ΑΓΟΡΑΓΕΥΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης στήνει στο Χαϊδάρι δύο νέα μαγαζιά!

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης στέκεται στην αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων. Και -απτόητος από τις ριπές αρνητικών ειδήσεων της πανδημίας- ετοιμάζει μεθοδικά αυτή την περίοδο όχι ένα αλλά δύο μαγαζιά στην πόλη μας! Αντικείμενο έχουν, όπως είναι φυσικό, το φαγητό, για το οποίο ο συμπολίτης μας σεφ έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του σε όλο τον κόσμο.

Πρώτο στη σειρά είναι ένα “μουσικό γαστροκαφενείο”, σε συνεργασία με τον Γιάννη Λιονάκη. Κύριο προσανατολισμό θα έχει τη διασκέδαση, παρέα με πρωτότυπους και προσιτούς οικονομικά μεζέδες. Το δεύτερο είναι να τυλίξει σε πίτες ενδιαφέρουσες γεύσεις από τα ταξίδια του σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Να τι είπε σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης για τα άμεσα σχέδιά του αποκλειστικά στο “Χαϊδάρι Σήμερα”:

“Έχω δύο σχέδια στα σκαριά. Το ένα είναι να ξεκινήσω τη λειτουργία ενός “μουσικού γαστροκαφενείου”, που θα σερβίρει πιατάκια με πρωτότυπους μεζέδες. Παράλληλα θα έχει χαλαρή ζωντανή μουσική, για να περνάει καλά ο κόσμος. Αυτός είναι ο βασικός μας σκοπός, το έχει ανάγκη ο καθένας μας. Φίλοι μας μουσικοί θα παίζουν από το τραπέζι τους και θα σιγοτραγουδάει ο κόσμος. Ένας από αυτούς θα είναι ο συνέταιρός μου σε αυτή την προσπάθεια, ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Λιονάκης και η σύζυγός του. Είναι κάτι που λείπει από την εποχή μας. Είμαι υπό συζήτηση για την ανεύρεση του κατάλληλου χώρου. Θα λειτουργεί σαν μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση και οι τιμές του θα είναι χαμηλές.

Τυλιχτά από όλο τον κόσμο

Το άλλο εγχείρημα θα είναι η λειτουργία ενός διαδικτυακού μεζεδοπωλείου. Θα διανέμουμε σε όλο το Χαϊδάρι και τις γύρω περιοχές “τυλιχτά”. Θα είναι βασισμένα σε γεύσεις από ταξίδια που έχω κάνει σε διάφορες χώρες του κόσμου. Οι πίτες θα είναι πρωτότυπες και χειροποίητες από εμένα. Οι γεμίσεις τους θα διαφέρουν αναλόγως, με διαφορετικά υλικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει, ωστόσο ελληνικής προέλευσης. Και γι’ αυτό βρισκόμαστε σε αναζήτηση χώρου. Θέλω να δοκιμάσει ο κόσμος ωραίες γεύσεις σε προσιτές τιμές.”

Πότε θα ξεκινήσουν; Η πρώτη εκτίμηση είναι γύρω στο Πάσχα, σε συνάρτηση πάντα με τις γενικότερες εξελίξεις στον τομέα της υγείας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button