ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μόνο με ραντεβού στο Δημαρχείο – Νέα μέτρα από τον Δήμο Χαϊδαρίου – “Nα τηρηθεί η ορθή πρακτική μένουμε σπίτι”

Νέα μέτρα πρόληψης από τον Δήμο Χαϊδαρίου

Βάρος στην καθαριότητα, τις απολυμάνσεις και την προστασία των ευπαθών ομάδων

Μόνο με ραντεβού στο Δημαρχείο - Νέα μέτρα από τον Δήμο Χαϊδαρίου - "Nα τηρηθεί η ορθή πρακτική μένουμε σπίτι" 3Μια σειρά νέα μέτρα για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού στο Χαϊδάρι και την λειτουργία του Δήμου το επόμενο διάστημα αποφασίστηκαν κατά την πρώτη συνεδρίαση της επταμελούς επιτροπής του Δήμου Χαϊδαρίου για την διαχείριση της έκτακτης ανάγκης που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας .

Την Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Μαρτίου ο Δήμος θα είναι πλήρως κλειστός για το κοινό επειδή από Δευτέρα μεσημέρι θα διεξαχθεί απολύμανση όλων των χώρων του Δημαρχείου.

Τις επόμενες ημέρες και για όσο ισχύουν τα έκτακτα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού, επισκέψεις των κατοίκων στον Δήμο θα γίνονται με προγραμματισμένο ραντεβού και κατά βάση για επείγοντα θέματα, κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία με τηλέφωνο ή μέιλ.

Μόνο με ραντεβού στο Δημαρχείο - Νέα μέτρα από τον Δήμο Χαϊδαρίου - "Nα τηρηθεί η ορθή πρακτική μένουμε σπίτι" 5Πληρωμές προς τον Δήμο θα γίνονται μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα συνεχίσει την παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Αναλυτική περιγραφή των διαδικασιών που θα εφαρμόζονται και όλα τα τηλέφωνα και μέιλ επικοινωνίας των Υπηρεσιών περιλαμβάνονται σε ειδική ανακοίνωση του Δήμου που θα δημοσιοποιηθεί σε λίγο.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας, παράλληλα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, θα πραγματοποιεί πλύσιμο των κάδων με προσθήκη απολυμαντικού υγρού. Επίσης θα διεξάγονται απολυμάνσεις σε πεζοδρόμια, παγκάκια και στάσεις λεωφορείων.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου θα λάβουν την ειδική άδεια που προβλέπεται από τις κυβερνητικές αποφάσεις. Οι υπηρεσίες του Δήμου θα συνεχίσουν την λειτουργία τους και την παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους με προσωπικό ασφαλείας. Προτεραιότητα έχουν οι δράσεις που σχετίζονται με την καθαριότητα, την πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού και την στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον Διοικητή του hot spot στον Σκαραμαγκά και ζήτησε οι φιλοξενούμενοι εκεί πρόσφυγες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμένουν εντός του hot spot.

Ενημερώνουμε ότι εργαζόμενη στον 5ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου βρέθηκε το Σάββατο 14 Μαρτίου θετική στον κορωνοϊό με ήπια συμπτώματα και παραμένει σε προληπτική απομόνωση στο σπίτι της.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να τηρήσουν την ορθή πρακτική «μένουμε σπίτι» που αποτελεί το καλύτερο μέτρο πρόληψης για την διάδοση του κορωνοϊού. Συνίσταται να αποφεύγονται ακόμη και ανοιχτοί χώροι όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων, όπως το άλσος του Δαφνιού και ο χώρος της ανάπλασης μεταξύ Ιεράς Οδού και Λ. Αθηνών. Σήμερα Κυριακή νωρίς το μεσημέρι υπάλληλοι του Δήμου τοποθέτησαν στο άλσος Δαφνίου απαγορευτική κορδέλα και συνέστησαν σε κατοίκους να απομακρυνθούν από τον χώρο, όπως και έγινε.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του θα κάνουν το καθήκον τους σε όλους τους τομείς για να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία την υγειονομική κρίση. Με προσωπικό αίσθημα ευθύνης του κάθε πολίτη θα αντιμετωπίσουμε συλλογικά με επιτυχία την κατάσταση.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button