ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έφυγε χωρίς “αγριάδες” Ο Γηρυόνης – Το “βασανιστήριο” της ώρας έναρξης των σχολείων

Χωρίς σοβαρά προβλήματα για το Χαϊδάρι πέρασε η νύχτα του “Γηρυόνη”. Αν εξαιρέσει κανείς τον τραγέλαφο με την ανακοίνωση της λειτουργίας των σχολείων στις 10.00 πμ, δεν θα έχουμε άλλα να θυμόμαστε από αυτή τη θεομηνία, που άφησε το σημάδια της σε κάποιες περιοχές, όπως την Κινέτα.

Ευτυχώς τα ύψη της βροχής, αν και μεγάλα, δεν “χτύπησαν κόκκινο” στην Αθήνα. Από την άλλη, οι υπηρεσίες του Δήμου Χαϊδαρίου παρέμειναν όλη τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε ετοιμότητα.

Μια μικρής κλίμακας κατολίσθηση σημειώθηκε στον δρόμο που συνδέει την Ιερά Οδό με το Σχιστό, περίπου ένα χιλιόμετρο μετά τη διασταύρωση, αλλά αντιμετωπίστηκε από μηχανήματα και φορτηγό του Δήμου νωρίς το πρωί. 

 

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Βασίλης Καρατζαφέρης, στο ρέμα του δυτικού Δάσους, στη δίπλα μάντρα του Ψυχιατρείου. Εδώ πρόκειται να προκηρυχτεί σύντομα αντιπλημμυρικό έργο, που εκκρεμεί περίπου τρία χρόνια.

Για προληπτικούς λόγους η Πολιτική Προστασία του Δήμου Χαϊδαρίου τοποθέτησε σάκους με άμμο σε σημεία όπου παρουσιάζονται προβλήματα, όπως στο Κολυμβητήριο και σε εισόδους σχολικών κτιρίων. Επίσης έγινε νέος καθαρισμός φρεατίων από φερτά υλικά των προηγούμενων βροχοπτώσεων. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου πραγματοποιούσε καθαρισμούς στα στόμια των φρεατίων πριν, αλλά και κατά την διάρκεια της βροχόπτωσης.

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Δήμου εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλα τα υπηρεσιακά στελέχη για την συνδρομή τους στην αποτελεσματική διαχείριση των συνεπειών της σφοδρής βροχόπτωσης.

 

Τα σχολεία

Αναστάτωση στις οικογένειες προκάλεσε η καθυστερημένη -και μάλλον αχρείαστη- απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για έναρξη των μαθημάτων στις 10.00 πμ. Η ανακοίνωση εκδόθηκε γύρω στις 6 το πρωί, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να μην την πληροφορηθούν και να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο την κανονική ώρα… Αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο σπίτι και να ξαναπάνε στις 10.00. Όπως γράψαμε εχτές το βράδυ, ήδη είχε προκληθεί σύγχυση, καθώς κάποιοι γειτονικοί Δήμοι, με δική τους πρωτοβουλία, είχαν εκδώσει τοπικές αποφάσεις για καθυστερημένη λειτουργία έναρξης. Ενώ, λοιπόν, οι γονείς αγωνιούσαν από νωρίς το βράδυ της Κυριακής να μάθουν τι θα γίνει στο Χαϊδάρι, όπως και σε άλλους Δήμους, χρειάστηκε να φτάσουμε στα ξημερώματα της Δευτέρας για να κινηθεί η Περιφέρεια και να βγάλουν ανακοίνωση οι Δήμοι για τις 10.00 πμ.

Παρόμοιο “μπέρδεμα” έχει επαναληφθεί και άλλες φορές και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα επιδιώκει να λύσει. Ας βγουν επιτέλους από τους αρμόδιους τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Δύο ενδεικτικά σχόλια:

Dimitris Bourikos

Παναγιώτης Αγγελής

Πικρή ιστορία η πολιτική προστασία στην χώρα μας. Δεν θα σχολιάσω καν την άγνοια που επικρατεί ακόμα και σε στοιχειώδη κομμάτια συμβατικού σχεδιασμού πολιτικής προστασίας.
Θα επικεντρωθώ ότι δεν έχουμε καν αυτοματοποιήσει κάποιες διαδικασίες όπως το κλείσιμο των σχολείων για την προστασία των μαθητών.
Ναι η Περιφέρεια περιμένει σαφώς την εκτίμηση της Ε.Μ.Υ., αλλά θα μπορούσε να έχει συντάξει ένα πλάνο προληπτικού κλεισίματος των σχολικών μονάδων με παράλληλη εξασφάλιση αναπλήρωσης των μαθημάτων σε δεύτερο χρόνο. ΑΥΤΟΜΑΤΑ. Και όχι λίγο πριν πάνε όλοι στις εργασίες τους… ανατρέποντας τους ρυθμούς μιας ολόκληρης πόλης.
Ενδιαφέρον θα ήταν να γίνει μια έρευνα για τις χαμένες εργατοώρες από τέτοιου είδους προχειρότητες.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button