ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ναι σε μια σύγχρονη “Γιορτή του Κρασιού” στο Δαφνί, αλλά πώς;

Ο συμπολίτης Στέλιος Σούλιος διατυπώνει τις σκέψεις του για ένα “wine festival” στο Δαφνί, που διαθέτει σχετική ιστορία. Αφορμή το άρθρο Μήπως χρειαζόμαστε μια νέα “Γιορτή του Κρασιού”;

Ύστερα ήλθε η παραχώρηση της έκτασης της Γιορτής του Κρασιού “στον λαό του Χαϊδαρίου”. Και βέβαια αυτό που ακολούθησε ήταν χειρότερη παρακμή.

Το κατάστημα που σήμερα λέγεται “Γιορτή” λειτούργησε σαν Δημοτική Επιχείρηση και είχε την τύχη που είχαν όλες σχεδόν οι παρόμοιες προσπάθειες. Πριν από μικρό σχετικά χρονικό διάστημα οι συνολικές οφειλές του, ως μισθωμένο πια, ήταν της τάξης των 650.000 ευρώ. (Δείτε την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που διευθετεί την οφειλή και μειώνει το μίσθωμα, αναρτημένη στην Διαύγεια).

Η Γιορτή του Κρασιού σίγουρα είχε παρακμάσει. Έπρεπε όμως να γίνει προσπάθεια να αναβαθμισθεί σαν θεσμός που είχε καθιερωθεί και αποτελούσε σήμα κατατεθέν για την περιοχή. Θα μπορούσε να αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός. Σημειώνω την ύπαρξη της Μονής του Δαφνιού, η οποία είναι μακράν το σημαντικότερο ιστορικό μνημείο της πόλης. Αλλά συγχρόνως απολύτως αποκομμένο από αυτήν. Και αυτό το γεγονός οφείλεται, για όσους γνωρίζουν τα γεγονότα της εποχής, στην μόδα της “επαναστατικής γυμναστικής” και στις συγκρούσεις κάποιων Δημοτικών Αρχών με το Υπουργείο Πολιτισμού. Στρατηγικά λάθη του παρελθόντος πολύ δύσκολα αναστρέψιμα σήμερα.

Σύγχρονα wine festivals

Στην Γαλλία βέβαια υπάρχουν κατά την θερινή περίοδο “wine festivals” σε 13 σημεία της χώρας με κορυφαίο αυτό του Bordeaux. Μιας και η χώρα αυτή είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου (με περισσότερες από δεκαπλάσιες αφίξεις συνολικά από ότι η Ελλάδα), ας πάνε καμιά βόλτα οι αρμόδιοι για να δούνε πώς γίνεται.

Στέλιος Σούλιος

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button