ΑΡΘΡΑΑΠΟΨΕΙΣ

“Ο Δήμος Χαϊδαρίου να βάλει πλάτη στον αγώνα των νοσοκομειακών της περιοχής”

Του Θοδωρή Σπηλιόπουλου

– Πόσες ΜΕΘ λειτουργούσαν πέρυσι στο νοσοκομείο (προ πανδημίας) και πόσες αυτή την περίοδο;

Πέρυσι το Αττικόν διέθετε 32 κλίνες ΜΕΘ. Φέτος έχει 45. Δηλαδή αυξήθηκαν κατά 13.

– Πόσες ΜΕΘ γενικής χρήσης δίνονται αποκλειστικά σε ασθενείς με COVID-19;

Σχεδόν όλες.

– Στις άλλες πτέρυγες λειτουργούν τα τακτικά χειρουργεία αυτή τη στιγμή;

Όχι.

– Τι κάνουν οι πολίτες που χρειάζονται προγραμματισμένα χειρουργεία;

Περιμένουν.

Τα παραπάνω είναι απαντήσεις από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Αττικού Νοσοκομείου. Εμείς, οι Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου επανειλημμένα έχουμε επισημάνει την ανάγκη ο Δήμος μας “να βάλει πλάτη” στην ενίσχυση του αγώνα των νοσοκομειακών της περιοχής με πρωτοβουλίες. Βέβαια υπάρχουν και απόψεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ξεφεύγει κάτι τέτοιο από τις αρμοδιότητες. Αυτό το ακούμε από διάφορες πλευρές για διάφορα θέματα. Όπως λέει ο λαός, “όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει”.

Το λιγότερο που μπορεί να γίνει είναι να συμβάλλουμε ώστε ο χαμένος χρόνος για το Αττικό και το Λοιμωδών, μιας και δεν μπορεί να αναπληρωθεί, τουλάχιστον να υπάρξουν έκτακτα μέτρα. Ποια; Τα σωματεία, οι γιατροί, τα έχουν πει επανειλημμένα. Η κόπωση των υγειονομικών δεν είναι προ των πυλών. Το σύστημα στέκεται χάρις στην αυτοθυσία των υγειονομικών. Η πρωτοβάθμια στην περιοχή παραπαίει. Όλες οι πρωτοβάθμιες έχουν μετατραπεί σε μονάδες εμβολιασμού. Μόνη λύση για όλα τα άλλα ο ιδιωτικός τομέας. Μόνο που δεν είναι λύση. Γιατί μεγάλες κατηγορίες του πληθυσμού δεν μπορούν οικονομικά… Δεν έχει χτυπήσει απλά καμπανάκι, αλλά συναγερμός και η κυβέρνηση της ΝΔ κωφεύει…

Δείτε σχετικά κείμενα όχι μόνο δικά μας: Τεστ τεστ τεστ για να μην γίνουμε και εμείς Κρανίδι. Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρεται:

“Ο Δήμος μας δεν έχει ευθύνη στον σχεδιασμό. Το πρόβλημα τον ξεπερνά σαν μέγεθος στον σχεδιασμό. Θα έχει ευθύνη αν με βάση την κοινή λογική και εμπειρία δεν σηκώσει το ανάστημά του στο να έχει επαρκή πληροφόρηση, όπως οφείλει η κεντρική πολιτεία να κάνει απέναντι σε ένα Δήμο που έχει χωροταξικά το φορτίο τεσσάρων Νοσοκομείων και ενός καταυλισμού. Γιατί, ενώ δεν έχει την ευθύνη, θα κληθεί να χειριστεί εκ των υστέρων τις κοινωνικές επιπτώσεις. Εδώ και 10 μέρες ζήτησα προφορικά από τον Δήμαρχο και γραπτά με αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνέχεια και στην τηλεσύσκεψη των επικεφαλής με τον Δήμαρχο, να κάνουμε τηλεσύσκεψη εργασίας αρμόδιων φορέων για τον κορωνοϊό με την συμμετοχή εκπροσώπων των δομών υγείας στην περιοχή, του Κέντρου Φιλοξενίας, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας, εννοείται σε όποιο επίπεδο αξιολογηθεί.”

Στην λογική του παραπάνω κειμένου πολλές φορές επανήλθαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο όλο το προηγούμενο διάστημα, ανάλογα και με τις εξελίξεις της πανδημίας και την κατάσταση στο Λοιμωδών και Αττικό αλλά και την πρωτοβάθμια περίθαλψη στην περιοχή.

Παραθέτω δύο χαρακτηριστικά άρθρα από το “Χαϊδάρι Σήμερα”: Δείτε εδώ δύο περυσινές προφητικές συνεντεύξεις στην εφημερίδα μας ενός γιατρού που παλεύει στην πρώτη γραμμή του Αττικού: Τι απέγινε η κολοσσιαία εφημερία του Νοσοκομείου Αττικόν; – Σοβαρός ο κίνδυνος για την υγεία // “Το κράτος δεν αναλαμβάνει τη δική του ευθύνη. Όλο το βάρος στην πλάτη του κόσμου”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button