ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Ο καθορισμός ρεμάτων της Δυτικής Αθήνας αναγκαίος για την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος”

Για το μείζον ζήτημα της έγκρισης, των μελετών καθορισμού των ρεμάτων της Δυτικής Αθήνας, απευθύνθηκε με επιστολή του, ο πρώην Υπουργός και ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προς τους αρμόδιους Δημάρχους.

Στην επιστολή του, ο κ. Κουρουμπλής τονίζει τη σημασία των εν λόγω εγκρίσεων, αναφορικά με ζωτικής σημασίας έργα, όπως, η επέκταση των σχεδίων πόλης και ο καθορισμός των δικτύων αντιπλημμυρικών έργων προστασίας και καλεί τον κάθε Δήμο ξεχωριστά και όλους μαζί, να δρομολογήσουν τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνέχεια της συνάντησής τους με την Περιφέρεια, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προστασία και ανάπτυξη, του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος της Δυτικής Αθήνας.

Καθορισμός ρεμάτων της Δυτικής Αθήνας

Αγαπητοί κ.κ. Δήμαρχοι,

Στο πλαίσιο της παραγωγικής συνεργασίας που έχουμε τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς φέρω την ιδιότητα του Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, επανέρχομαι σε ένα ζήτημα, το οποίο ταλανίζει για χρόνια την περιοχή μας και αφορά στην έγκριση των μελετών καθορισμού των ρεμάτων της Δυτικής Αθήνας. Οι ως άνω εγκρίσεις, από κάθε Δήμο ξεχωριστά, αποτελούν την προϋπόθεση για να προχωρήσουν, λιμνάζοντα, ζωτικής σημασίας έργα για την περιοχή, όπως η επέκταση των σχεδίων πόλης και ο καθορισμός των δικτύων αντιπλημμυρικών έργων προστασίας.

Για μεγάλα χρονικά διαστήματα, η εμπλοκή πολλών υπηρεσιών, η γραφειοκρατία και η δυσκαμψία, καθυστερούσαν την προώθηση, αυτού του καθοριστικού, για την εξέλιξη της περιοχής, έργου.

Είναι γνωστό, ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας που διατηρούμε, ξεπεράσαμε από κοινού πολλά εμπόδια, όπως οι καθυστερήσεις σε υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για να φτάσουμε τελικά στην πρόταση έγκρισης από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Είμαι βέβαιος ότι θα εγκριθεί το έργο αυτό, ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας και θεωρώ πολύ σημαντική την συμβολή σας, στην άμεση δρομολόγηση εκ μέρους σας, των απαραίτητων εγκρίσεων, μετά τη συνάντηση που είχατε με την Περιφέρεια.

Κύριοι Δήμαρχοι, με την πρακτικότητα και την κατανόηση που σας διακρίνει, είμαι βέβαιος, ότι με την σύμπνοια όλων μας, οι μικροενστάσεις θα ξεπεραστούν, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την προστασία και ανάπτυξη, του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος της Δυτικής Αθήνας

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button