ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ξανά στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε την επιστροφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επανεντάχθηκε με απόφαση του κόμματος ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος είχε απομακρυνθεί τον Δεκέμβριο του 2021. Την απόφαση γνωστοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε διαγράψει τον βουλευτή στις 16 Δεκεμβρίου 2021, όταν κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό και με αφορμή τότε δημοσιεύματα σχετικά με τη μελέτη των καθηγητών Σ. Τσιόδρα και Θ. Λύτρα που «έκαιγε» την κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας, ο Π. Κουρουμπλής είχε πει απευθυνόμενος τους βουλευτές της κυβέρνησης: «Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ίσως δεν είναι τυχαίο που η “επαναφορά” Κουρουμπλή συμπίπτει με τη νέα έκθεση Λύτρα, που φέρνει στην επιφάνεια με επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΟΔΥ το τραγικό ποσοστό θανάτων ασθενών με covid που νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ.

Ο πρώην υπουργός έδινε συχνά το «παρών» στις κομματικές εργασίες του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχε στο φετινό συνέδριο του κόμματος, ενώ συνέχισε την κοινοβουλευτική δράση του για τα ζητήματα της Δυτικής Αθήνας, της οποίας είναι βουλευτής.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button