Οι εισηγητές Νίκος Τόσκας (Βουλευτής – πρώην Υπουργός) και Θύμιος Γεωργόπουλος (Διοικητής Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένιο Μπενάκιο» Ε.Ε.Σ.), αναφέρθηκαν στην αξία του βιβλίου. Αυτό περιέχει 60 άρθρα τα οποία σχετίζονται με την πολιτική ζωή της χώρας, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα. Έχει και δύο ιστορικά κειμήλια για την εποχή του εμφυλίου.
Μεταξύ των θεατών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη και Γιώτα Κοζομπόλη
Ο συγγραφέας Θανάσης Κάππος έκανε μια βιωματική προσέγγιση τονίζοντας γεγονότα και καταστάσεις που τον επηρέασαν σημαντικά στη συγγραφή αυτών των κειμένων. Επίσης το σημαντικό ρόλο του πατέρα του, αγωνιστή της αριστεράς- και στέλεχος του ΚΚΕ- Κώστα Κάππου. Στάθηκε αρωγός σε όλη αυτή τη διεργασία της μνήμης και τελικά της συγγραφής.

Παρών ο Παύλος Πολάκης

Την παρουσίαση- συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Μερτζάνης.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ενώ ακόμη παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη και Γιώτα Κοζομπόλη.

Θύμιος Γεωργόπουλος

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button