ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο πρώτος λόγος για τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ στον… Δ. Μαραβέλια

Ηχηρές υποψηφιότητες και διεργασίες με δημοτικό προσανατολισμό στο στρατόπεδο της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019, δεν ακούγονται. Απευθυνθήκαμε λοιπόν σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Β5 Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (7 δήμοι της δυτικής Αθήνας, μεταξύ τους και το Χαϊδάρι), για να μάθουμε πώς αντιμετωπίζεται το θέμα σε μεσαίο κομματικό επίπεδο.

Ο συνομιλητής μας, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, ονόματα ενδιαφερομένων δεν μας έδωσε, αλλά είδηση “έβγαλε”. Μάς είπε με βεβαιότητα είναι ότι τον πρώτο λόγο στον ορισμό υποψήφιου δημάρχου του κόμματος στο Χαϊδάρι θα έχει ο πρώην δήμαρχος, Δημήτρης Μαραβέλιας.

Στην παρατήρησή μας ότι η θητεία του δεν έχει την «έξωθεν καλή μαρτυρία», γι’ αυτό και δεν κατέβηκε καν υποψήφιος το 2014, λάβαμε την απάντηση: «έκανε 8 χρόνια δήμαρχος στην πόλη και είναι αυτονόητο ότι θα έχει λόγο». Αυτή την περίοδο ο Δ. Μαραβέλιας δεν έχει κανέναν κομματικό ρόλο και είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Όπως αναφέραμε, στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο της πόλης επικρατεί άπνοια σχετικά με τις δημοτικές εκλογές. Άφθαρτο και αξιόπιστο πρόσωπο, που τόσο έχει ανάγκη η παράταξη μετά την πολύ κακή θητεία Μαραβέλια και της ομάδας του, δεν έχει εμφανιστεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Αποτέλεσμα είναι ότι αφήνεται ανοιχτό πεδίο σε άλλους υποψήφιους -όπως στον Βαγγέλη Ντηνιακό- να “κάνουν παιχνίδι” στο δεξιό ακροατήριο. Υπάρχει και το 12% της αείμνηστης Ελένης Καμπόλη, που θα είναι “μήλον της έριδος” για κάθε υποψήφιο από τον κεντροδεξιό χώρο.

Ο μόνος που κινείται στην δεξιά παράταξη είναι ο Αποστόλης Θεοφίλης, ο οποίος όμως είχε κορυφαίο ρόλο στην περίοδο Μαραβέλια, οπότε πρέπει να αγωνιστεί πολύ για να πείσει ότι είναι «νέος και άφθαρτος». Επίσης λέγεται ότι «βρίσκεται στα μαχαίρια» με τον πρώην δήμαρχο, ο οποίος φέρεται να έχει καθοριστικό λόγο στην τελική επιλογή, όπως αναφέραμε.

Τα πράγματα, λοιπόν, μόνο ρόδινα δεν είναι στο γαλάζιο στρατόπεδο και αρκετοί ελπίζουν στην εμφάνιση ενός «σωτήρα», που όμως –αν υπάρξει- είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα επιδιώξει πράγματι το μαραβελικό/νεοδημοκρατικό χρίσμα, το οποίο θα τον αναγκάσει να δώσει στέγη σε στελέχη της προηγούμενης διοίκησης, με όποιο πολιτικό κόστος συνεπάγεται αυτό.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button