ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπορούμε να βγούμε από το τέλμα;

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 8 Μαΐου 2018. 

γράφει ο Βαγγέλης Ντηνιακός, επικεφαλής της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά” 

Η πόλη μας μοιάζει με τον άνθρωπο που έχει τα δυο του πόδια κολλημένα στη λάσπη και αδυνατεί να κάνει έστω ένα βήμα μπροστά. Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία και θέλει την καινοτομία και την τεχνολογία να μπαίνουν στην υπηρεσία του δημότη, το Χαϊδάρι μοιάζει αποκομμένο από τις σύγχρονες προκλήσεις. Μένουμε πίσω και χάνουμε ευκαιρίες για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη, υγιή και ασφαλή.

Ακινησία

Στην εποχή που παράγει το νέο με ορμή, η διοίκηση του Δήμου δεν είναι σε θέση να κάνει ούτε μικρά βήματα. Για παράδειγμα, η επικείμενη ανάπλαση της οδού Φαβιέρου δεν έχει βιοκλιματικές προδιαγραφές! Ούτε καν αυτό!      

Ενώ άλλοι δήμοι μεριμνούν για το πώς θα διαχειριστούν με σύνεση και σεβασμό το νερό και την ενέργεια προστατεύοντας το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής,  και έτσι ταυτόχρονα εξοικονομούν  πόρους για το Δήμο τους (βλέπε π.χ σύγχρονος φωτισμός LED), η διοίκηση Σελέκου ενδιαφέρεται μόνο για ρηχή πολιτικολογία, κομματισμό και παρελθοντολογία. Πολιτική της δεκαετίας του ’50 δηλαδή. Επικαλείται μονίμως για την αδυναμία της να δράσει την έλλειψη κονδυλίων και προσωπικού, ασχέτως αν τα ίδια ισχύουν σε όλους τους Δήμους της χώρας, ακόμη και σε αυτούς που«πετάνε».

Όταν όμως, σαν διοίκηση, «κινητοποίηση» στις υπηρεσίες του Δήμου κάνεις μόνο για να κερδίσεις τις εκλογές του Σωματείου των Εργαζομένων, δεν δικαιούσαι να περιμένεις τίποτε καλύτερο στο μέτωπο των σκουπιδιών, της συγκοινωνίας, της κυκλοφορίας των πεζών… Και δεν σου φταίει κανένας άλλος, αν ο μηχανισμός του Δήμου μένει χωρίς όραμα και σχέδιο για την πόλη. Έχεις όμως τεράστια ευθύνη για το τέλμα.

Μπορούμε να βγούμε από το τέλμα; 3

Μπορούμε!

Μπορούμε να ξεκολλήσουμε από το τέλμα; Φυσικά. Αυτή είναι η αποστολή της παράταξής μας.Το «Χαϊδάρι Ξανά» υπάρχει για να φέρει θετικές αλλαγές στην καθημερινή ζωή όλων. Γι’ αυτό και η δύναμή μας είναι άνθρωποι που αγωνίζονται, ερευνούν, τεκμηριώνουν, πρωτοπορούν.

Δεν πρόκειται για λόγια! Αν και βρισκόμαστε στη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, πειραματιστήκαμε, εργαστήκαμε και είχαμε χειροπιαστά επιτεύγματα. Ενδεικτικά:

  • ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ με δικούς μας πόρους ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΑΜΕ στην πόλη την ψηφιακή και αναλογική πλατφόρμα Haidari Agenda, με την οποία, ανταγωνιζόμενοι μεγάλους Δήμους (!), αποσπάσαμε ασημένιο βραβείο στον διαγωνισμό «Best City Awards 2016», που αφορούσε καινοτόμες δράσεις για πόλεις ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.
  • ΑΝΑΠΤΥΞΑΜΕ ΠΙΛΟΤΙΚΑ, με τη βοήθεια μελών μας, δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ στις περιοχές Πλατεία Δάσους, Εμπορικό Κέντρο Δάσους και Στρ. Καραϊσκάκη (συμβολή με οδό Πλαστήρα). Αποδείξαμε ότι, αν υπάρχει γνώση και θέληση, η ψηφιακή αναβάθμιση μπορεί να γίνει.
  • Σχεδιάσαμε την ολοκληρωμένη σύγχρονη μελέτη της Ακτής Σκαραμαγκά ωθώντας τον Χαϊδαριώτη  να οραματίζεται και να διεκδικεί την υλοποίηση «μεγάλων»έργων καί στην περιοχή μας και όχι μόνο στα Νότια και Βόρεια Προάστεια.

Ανέφερα τρεις δράσεις, οι οποίες αναπτύχθηκαν παράλληλα με την αδιάκοπη προσπάθειά μας μεταξύ άλλων για τις ενέργειες για το Μετρό, των 66 στρεμμάτων του Στρατοπέδου και την κήρυξη του ως ιστορικού τόπου, την παρέμβασή μας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ για τη διασφάλιση των ελεύθερων χώρων χωρίς την επιβάρυνση των πολιτών.

Δε μας αξίζει η οπισθοδρόμηση της διοίκησης Σελέκου

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της οπισθοδρομικότητας της Δημοτικής Αρχής είναι ότι, ενώ σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε πόλεις γύρω μας, η διαχείριση των απορριμμάτων παράγει θαύματα (ενέργεια ακόμα και κέρδη), στο Χαϊδάρι θεωρείται θαύμα το να αδειάζουν οι κάδοι! Ενώ θα μπορούσε άμεσα με έναν απλό σταθμό Μεταφόρτωσης εκτός του Αστικού Ιστού και με αποτελεσματική ανακύκλωση, η καθαριότητα να γινόταν τουλάχιστον αξιοπρεπής. Αυτή η υστέρηση θλίβει βαθιά τον πολίτη.

Αποστολή μας είναι να διεκδικήσουμε καλύτερες μέρες. Όλοι μας χωρίς καμία εξαίρεση. Η καινοτομία και οι αλλαγές στην καθημερινότητα θα ξεκολλήσουν τα πόδια του Χαϊδαρίου από το τέλμα και θα μετατρέψουν τον δημοτικό μηχανισμό σε δύναμη βελτίωσης της ζωής όλων μας.

Μπορούμε.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button