Χαϊδάρι Σήμερα Νέο κτήριο για το ΚΑΠΗ Κουνελίων - Πλατεία ζητάει ο ιερέας της Αγ. Μαρίνας 1
Το οικόπεδο όπου πρόκειται να χτιστεί το νέο ΚΑΠΗ, ακριβώς δίπλα στην Αγία Μαρίνα.

Νέο κτήριο πρόκειται να ανεγείρει ο Δήμος για να στεγάσει το ΚΑΠΗ Κουνελίων. Θα χτιστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον ναό της Αγίας Μαρίνας. Ωστόσο δεν λείπει η “γκρίνια”, τόσο για το μέγεθος του κτηρίου (τριώροφο – ισόγειο και δύο όροφοι) όσο και την κάλυψη του οικοπέδου, καθώς κάποιοι προτιμούν να γίνει πλατεία.  

Το ΚΑΠΗ Κουνελίων έκλεισε πριν από τρία χρόνια, στην προσπάθεια του Δήμου να περιορίσει τα έξοδα για ενοίκια (σύμφωνα με πληροφορίες μας, κόστιζε 1.800 το μήνα). Η σημερινή δημοτική αρχή επιθυμεί την ανέγερση νέου κτηρίου με χρηματοδότηση από τα ταμεία της Περιφέρειας Αττικής. Το δημοτικό οικόπεδο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σπάρτης και Νίκης, απέναντι έναντι του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας και σήμερα χρησιμοποιείται σαν άτυπο πάρκινγκ της εκκλησίας και της γειτονιάς.

Καρατζαφέρης: “Ρωτήσατε τους κατοίκους;”

Κατά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Μαΐου 2017 ο Βασίλης Καρατζαφέρης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά”, ρώτησε τη διοίκηση του Δήμου, εάν έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι για την ανέγερση του κτηρίου. Από τη δική του σκοπιά, ως πολιτικός μηχανικός και κάτοικος της περιοχής, έκρινε πως δεν πρέπει να «εξαντληθεί» εκεί ο συντελεστής δόμησης, δηλαδή να περιοριστεί κατά το δυνατόν το μέγεθός του.

Σελέκος: “Να γλιτώσουμε νοίκια”

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος τόνισε δεν πρόκειται φυσικά να υπερβούν το συντελεστή που ισχύει σε κάθε περιοχή (συντελεστής δόμησης 1). Θύμισε πως η ανέγερση του νέου ΚΑΠΗ στην περιοχή δεν είναι νέο θέμα. Μάλιστα υπάρχουν τα σχέδια στην Τεχνική Υπηρεσία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν να τα δουν.

«Να μην κάνουμε κατάχρηση», επέμεινε ο κ. Καρατζαφέρης και ο κ. Σελέκος είπε εκτός μικροφώνου πως ένα μέρος του νέου κτηρίου θα δοθεί και για άλλες χρήσεις. «Όταν έχεις χρηματοδοτήσεις και μπορείς να γλιτώσεις κάποια ενοίκια, δεν μπορείς να απεμπολήσεις αυτό το δικαίωμα», είπε ο δήμαρχος.

Μιλώντας στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο Βασίλης Καρατζαφέρης δήλωσε πως θα ασχοληθεί ενεργότερα με αυτό το ζήτημα και θα το επαναφέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με ερώτηση του.

Πατήρ Ελευθέριος: “Να γίνει πλατεία”

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον προϊστάμενο του ναού, πατέρα Ελευθέριο, μας είπε πως υιοθετεί την άποψη του προκατόχου του ιερέα, πατρός Νικολάου. Ο εκλιπών στο παρελθόν είχε αποστείλει επιστολές στις τότε δημοτικές αρχές, ζητώντας το οικόπεδο αυτό να μετατραπεί σε πλατεία.

Ο πατήρ Ελευθέριος αναγνωρίζει τις ανάγκες των ηλικιωμένων τηςπεριοχής, πιστεύει όμως πως καλό θα ήταν να αναζητηθεί κάποιος άλλος χώρος για ένα τόσο σημαντικό έργο. Κατά την άποψη του σε περίπτωση που κατασκευαστεί και ολοκληρωθεί το τριώροφο κτήριο, θα «εξαφανίσει» όλα τα άλλα έργα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στη συγκεκριμένη συνοικία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA