ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βαγγέλης Ντηνιακός: Δουλεύουμε από την αντιπολίτευση για την επόμενη διοίκηση

Σε μια εκλογικά «νεκρή» περίοδο και περίπου 18 μήνες πριν από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Βαγγέλης Ντηνιακός και η παράταξη  «Χαϊδάρι Ξανά» έχει τακτική και δημιουργική πολιτική παρουσία.

Από τη θέση της ελάσσονος μειοψηφίας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις, κάνει παρεμβάσεις μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναδεικνύει το ζωντανό της χαρακτήρα με ένα ικανό επιτελείο από νέους επιστήμονες και τεχνοκράτες. H χθεσινή ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά της για την εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας, δείχνει ότι η δουλειά τους έχει αντίκρισμα.

του Γιώργου Παπαπαναγιώτου

Πάρα πολλοί Χαϊδαριώτες έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι όλων των αθλητικών και εθνικοτοπικών συλλόγων της πόλης μας, αλλά και συμπολίτες που το 2014 είχαν δοκιμαστεί στο “δημοτικό τερέν”, συμμετέχοντας σε ψηφοδέλτια άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης τα μέλη της παράταξης Τζένη Μπέτση και Κωνσταντίνος Καλογράνας έκαναν μια μικρή αναφορά στις πρόσφατες δραστηριότητες, αλλά και στις προτάσεις που κατέθεσαν οι δημοτικοί της σύμβουλοι στους αρμόδιους φορείς.

“Η παράταξή μας εργάζεται”

Στην ομιλία του ο Βαγγέλης Ντηνιακός ανέφερε πως η παράταξη είχε μια ακόμη χρονιά πλούσια σε δράσεις, με σκοπό το καλό της πόλης. “Σε μια δύσκολη περίοδο γεμάτη απογοήτευση και έλλειψη εμπιστοσύνης, η παράταξή μας εργάζεται”, σημείωσε. 

Ξεκίνησε την αναφορά του με τα οραματικά θέματα για την πόλη μας. Μεταξύ αυτών τον χαρακτηρισμό του Στρατοπέδου σε χώρο ιστορικής μνήμης, αλλά και την νέα παραχώρηση 66 στρεμμάτων του Στρατοπέδου, από το Υπουργείου Εθνικής Αμύνης προς το Δήμο μας. Για τις ενέργειες που έκαναν και τη συνάντηση που είχαν με τον Χαϊδαριώτη αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βίτσα ενημέρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο. «Πιέζουμε για το καλό της πόλης σήμερα. Για να μην χάνουμε και άλλο χρόνο και όχι για μετά τις επόμενες εκλογές», τόνισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός. Μάλιστα σε εκείνο το σημείο, έκανε λόγο για αδιαφορία της δημοτικής αρχής ως προς τη διεκδίκηση των 66 στρεμμάτων.

Μετρό

Στο προσκήνιο έφερε ένα θέμα που απασχολεί το σύνολο των δημοτών: Την ενδεχόμενη επέκταση του Μετρό, και στο Χαϊδάρι. Για το θέμα αυτό είχαν καταθέσει πρόταση σχετικά με την επέκταση της Γραμμής 4. Δεσμεύτηκε η παράταξη του να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του κοινού.

Ακτή Σκαραμαγκά

Αναφέρθηκε ακόμα στην πρόταση για την Ακτή Σκαραμαγκά, με γνώμονα το όφελος όλων των συνδημοτών μας και των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Η ολοκληρωμένη πρόταση προσβλέπει να αλλάξει η ευρύτερη υποβαθμισμένη περιοχή, ενώ παράλληλα μπορεί να καταστεί ένα ισχυρό έρεισμα για την υλοποίηση της γραμμής Μετρό στην είσοδο της Δυτικής Αθήνας. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι κάτοικοί της δεν θα είναι οι ξεχασμένοι της πόλης μας, αλλά οι ισχυροί πρωταγωνιστές. Την ιδιοκτησία της Ακτής μπορεί να διεκδικήσει ο Δήμος μας με υπογραφή συμβολαιογραφικού προσύμφωνου, υπό την αίρεση της αποχώρησης των προσφύγων από τη σημερινή δομή. Την ιδέα αυτή, όπως είπε ο Βαγγέλης Ντηνιακός, ο κ. Βίτσας την άκουσε για πρώτη φορά και τη χαρακτήρισε πολύ θετική. Στο σημείο αυτό κατηγόρησε τη δημοτική αρχή πως δεν έχει καν προχωρήσει σε προμελέτη για το χώρο, επικαλούμενη το ιδιοκτησιακό.

Πεζογέφυρες

Η δημοτική αρχή, κατά τον κ. Ντηνιακό, ενώ είχε όλο το χρόνο από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της να προσδιορίσει τις κατάλληλες θέσεις κατασκευής των πεζογεφυρών, δεν το έκανε. Τώρα αντιφάσκει, λέγοντας πως η θέση μπροστά στο Παλατάκι είναι η σωστή και από την άλλη πως τυχόν αλλαγή της θα οδηγήσει το έργο, σε πενταετή καθυστέρηση. Συμπερασματικά, η θέση της πεζογέφυρας είναι αποκλειστική ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής, όπως και το πλήγμα σε ένα μνημείο σαν το Παλατάκι.

Δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί για το τουριστικό περίπτερο που κινδυνεύει να πέσει στα «χέρια» της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), τις κλειστές παιδικές χαρές, την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς και φυσικά για την έλλειψη καθαριότητας, που πολλές φορές γίνεται με δανεικά απορριμματοφόρα.

Στο κλείσιμο ο Βαγγέλης Ντηνιακός, θέλοντας να υποστηρίξει την αδυναμία επίλυσης προβλημάτων της καθημερινότητας από τους διοικούντες το Δήμο, αναφέρθηκε στη μπάρα του πεζόδρομου τους Δάσους που είναι ανοικτή, με συνέπεια ο πεζόδρομος να γεμίζει αυτοκίνητα.

Κομματικός εγκλωβισμός

Κατά τον κ. Ντηνιακό, η δημοτική αρχή είναι κομματικά εγκλωβισμένη και έχει βάλει άλλου είδους προτεραιότητες, όπως την ανάρτηση κομματικών πανό, τις κοινές αρνητικές ανακοινώσεις με τον κομματικά ομογάλακτο Δήμο Πετρούπολης.

Είπε ακόμα και για την αμέλεια του Δήμου να στηρίξει αστέγους που μένουν σε αυτοκίνητα. Στο σημείο αυτό υπενθύμισε την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, για όγδοη χρονιά, κάτι που συνάδει με την υποχρηματοδότηση των Δήμων. Όμως αναρωτήθηκε γιατί το Περιστέρι κάνει συνεχώς βήματα μπροστά, γιατί στο Παλαιό Φάληρο γίνονται συνέχεια έργα, ενώ στο Χαϊδάρι να υπάρχει στασιμότητα, με τη διοίκηση του Δήμου να μεταφέρει διαρκώς τις ευθύνες στους προηγούμενους.

Ακόμα υπενθύμισε τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της παράταξής του Haidari Agenta, όπου οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους και να αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα της πόλης μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα δημότισσα από τη Γρηγορούσα, που χρειάστηκε να αναφέρει το πρόβλημα στη δική τους πλατφόρμα για να δοθεί λύση στο φωτισμό της πλατείας της οδού Έλλης ενώ, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, παρά τα επανειλημμένα ηλεκτρονικά αιτήματα που έκανε προς το Δήμο, δεν βρήκε καμία ανταπόκριση.

Δωρεάν “Haidari wifi xana”!

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είδηση κράτησε για το τέλος. Από χτες υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο από την παράταξη του σε τρία κεντρικά σημεία της πόλης. Στο μέσο της Στρατάρχου Καραϊσκάκη (ύψος της οδού Πλαστήρα), στην κεντρική πλατεία του Δάσους και στο εμπορικό κέντρο του Δάσους. Το δίκτυο ονομάζεται Haidari wifi xana και προέρχεται  από τη συμμετοχή και την προσφορά μελών, που έχουν ήδη μια γραμμή στο ιντερνέτ.

«Εξήγγειλαν πολλοί το ελεύθερο wi-fi, μέχρι και πρωθυπουργοί. Εμείς, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας ως αντιπολίτευση, το κάνουμε πράξη», τόνισε.

Κλείνοντας επανέλαβε πως ο συνδυασμός τους είναι ανεξάρτητος και πως κομματικό συμφέρον δεν υπάρχει. «Υπάρχει μόνο το συμφέρον της πόλης και των Χαϊδαριωτών», είπε και χειροκροτήθηκε.

“Ελπίδα οι νέοι άνθρωποι”

Ο έμπειρος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσατσαμπάς χαρακτήρισε πρωτόγνωρο το έργο της παράταξης από τη θέση της αντιπολίτευσης, που καλύπτει τα κενά και τις αδυναμίες της διοίκησης του Δήμου. Είπε πως η διοίκηση Σελέκου έπρεπε να κάνει έργο, γιατί γνώριζε τα προβλήματα της πόλης, αφού για 20 χρόνια βρισκόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την κατέκρινε μάλιστα γιατί ξέχασε να θέσει το αίτημα παραχώρησης 66 στρεμμάτων του Στρατοπέδου προς το Δήμο. «Όταν έχουμε μια τέτοια δημοτική αρχή μπορούμε να περιμένουμε κάτι;», αναρωτήθηκε. «Άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Υπάρχει η ελπίδα που είναι αποτυπωμένη στο πρόσωπο του Βαγγέλη Ντηνιακού και στους νέους ανθρώπους της παράταξης μας, που θα εξασφαλίσουν το μέλλον της πόλης. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Κυριάκο Ντηνιακό, που σε άλλες εποχές έκανε το όραμα πραγματικότητα.

“Δύναμή μας οι δημότες”

Από την πλευρά του ο Βασίλης Καρατζαφέρης έκρινε πως το ζωντανό κύτταρο της παράταξης τους είναι οι δημότες. Η συμμετοχή τους, τους δίνει ώθηση για να κάνουν το Χαϊδάρι καλύτερο. Από τη θέση που έχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο αναδεικνύουν τα πολλά και γνωστά προβλήματα της πόλης και προτείνουν λύσεις. Δυστυχώς η δημοτική αρχή είναι ανίκανη να λύσει ακόμα και θέματα που φαντάζουν απλά όπως την καθαριότητα, τις λακκούβες στο δρόμο, τα σπρέι στους τοίχους και τα αγάλματα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις παιδικές χαρές. «Ποια νέα μαμά μπορεί να πάει το παιδί της έξω μια βόλτα με το καροτσάκι, με τέτοια πεζοδρόμια;», είπε χαρακτηριστικά. Εκτός από την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που είναι αυτονόητη, βασικός τους στόχος είναι να αλλάξουν την εικόνα της πόλης και να της δώσουν όραμα. Γι’ αυτό το λόγο, κάλεσε όλους να συμβάλουν ώστε το Χαϊδάρι να γίνει μια σύγχρονη πόλη, πρότυπο για τη Δυτική Αθήνα, μια πόλη ανθρώπινη για τις επόμενες γενιές.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας. Την ευλόγησε ο πατήρ Ιγνάτιος εφημέριος στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας. Ο ιερωμένος ευχήθηκε στον Βαγγέλη Ντηνιακό και στους συνεργάτες του, ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας.

Βαγγέλης Ντηνιακός: Δουλεύουμε από την αντιπολίτευση για την επόμενη διοίκηση 1

Βαγγέλης Ντηνιακός

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button