ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ο Δήμος είναι οι άνθρωποί του – Θεσμοθετημένες οι συναντήσεις με τους εργαζομένους, με διοίκηση Πανόπουλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΩΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙ

Κοινοί στόχοι, συνεργατικό κλίμα, θεσμοθετημένες συναντήσεις είναι οι προτεραιότητες που θέτει ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου Άρης Πανόπουλος για να μειώσει την απόσταση που υπάρχει σήμερα μεταξύ της διοίκησης Βαγγέλη Ντηνιακού και των εργαζομένων του Δήμου.

Τα παραπάνω απορρέουν από τις διαδοχικές συναντήσεις των προηγούμενων ημερών κλιμακίου της παράταξης «Ώρα Χαϊδάρι», με τη Δράση εργατών του Δήμου Χαϊδαρίου στα γραφεία του συνδυασμού του Άρη Πανόπουλου, άλλα και μέσα από την  επίσημη συνάντηση που έγινε  με το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιου του Συλλόγου Εργαζομένων στα γραφεία του Δήμου.

«Αν επιβραβεύονται οι κόποι σας το όφελος θα έλθει πρωτίστως στους Δημότες της πόλης» ήταν και η τοποθέτηση  του Άρη Πανόπουλου απέναντι στα ανεκπλήρωτα ζητήματα Ασφάλειας (εγκαταστάσεις, είδη ρουχισμού, ελλείψεις) που θέτουν εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι καθώς και τις δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και καλύψεις που δεν τους παρέχει ως όφειλε η παρούσα διοίκηση.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την μη πληρωμή των υπερωριών τους, καθώς και την υποτιμητική στάση που δέχονται από την παρούσα διοίκηση,  αφού όπως λένε  τους χαρακτηρίζει ως λογιστικό υπόλοιπο και δεν έχει δεχτεί ποτέ να τους μιλήσει ως όφειλε, βάζοντας μπροστά τον γενικό γραμματέα του Δήμου που χαρακτηρίζουν και σε ανακοινώσεις τους ως παγοθραύστη!

Οι ίδιοι, δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τον φόβο τους για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους, με πρόσφατο παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση της μηχανογράφησης του Δήμου, που όπως ανέφεραν  υπήρχε υπάλληλός που θα  μπορούσε με μια ελάχιστη εκπαίδευση να στηρίξει την διαδικασία χωρίς να αναζητηθεί κάποιος ιδιώτης.

Ο Άρης Πανόπουλος, αφού τους ευχαρίστησε για τις συναντήσεις που είχαν μαζί του, σημείωσε εμφατικά πως θα είναι ο τελευταίος που θα ζητούσε να κάνουν αντιπολίτευση στη διοίκηση, αφού η πόλη βασίζεται σε αυτούς, τονίζοντας όμως πως από την επόμενή μέρα της δικής του θητείας η πόρτα του θα είναι πάντα ανοικτή για να συζητούν την αντιμετώπιση κάθε  προβλήματος  αλλά και τις προτεραιότητες που θα τίθενται, μέσα από θεσμοθετημένες συναντήσεις τους τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.

«Το όφελος της δική σας επιβράβευσής θα είναι και το όφελος που θα εισπράττει ο δημότης στην καθημερινότητα του. Αυτοδιοίκηση χωρίς εσάς, δεν θα μπορούσε να υπάρξει » τόνισε.

«Η καλή συνεργασία με τους Δημοτικούς υπαλλήλους θα είναι αυτή που θα επαναφέρει το θετικό κλίμα στην εικόνα των υπηρεσιών του, φέρνοντας πίσω το στελεχιακό προσωπικό που προτίμησε να πάει σε κάποιον άλλο δήμο για εργασία  λόγω των κακών συνθηκών που επικρατούν με την παρούσα διοίκηση».

Το παραπάνω αποτελεί και το οργανόγραμμα της παράταξης «Ώρα Χαϊδάρι» μηδενίζοντας την σημερινή υποστελέχωση που παρατηρείται στον Δήμο, ενώ όσον αφορά τις ιατρικές καλύψεις και εξετάσεις που μένουν ακάλυπτες ο Άρης Πανόπουλος είπε πώς είναι θέμα βούλησης, που όπως φαίνεται η διοίκηση Βαγγέλη Ντηνιακού δεν έχει.

"Ο Δήμος είναι οι άνθρωποί του - Θεσμοθετημένες οι συναντήσεις με τους εργαζομένους, με διοίκηση Πανόπουλου 3

«Έχουμε τόσα νοσοκομεία γύρω μας. Αυτά είναι απλά ζητήματα. Απορώ πώς ο Δήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ζητήσει την αρωγή τους για την κάλυψη των εξετάσεων σας», αναρωτήθηκε καταγράφοντας κάθε ζήτημα που τους απασχολεί θέτοντας ακόμα και  χρονοδιάγραμμα επίλυσης τους.    

Αξιοσημείωτα ζητήματα  που τέθηκαν από τους εργαζόμενους στους διαλόγους των συναντήσεων ήταν ότι υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού σε εγκαταστάσεις τους, όπως και επικινδυνότητα σε κτιριακές υποδομές με παράδειγμα αυτό της αυτεπιστασίας.

Η μυρωδιά στους άδειους κάδους στις γειτονιές φαίνεται πως οφείλεται στο ότι το πλυντήριο του Δήμου δε χρησιμοποιείται, ενώ υπάρχει μεγάλη έλλειψη στους οδοκαθαριστές της πόλης.   

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button