ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Νάντια Γιαννακοπούλου: Η αξία της “τρίτης εντολής”

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, ένα από τα πρόσωπα που φέρνουν το νέο στα ψηφοδέλτια του του Κινήματος Αλλαγής γενικότερα και πιο συγκεκριμένα στη Δυτική Αθήνα, δίνει στο “Χαϊδάρι Σήμερα” το στίγμα της υποψηφιότητάς της. Παράλληλα σχολιάζει το πολιτικό σκηνικό και εστιάζει στην πολιτική σημασία της “τρίτης εντολής”. 

Ζητάμε την τρίτη εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, για να καταφέρουμε να επιβάλλουμε ένα προοδευτικό πολιτικό σχέδιο και κυβερνητικό πρόγραμμα 

Το διακύβευμα

Για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού το μέλλον πλέον είναι αβέβαιο και ζοφερό. Η απογοήτευση έχει κυριεύσει τους πάντες, η ελπίδα πήγε περίπατο, οι νέοι,  τα καλύτερα μυαλά και οι επιστήμονες εγκαταλείπουν τη χώρα. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το πώς μετά από 4,5 χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης από τον κ. Τσίπρα και τους ακροδεξιούς συμμάχους του θα απαλλαγούμε από τους τυχοδιωκτισμούς και τις συντηρητικές πολιτικές και θα έχουμε μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση.

Οι στόχοι

Στόχος μας είναι ένα ισχυρό κοινοβουλευτικά Κίνημα Αλλαγής, με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. Ζητούμε από τους πολίτες την ψήφο τους ώστε, λαμβάνοντας την τρίτη διερευνητική εντολή, να επιτύχουμε τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης με προοδευτικό πρόσημο και πρόγραμμα. Είναι αυτό που κατά τη γνώμη μας έχει ανάγκη η χώρα για να βγει επιτέλους από την κρίση, την υπανάπτυξη και την φτωχοποίηση της κοινωνίας.

Αν οι πολίτες πιστεύουν ότι αξίζει να ενισχυθεί η ανανέωση, ότι αξίζει να στηριχθούν όσοι ήταν παρόντες στους δύσκολους καιρούς, ότι πρέπει να στηριχτεί η γυναικεία παρουσία, ζητώ έναν από τους τρεις σταυρούς.

Η πόλωση

Η Ελλάδα εμφανίζεται σήμερα εγκλωβισμένη στο διχαστικό δίπολο που επιχειρούν να δημιουργήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία. Ζήσαμε κατά την προεκλογική περίοδο πριν τις Ευρωεκλογές μια χωρίς προηγούμενο πόλωση, με αλληλοκατηγορίες που ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής και προσωπικής ευπρέπειας. Ας ελπίσουμε πως δεν θα επαναληφθούν αυτές τις τρεις εβδομάδες που μένουν μέχρι τις εθνικές εκλογές. Εμείς προχωράμε με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Απευθυνόμαστε προς όλους τους πολίτες του προοδευτικού χώρου και ιδιαίτερα προς όσους ακόμη διστάζουν ή διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους. Τους θέλουμε όλους μαζί μας στην προσπάθειάς μας. Η δική μας Παράταξη ενώνει, εργάζεται πάντα με γνώμονα την κοινωνική συνοχή. Θέτει ως προϋπόθεση της όποιας δημοκρατικής διακυβέρνησης ενωμένο τον ελληνισμό που απαντά με αποφασιστικότητα στις προκλήσεις των καιρών. Που θέτει από κοινού τους νέους εθνικούς στόχους και διασφαλίζει την νέα ανάπτυξη και ευημερία στη χώρα..

Ο Βενιζέλος

Ήταν μια πολιτική απόφαση της Προέδρου Φώφης Γεννηματά. Αυτό που προέχει τώρα είναι να δώσουμε συσπειρωμένοι τη μάχη των εκλογών και να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η τρίτη εντολή

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει μια προοδευτική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Η αυτοδυναμία της ΝΔ δεν είναι λύση για τη χώρα και κυρίως για τους αδύναμους οικονομικά πολίτες και τη μεσαία τάξη. Γιατί η ΝΔ θα εφαρμόσει, με μικρές παραλλαγές, την ίδια συντηρητική – αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει εδώ και 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε την τρίτη εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, για να καταφέρουμε να επιβάλλουμε ένα προοδευτικό πολιτικό σχέδιο και κυβερνητικό πρόγραμμα.

Η Δυτική Αθήνα έχει σήμερα πολλά προβλήματα, όμως δεν έχει σχέση με τη Δυτική Αθήνα της προ ΠΑΣΟΚ εποχής. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ τα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κόσμος κατάλαβε την κοροϊδία και τα παραμύθια τους. Τίποτα από όλα αυτά που είχαν υποσχεθεί δεν έκαναν. Στην κυβερνητική τους θητεία εφάρμοσαν ακριβώς τα αντίθετα. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ένιωσε την πολιτική αυτή στην τσέπη του, στην καθημερινότητά του. Είναι βέβαια και οι αντιδημοκρατικές τους πρακτικές, η αλαζονεία τους, η περιφρόνηση τους στους θεσμούς. Η προσπάθειά τους να ελέγξουν την Δικαιοσύνη, η εχθρότητα τους απέναντι στα ΜΜΕ και την ελεύθερη ενημέρωση, η ακόρεστη δίψα τους για την εξουσία και τα προνόμια της. Όλα αυτά μαζί απέδειξαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν είναι ένα κόμμα της Αριστεράς ή της Κεντροαριστεράς αλλά σε επίπεδο ηγετικής ομάδας ένα τυχοδιωκτικό μπουλούκι χωρίς πολιτικές, ιδεολογικές και ηθικές αρχές.

Η Δυτική Αθήνα

Η Δυτική Αθήνα έχει σήμερα πολλά προβλήματα, όμως δεν έχει σχέση με τη Δυτική Αθήνα των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης, της προ ΠΑΣΟΚ εποχής. Προ Ανδρέα, προ ΠΑΣΟΚ, μεγάλες κοινωνικές ομάδες ήταν στο περιθώριο. Το τότε πολιτικό κατεστημένο τις αντιμετώπιζε απλώς ως εκλογική πελατεία. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ τα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα. Έβγαλε από την αφάνεια τις μεγάλες λαϊκές κοινωνικές ομάδες. Άμβλυνε τις κοινωνικές ανισότητες, συνέβαλε στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των πιο αδύναμων Ελλήνων. Σήμερα μετά την κρίση και ιδιαίτερα αυτά τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Σε όλους τους τομείς, στην εργασία, στην επιχειρηματικότητα, στην δημόσια ασφάλεια, στην κοινωνική πρόνοια, την Υγεία στην Παιδεία, στην ανεργία -ιδιαίτερα των νέων. Πρέπει να πιάσουμε το νήμα από την αρχή. Να δώσουμε λύσεις και μια νέα ελπίδα και προοπτική στους πολίτες που ζουν και εργάζονται στη Δυτική Αθήνα..

Γιατί ΚΙΝΑΛ – Νάντια;

Γιατί η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, είναι ψήφος για μια προοδευτική Ελλάδα, είναι εγγύηση σταθερότητας, είναι στήριξη στους πιο αδύναμους, είναι βήμα μπροστά για να βγει η χώρα από την κρίση. Για την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής γραμμής και στρατηγικής. Για την αλλαγή του αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου, το σταθερό φορολογικό σύστημα. Την αποκομματικοποίηση του κράτους, την μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους, την αλλαγή στο σύστημα εκπαίδευσης, τη στήριξη της νέας γενιάς.

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, δίνω τη μάχη μου στη Δυτική Αθήνα. Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες. Αν πιστεύουν ότι αξίζει να ενισχυθεί η ανανέωση, αν πιστεύουν ότι αξίζει να στηριχθούν όσοι ήταν πάντα παρόντες στους δύσκολους καιρούς, αν πιστεύουν ότι πρέπει να στηριχτεί η γυναικεία παρουσία, ζητώ έναν από τους τρεις σταυρούς που διαθέτουν. Να μου δώσουν την ευκαιρία να τους εκπροσωπήσω στην επόμενη Βουλή, θα είναι τιμή μου.

Πρόγραμμα των περιοδειών της Νάντιας Γιαννακοπούλου
22,23,24/06: Αιγάλεω
25/06: Άγιοι Ανάργυροι
26/06: Καματερό

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button