ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μπάρα στο Θεαθήναι;

Πόταση να τοποθετηθεί μπάρα στην είσοδο του Πάρκου Νεολαίας – Θεαθήναι υπάρχει στον Δήμο, όπως συμβαίνει στα άλλα σημεία εισόδου στα περιαστικά δάση. Αιτία είναι το γεγονός ότι ακόμη και όταν υπάρχει απαγορευτικό λόγω κινδύνου πυρκαγιάς, παρατηρείται κυκλοφορία. Σε τακτική βάση μπαίνουν και αυτοκίνητα, κάποια από τα οποία δεν φέρουν αριθμό, όπως μας λένε περίοικοι. Με άλλα λόγια, υπάρχουν υποψίες και για διακίνηση ουσιών και έτσι γεννιέται ένα ευρύτερο ζήτημα -όπως και σε άλλα ερημικά σημεία με θέα άλλωστε.

Το πάρκο αυτό είναι αγαπημένο σημείο για βόλτα και πολύς κόσμος το προτιμάει, καθώς είναι κοντά στην πόλη. Ανάμεσα στους φαν του είναι και πολλοί νέοι, που κάθονται εκεί σε παρέες. Μέχρι εδώ, όλα καλά, φυσικά. Όμως πριν από λίγες μέρες έγινε μια μικρή φασαρία στη σημείο αυτό όταν ομάδα νεαρών επέμενε να πάει στο δάσος παρά την απαγόρευση -και δεν ήταν η πρώτη φορά. Στην περίοδο της πανδημίας η Αστυνομία έλεγχε τακτικά την τήρηση των μέτρων και μάλιστα έγιναν και συλλήψεις για ναρκωτικά (βλέπε Κορωνοϊός + Θεαθήναι + τσιγαριλίκι = Δικογραφία + 300 €, αλλά και Κι άλλη σύλληψη στο Θεαθήναι).

Είναι λοιπόν ένα “θερμό” σημείο της πόλης και, όπως αναφέραμε, μια λύση που “πέφτει στο τραπέζι” είναι η τοποθέτηση μπάρας, η οποία ελπίζεται ότι θα λειτουργήσει τουλάχιστον κατά τις ημέρες που υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας στα δάση λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς. Ως προς την κάνναβη δεν αναμένεται να έχει αποτέλεσμα, καθώς αυτή με κάποιο τρόπο θα κυκλοφορήσει…

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button