ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Αττικόν: Απεργιακή ανακοίνωση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 21/9

Για να μην περάσει το μεσαιωνικό αντεργατικό νομοσχέδιο!

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ  θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, φέρνει την εργασία των 13 ωρών την ημέρα και 6 ημερών την εβδομάδα, την απόλυτη αυθαιρεσία του επιχειρηματία – εργοδότη, ενώ παράλληλα ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική και αγωνιστική δράση. Έρχεται να συμπληρώσει τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη που οι αγώνες μας τον ακύρωσαν στην πράξη. «Ελαστικοποιεί» ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας, αυξάνει την εντατικοποίηση. Επιδιώκει να καθιερώσει για όλους τους εργαζόμενους αυτό ακριβώς που όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ προσπαθούν να πετύχουν εδώ και 15 χρόνια: το διαχωρισμό του χρόνου εργασίας σε ενεργό και ανενεργό, με διάφορα τεχνάσματα, με απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες, με στέρηση ρεπό, ακόμα και κανονικών αδειών.

Το χτύπημα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας είναι η βάση της εκμετάλλευσης.

Για να «ζήσει» αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς ή έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση.

Ο αντιδραστικός νόμος μας αφορά όλους και θα εφαρμοστεί σε όλους


Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Οι ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.  Αμφιβάλλει κανένας ότι οι δημόσιες μονάδες υγείας θα είναι «προνομιακός» χώρος εφαρμογής της 6ήμερης εργασίας, δεδομένου ότι δεν γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού;


Μας φοβούνται. Γι αυτό προσπαθούν να σταματήσουν τις αντιδράσεις με αυταρχισμό και τρομοκρατία.

Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της απεχθάνονται τα συγκροτημένα δικαιώματα, δεν θέλουν οργάνωση, συλλογική δράση. Θέλουν μόνο άτομα, ασπόνδυλους εργαζόμενους, απομονωμένους και κατακερματισμένους, χωρίς αγωνιστική ενότητα. Γνωρίζουν ότι η αντιλαϊκή τους πολιτική θα φέρει αντιδράσεις, απεργιακές κινητοποιήσεις, για την ανατροπή της. Για αυτό μας απειλούν, μας τρομοκρατούν με ποινικές διώξεις, φυλακίσεις, εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα. Σύμφωνα με το άρθρο 31 του νόμου, όσοι υπερασπίζονται την απεργία ή αγωνίζονται με όποια μορφή δράσης αποφασίζουν συλλογικά οι εργαζόμενοι όπως οι καταλήψεις, θα τιμωρούνται το ίδιο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με 6μηνη φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο.


Σιγά μην κλάψω σιγά μη φοβηθώ!

Όταν η οργή ξεχειλίζει ο φόβος πάει παραπίσω.Να αποσυρθεί τώρα ο νόμος!

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για σημαντική μείωση των ωρών εργασίας. Είναι δικαίωμά μας να έχουμε σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και να ζούμε από αυτήν. Να έχουμε πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να έχουμε ελεύθερο χρόνο για μας, για τα παιδιά μας, για τις οικογένειές μας. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να απολαμβάνουμε απολύτως δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι, να μην πνιγόμαστε στην κακοκαιρία.


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

-Άμεση ρύθμιση και επαναπρόσληψη όσων έχουν απολυθεί, για τους 2.000 συναδέλφους της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία με τα προγράμματα ΔΥΠΑ των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών. Λήγουν σταδιακά οι συμβάσεις αφήνοντας δυσαναπλήρωτα κενά στα Νοσοκομεία και οι συνάδελφοι «για λίγο» είτε στο όριο ηλικίας είτε στον αριθμό των ενσήμων δεν έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Να σταματήσει επιτέλους η κυβερνητική απανθρωπιά και κοροϊδία

-Εκδίωξη των εργολάβων. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ

-Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή 13ου, 14ου για να ζούμε αξιοπρεπώς από μία δουλειά

-Ένταξη όλων στα ΒΑΕ και αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος

-Κατάργηση όλων των νόμων για τη «διευθέτηση» και την ρευστοποίηση του χρόνου εργασίας. Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας.

-Προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης, το ρεύμα, το νερό. Πλαφόν στις τιμές των προϊόντων. Κατάργηση των υπέρογκων δημοτικών τελών για τους εργαζόμενους και της φορολεηλασίας τους. Χτύπημα της κερδοσκοπίας

-Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας

Να πάρουμε από τα κέρδη τους, δεν μπορούμε άλλο να δίνουμε από τη φτώχεια μας

  1. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 21/9
  2. Την Τρίτη 26/9 προκηρύσσουμε στάση εργασίας 1-3 μμ και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 2μμ για τους συναδέλφους των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και τη συλλογική μας απαίτηση να παραμείνουν όλοι/όλες στη δουλειά και το νοσοκομείο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΡΙΖΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                                                             ΣΙΔΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button